Meteen naar de content

Hoe gebruik je een toner en hoe kies je de juiste voor je huid?


In het begin kan het aantal stappen in een huidverzorgingsroutine overweldigend lijken. Moet de tonifiërende stap vóór de scrub, maar na de cleanser? En heb ik eigenlijk wel een toner nodig? Bovendien zijn er zoveel verschillende soorten verkrijgbaar dat het moeilijk is om te weten welke het beste is voor jouw huidtype. Voor een ieder die wel eens in de war is (geweest) over de volgorde van je huidverzorgingsroutine hebben wij dit nu op een rijtje gezet zodat je je het nooit meer af hoeft te vragen.

Hoe en wanneer gebruik je een toner?

Dus, wanneer gebruik je nu een toner? Je kunt het twee keer per dag gebruiken nadat je je huid hebt gereinigd om eventueel achtergebleven vuil en make-up te verwijderen. Het kan deel uitmaken van je ochtend- en avondroutine. Zodra je huid is gereinigd, kunnen de actieve ingrediënten van de toner efficiënter worden geabsorbeerd en dieper in je huid doordringen. Een makkelijke manier om de juiste volgorde van huidverzorging te onthouden is om de producten met de dunste substantie na de dikste aan te brengen. Je toner heeft de dunste textuur in vergelijking met je moisturizer, die je dan als laatste zou aanbrengen. Spray wat toner op een wattenschijfje en breng het aan op je hele gezicht en hals. Je kunt ook een paar druppels in je handen doen in plaats van op een wattenschijfje en het vervolgens met kloppende bewegingen over het gewenste gebied aanbrengen. Sommige toners kunnen direct op je huid gesprayd worden voor een snelle toepassing. Dit hangt af van je aankoop.
Sommige zijn ontworpen om de pH-waarde van je huid in balans te brengen, terwijl andere zijn geformuleerd om huidverzorgende ingrediënten voor specifieke huidtypes te bieden.
Je kunt niet alleen kiezen uit verschillende afgiftesystemen, maar ook uit verschillende soorten toners en de voordelen die ze bieden. Sommige zijn ontworpen om de pH-waarde van je huid in balans te brengen, terwijl andere zijn samengesteld om huidverzorgende ingrediënten te bieden voor specifieke huidtypes. Als je bekend bent met je huidtype of huidproblemen, lees dan verder om te leren op welke ingrediënten je moet letten.  

Hoe kies je een toner voor je huidtype?

Toners voltooien niet alleen het reinigingsproces na het wassen van je gezicht, ze bieden ook nog zoveel andere voordelen. Afhankelijk van de ingrediënten kan een toner verschillende problemen verhelpen, zoals hydratatie of het in balans brengen van de pH-waarde van de huid. Hieronder geeft Colette Lieberman, Director of Product Development bij Éminence Organics, een aantal aanbevelingen voor de beste toner, afhankelijk van de problemen van je huid.

Oneffen huid

Als bepaalde delen van je teint donkerder zijn dan de rest, heb je te maken met een oneffen huid. De Stone Crop Hydrating Mist pakt dit huidprobleem aan met sap van steengewassen en bevat ultra-hydraterende en voedende ingrediënten zoals lavendel. Jasmijn maakt de formule compleet en geeft je teint de uitstraling van een egale en gezonde huid. Voor gebruik reinig je je huid en breng je één tot twee sprays aan op het gezicht en in de hals en laat je deze inwerken. Je kunt de toner ook op een wattenschijfje aanbrengen, als je daar de voorkeur aan geeft.

Acne en vette huid

Een vette huid heeft vaak grove poriën en puistjes, dus zoek je naar een toner die de poriën vernauwt en het vochtgehalte herstelt. Onze Lime Refresh Tonique gebruikt limoensap (een natuurlijk adstringerend middel), lavendel en groene thee om een vette huid te verbeteren. [products title="Product Picks" view="grid" ids="192,187"]  

Rimpels en fijne lijntjes

Maak je je zorgen over de vorming van rimpels en fijne lijntjes? De Neroli Age Corrective Hydrating Mist bevat een natuurlijk Retinol Alternatief Complex om de huid een gelifte en strakkere uitstraling te geven. Deze spray is pH balancerend, en bevat hydraterende ingrediënten zoals neroli olie, kokosmelk en kokoswater. Je huid zal er levendiger, matter en gehydrateerd uitzien!  

Roodheid

Als je te maken hebt met een hardnekkige roodheid, vermindert de Hawthorn Tonique de zichtbaarheid van roodheid als gevolg van droogheid. De formule bestaat uit meidoorn, marjolein, kamille en eucalyptusolie, waardoor je huid er gerevitaliseerd uitziet.  

Poriegrootte

Grove poriën worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder de opbouw van dode huidcellen, overmatige olieproductie en genetische aanleg. De Mangosteen Revitalizing Mist maakt gebruik van de voordelen van mangosteen, ribose (uit maïszaden) en rode klaver bloemextract om poriën te verminderen en je huid een heldere teint te geven.  

Droogheid

Geloof het of niet, zelfs de droge huid kan baat hebben bij een toner. We hebben twee opties voor je. Ten eerste, onze Stone Crop Hydrating Mist maakt gebruik van sap van steengewassen om de hydratatie te verbeteren en de droge huid te genezen. Ten tweede is de Neroli Age Corrective Hydrating Mist perfect voor de droge huid. De ingrediënten van deze mist zorgen voor hydratatie en verzachten het huidbeeld. Als je een rijpere huid hebt, bevat deze mist bovendien PhytoCellTec™ Swiss Green Apple, dat de huid helpt er stevig uit te zien en de zichtbare tekenen van veroudering minimaliseert.  

Dofheid

Een doffe huid kan het gevolg zijn van de ophoping van overtollige huidcellen aan de oppervlakte van de huid. De Mangosteen Revitalizing Mist helpt niet alleen tegen grove poriën, maar bevordert ook een levendige en gerevitaliseerde teint door omgevingsstress te minimaliseren. De mist maakt deel uit van onze Mangosteen Collectie, die de voordelen van dit superfruit benut om de doffe huid te revitaliseren, de poriën te verfijnen en de huid te doen herleven.  

Gevoelige huid

Als je regelmatig last hebt van een prikkende, branderige of tintelende huid nadat je nieuwe producten hebt aangebracht, heb je misschien een gevoelige huid. De gevoelige huid heeft kalmerende plantaardige stoffen nodig om roodheid en ongemak veroorzaakt door droogte te verlichten. De Hawthorn Tonique is verrijkt met kamille, eucalyptusolie en wortel om de droge, gevoelige huid te beschermen. Deze tonic is ongelooflijk zacht en is gemaakt van Biodynamic®-ingrediënten die afkomstig zijn van Demeter International gecertificeerde Biodynamic®-boerderijen. Vertaling? De Hawthorn Tonique is gemaakt van ingrediënten die onderworpen zijn aan zeer strenge certificeringsnormen om de zuiverste en krachtigste huidverzorgingsproducten te produceren. Heb jij ontdekt welke toner de juiste is voor jouw huidtype? Laat het ons weten op social media of in de reacties hieronder! Je kunt deze toners en meer vinden bij een Eminence Organics Partner bij jou in de buurt. [products title="Product Picks" view="grid" ids="188,1817"]