Meteen naar de content

Wat zijn de huid- en gezondheidsvoordelen van mangosteen?


Het ontdekken van de Eminence Organics Mangosteen Collectie kan een genot zijn voor de zintuigen: Antioxidant-rijke mangosteen geeft de romige texturen een mooie perziktint en een heerlijke, pittige geur.

Een hit van het exotische superfruit is een bedwelmende ervaring en het is geen toeval dat dit superieure sleutelingrediënt 'The Queen Of Fruits' wordt genoemd.

Geprezen om zijn complexe smaken en geuren, biedt de mangosteen ook verbazingwekkende gezondheidsvoordelen en beschermt het de huid. Hier zijn alle redenen waarom je meer wilt weten over dit voortreffelijke fruit:

Geschiedenis van mangosteen

Hoewel het lijkt op de mango, is de mangosteen eigenlijk helemaal niet verwant. Met de grootte van een kleine appel, is de mangosteen bedekt met een paarse, leerachtige korst die het zoete, witte fruit binnenin beschermt.

Toen de mangosteen in Zuidoost-Azië door Europese kolonisten uit de 19e eeuw werd ontdekt, won hij de titel "The Queen Of Fruits" van koningin Victoria.

Het gerucht gaat dat de koningin hoorde over deze kostbare vrucht, die een heerlijke mix was van "lychee, perzik, aardbei en ananasaroma's" en verklaarde dat ze iedereen die haar er een zou brengen een ridderschap zou verlenen.

Huid- en gezondheidsvoordelen van mangosteen

Niet alleen de koninklijke connectie maakt het fruit zo populair, de vrucht wordt ook gewaardeerd om zijn hoge antioxidantconcentraties.

Mangosteensap is een ware rage, net als de veel geprezen gezondheidsvoordelen van de fruitstam.

Een speciaal soort antioxidant zit in deze vrucht, en vooral in de schil. Deze antioxidanten zijn gecategoriseerd als rijke en biologisch actieve xanthonen. Aanbevolen vanuit meerdere wetenschappelijke onderzoeken - waaronder een onderzoek van de Universiteit van Illinois - xanthonen zijn een focus voor de behandeling en preventie van kanker (Dr. Ax).

Xanthonen beschermen tegen hartaanvallen en versterken het immuunsysteem.

Naast de antioxiderende waarde biedt het voedingsprofiel van mangosteen ook extra gezondheidsvoordelen door de bloedsuikerspiegel onder controle te houden en het spijsverteringssysteem te helpen.

Naast het gebruik van xanthonen om de huid te verdedigen, bevordert het fruit ook de microcirculatie, wat de vitaliteit en uitstraling van de huid verbetert. Voor de huid wordt de mangosteen traditioneel gebruikt voor een aantal aandoeningen, waaronder eczeem.

De uiterst belangrijke xanthonen beschermen de huid op meerdere manieren met antioxiderende en ontstekingsremmende voordelen. Door verbindingen met vrije radicalen vast te leggen, voorkomen ze milieuschade aan de huid, terwijl ontstekingsremmende voordelen de huidcellen verder beschermen tegen vernietiging en de zichtbare tekenen van veroudering helpen verminderen. Naast het gebruik van xanthonen om de huid te verdedigen, bevordert het fruit ook de microcirculatie, wat de vitaliteit en uitstraling van de huid verbetert.

‘Mangostin is een natuurlijke xanthonoïde, een soort organische verbinding die is geïsoleerd uit verschillende delen van de mangosteenboom (Garcinia mangostana). Het is een gele kristallijne vaste stof met een xanthoonkernstructuur. Mangostine en diverse andere xanthonoïden uit mangosteen zijn onderzocht op biologische eigenschappen, waaronder antioxiderende, antibacteriële, ontstekingsremmende en kankerbestrijdende activiteiten’ (bron Wikipedia)

Éminence Organics Mangosteen Collectie

Onze mangosteencollectie maakt gebruik van de voordelen van mangosteen om de teint weer te laten opfrissen, de poriën te verfijnen en de huid te revitaliseren. De collectie is samengesteld om de grondoorzaken van een doffe en vermoeide huid aan te pakken en combineert het superfruit met ons gepatenteerde melkzuurcomplex.

Samen werken onze Mangosteen Daily Resurfacing Concentrate, Mangosteen Daily Resurfacing Cleanser, Mangosteen Gel Moisturizer, Mangosteen Body Lotion, Mangosteen Replenishing Hand Cream, Mangosteen Revitalizing Mist en ons professionele gebruik alleen Mangosteen Lactic Pro Peel 10% samen om de natuurlijk stralende huid van het hoofd te onthullen. Van top tot teen.

Ontworpen met alle huidtypes in gedachten, kan de Mangosteen Collectie je sleutel zijn tot een stralende huid. De collectie is samengesteld om de grondoorzaken van een doffe en een vermoeide, oneffen huid aan te pakken en onthult een frisse, stralende teint.

Onderzoeksresultaten laten zien dat 84% het ermee eens is dat de poriegrootte wordt verkleind en de huidtextuur wordt verfijnd. Een opmerkelijke 90% is het ermee eens dat hun huid er stralender uitziet.

Mangosteen Daily Resurfacing Cleanser

Deze melkachtige gelreiniger schuimt licht op om de huid en de diep gereinigde poriën zachtjes weer op te laten komen. Hoewel het reinigingsmiddel verwijdert, verwijdert deze reiniger de huid nooit te veel en laat in plaats daarvan de teint zacht en glad aanvoelen.

Eminence Organics Mangosteen Daily Resurfacing Concentrate

Het ultieme lichtgewicht concentraat, dit product komt voortdurend weer naar boven en krimpt de poriën om een ​​zijdezachte, high-definition afwerking te leveren. Verfijn en vul je huid aan voor een onberispelijke, stralende gloed.

Eminence Organics Mangosteen Lactic Pro Peel 10%

Deze professionele peeling verwijdert onzuiverheden en verkleint de poriën zonder irritatie of downtime