Meteen naar de content

Éminence Organics advies voor de zestiger


De brede lijn producten van Éminence is dermate mooi ontwikkeld dat er voor elke leeftijd dé ideale producten zijn. Voor de bewuste millennial, de drukke veertiger tot de vitale zestiger en krasse bejaarde.

Je huid optimaal verzorgen houdt immers nooit op. Blijft deze in je jeugd nog beperkt tot zonbescherming, dan wordt deze richting de puberteit en jong volwassene al uitgebreid tot reinigend en zuiverend om in de late twintig al richting anti-aging te gaan werken. Voorkomen is beter dan genezen.

De huid behoeft naarmate de leeftijd vordert meer verzorging, de huid een handje helpen is een dankbare taak die beloond zal worden, op elke leeftijd. Je hebt er maar één waar je je hele leven mee moet doen. En onderschat de functies en impact van een huid niet.

Het gaat niet zozeer om een ‘rimpel meer of minder', maar om de vitaliteit die je uitstraalt. En daar vertelt je huid alles over!

Hoe verzorg je een huid als je de zestig gepasseerd bent?

De verzorging behoeft een andere manier van aanpak, de huid verandert immers in de loop van het leven.

Verwen en hydrateer

De gemiddelde zestiger staat steviger en tevredener in het leven, heeft zichzelf ontdekt en omarmd.

Met deze inzichten in de hand heb je nu de kans om je te concentreren op de dingen waar je blij van wordt.

De huid daarentegen is niet zo opgetogen als jij bent. Die begint wat barstjes en haperingen te vertonen en wordt met de dag droger en dunner tot een soms fragiele, papierachtige kwaliteit.

Irritatie, roodheid en vlekkerigheid en ruwheid zonder reden komen steeds meer voor.

Verslapping, pigmentvlekken, rimpels en lijnen doen daar nog een schepje bovenop.

Nogmaals, we hoeven geen twintig te zijn, maar onze huid is een orgaan wat het beste gedijt als het haar functies goed kan uitoefenen. Het wordt door agressie van buitenaf behoorlijk op de proef gesteld en van binnenuit eveneens. Doordat de huid in direct contact staat met al onze darmen en hersenen deelt die mee in het immuunsysteem en stress. Bovendien is het de laatste die mee mag delen van de voeding die je binnenkrijgt.

Natuurlijk is leeftijd de schuld van verouderen, maar tijd is niet de enige slechterik - de zon is dat ook. Blootstelling aan zonlicht is een van de belangrijkste oorzaken van een ouder wordende huid. Kwam je er in voorgaande jaren goed mee weg, na verloop van tijd zie je wat voor schade het heeft aangericht. Het breekt de elastinevezels af, waardoor de huid verslapt en uitrekt en het vermogen om terug te veren verliest.

We kunnen de schade die is aangericht niet ongedaan maken, maar wat we wel kunnen doen is onze huid beschermen en verdere veroudering remmen. De belangrijkste stap van Skin Care is dan ook om elke dag zonnebrandcrème te gebruiken - SPF 30 of hoger.

Andere algemene adviezen lijken vanzelfsprekend, en toch vergeten we ze vaak: zorg altijd voor hoogwaardige huidverzorging voor een verouderende huid (inclusief de beste moisturizers die je kunt vinden voor dames op leeftijd), drink veel water, beweeg, en slaap voldoende.  

Investeren in een goede luchtbevochtiger in huis is een mogelijkheid, een beetje in gewicht aankomen ook. De Franse actrice Catherine Deneuve zei enkele jaren geleden al dat er een tijd komt dat vrouwen moeten kiezen tussen hun figuur en hun gezicht.

Naarmate we ouder worden, verliezen we veel van het vet onder de huid van onze wangen, slapen, kin, neus en ogen. Extra kilo's kunnen ervoor zorgen dat onze gezichten er jonger uitzien. Dit geeft stof tot nadenken.

