Meteen naar de content

Een natuurlijke facelift? De voordelen van een Jade Roller & Gua Sha


Heb je je ooit afgevraagd of jade rollers of gua sha je een blijvende facelift zullen geven? Jade rollers en gua sha hulpmiddelen staan bovenaan de lijst van hulpmiddelen om de huid te liften, zowel bij deskundigen als bij liefhebbers. Maar de vraag is: wat doen deze gezichtshulpmiddelen, en werken ze eigenlijk wel? Laten we eens leren hoe je deze huidverbeterende hulpmiddelen kunt gebruiken en welke verbazingwekkende voordelen ze bieden, variërend van gezichtsmassage tot lymfedrainage.  

Wat is Jade Rolling & Gua Sha?

De gua sha tool wordt in de traditionele Chinese geneeskunde al duizenden jaren gebruikt voor de eerder genoemde therapeutische voordelen, maar ook voor cosmetische voordelen zoals het contouren van het gezicht.
Jade rollers en gua sha tools helpen bij het verlichten van spanning in het gezicht, het verminderen van wallen onder de ogen, ontspanning en het verbeteren van de lymfatische doorstroming door het hele lichaam. Met lymfestroom bedoelen we het verplaatsen van afvalvloeistoffen uit een gespannen gebied door middel van massage en zachte druk. Volgens Elle dateert het gebruik van platte jadestenen al uit de 7e eeuw in China, en tot op de dag van vandaag worden ze meestal gemaakt van kwarts, jade, materialen die verkoelend en glad zijn tegen de huid. De gua sha tool wordt in de traditionele Chinese geneeskunde al duizenden jaren gebruikt voor de eerder genoemde therapeutische voordelen, maar ook voor cosmetische voordelen zoals het contouren van het gezicht. Een jade roller is een modern apparaat voor facelifting dat zeer toegankelijk en gemakkelijk te gebruiken is zonder veel oefening. Je kunt meteen beginnen. Beweeg het natuurlijke gezichtsliftinstrument gewoon naar het gebied dat je wilt masseren en rol het instrument over dat gebied. In vergelijking daarmee vereist gua sha meer techniek, dus we hebben de stappen hieronder in kaart gebracht, zodat je kunt leren welk hulpmiddel het beste voor jou is en hoe je ze thuis kunt gebruiken.  

Bereid je huid voor op het gebruik van Gua Sha thuis

Voordat je begint, bereid je de huid voor door een gezichtsolie aan te brengen op de gebieden die je wilt masseren, zoals je gezicht en hals. Breng een ruime hoeveelheid olie aan op je handpalmen en warm het product op, voordat je het in je huid masseert. Wij gebruiken graag onze luxueuze Facial Recovery Oil, geschikt voor alle huidtypes. Deze formule, ook wel "vloeibaar goud" genoemd, bevat muskaatsalieolie, olijfolie en saliebladextract die de huid er beter uit laten zien en tegelijkertijd zorgen voor een diepe hydratatie. Voor een zachte en stralende teint is de Camellia Glow Solid Face Oil met roze toermalijn edelstenen een andere zeer hydraterende olieoptie. Marula olie en hennepzaadolie hydrateren de huid, zodat deze er glad en soepel uitziet. De Rosehip Triple C+E Firming Oil is een andere optie voor gezichtsmassage - het verzacht ook fijne lijntjes en rimpels door essentiële vetzuren te leveren om de textuur van de huid te verbeteren.