Wat de kern van een huidverzorgingsroutine voor ons zesde decennium betreft, is om goed voor onze huid te zijn.

Wees er voorzichtig mee en klop er liefdevol op nadat je het hebt gereinigd.

Droog af met luxe zachte doeken, bijvoorbeeld geen schurende badstof.

Verwennen is belangrijk voor de rijpere huid. Geniet van de beste huidverzorgingsproducten die je kunt vinden voor 60-jarigen en ouder.

Lees waar je op moet letten bij het investeren in de beste huidverzorging voor een droge, verouderende huid.

Reinigen

De eerste vuistregel is om je gezicht niet te vaak te wassen. De vetzuren op je huid zijn kostbaar en vluchtig. Te vaak wassen, vooral met warm in plaats van lauw water, verjaagt die vetzuren weg wanneer je ze het meest nodig hebt, en tast de vochtbarrière van de huid aan. Zorg er bij het reinigen voor dat je een rijke oliereiniger gebruikt die de huid gehydrateerd en gevoed achterlaat.

Toner

Dit is een essentiële stap - niet alleen om het reinigingsproces te voltooien, maar ook om de tekenen van veroudering verder te verminderen. Bestrijd het uiterlijk van een slappe huid door je zachte wasbeurt te volgen met een verstevigende en hydraterende toner.

Exfoliëren

Zacht en regelmatig dode huidcellen verwijderen, helpt je ​​huid vochtinbrengende crèmes beter op te nemen omdat ze niet door die extra laag taaie dode huidcellen hoeven te vechten. Gebruik een milde chemische peeling die melk- en glycolzuren bevat. Exfoliatie vermindert niet alleen zichtbare tekenen van veroudering, het verstevigt ook de huid.

Masker

De masker is je geheime wapen om het uiterlijk van veroudering te verbeteren met behulp van natuurlijke en botanische ingrediënten. Een behandeling als Eminence's Snow Mushroom & Reishi Masque vermindert wallen, verstevigt de contouren van de huid.

Serum

Peptiden kunnen de verschijning van fijne lijntjes en rimpels verminderen, en collageen verbetert het uiterlijk van de elasticiteit van je huid. Beide belangrijke anti-aging ingrediënten zitten in ons Marine Flower Peptide Serum.

Hydrateren

Als er één ding is dat je elke dag voor je huid moet doen, is hydrateren. Bevochtig veel en doe dit vooral ook direct na het douchen en baden om de vochtbarrière van de huid te herstellen. De beste gezichtscrèmes voor de huid die ouder is dan 60 zullen sheabutter bevatten, een fantastisch verzachtend ingrediënt, en als de crème ook nog een SPF bevat om verdere schade door de zon te voorkomen is dat nog beter.

Nacht crème

Hydrateren voor het slapengaan is een slimme manier om te beschermen tegen transepidermaal waterverlies en om anti-verouderingsingrediënten in de huid vast te houden terwijl het lichaam wordt opgeladen. De beste gezichtscrèmes voor vrouwen ouder dan 60 werken 's nachts en bevatten een natuurlijk hydrochinon-alternatief dat ouderdomsvlekken en hyperpigmentatie aanpakt, terwijl natuurlijke ingrediënten zoals stonecrop en zoethout de huid er helderder uit laten zien.

Oogverzorging

Veroudering eist zijn tol, vooral op de dunnere, kwetsbare huid rond de ogen. Geef de ogen extra speciale zorg met rijke oogcrème die het uiterlijk van een droge huid verfraait.

Koester je huid. Als je er nu tijd en zorg voor neemt, zal het je jeugd niet terugbrengen, maar iets beters, namelijk schoonheid, gratie en puur plezier in het hier en nu.

Wil je meer weten welke natuurlijk producten van Éminence Organics voor jouw huid geschikt zijn?

Benader dan een van de aangesloten Éminence huidspecialisten en ontdek de beschikbaarheid van gratis consulten, productadviezen en behandelingen in de beautycentra.