Meteen naar de content

Tip om jezelf thuis een gezichtsbehandeling te geven


Door de Sociale Distancing hebben we tijdelijk veel activiteiten moeten opgeven. Uit eten, samen op een terras zitten en een beauty treatment lijken slechts een verre herinnering.

We worden er wel creatief van, en ontdekken onder andere de thuisverzorging, de Home Spa Treatment.

Want we voelen natuurlijk dat onze huid er toch onder te lijden heeft, en onder meer door de stress en verhoogde blootstelling aan blauw licht van laptop, smartphone en t.v. doet onze huid geen goed. De huid droogt uit door de tijd die we binnenshuis vertoeven, en niet te vergeten door het dragen van de mondkapjes door de verzorgenden. Zowel de huid als onze mind kunnen wel wat extra aandacht gebruiken, en velen vinden dit tijdens de distancing ook een fijne tijdsbesteding.

Of je nu gezichtsbehandelingen gebruikt om specifieke huidproblemen aan te pakken, je huid uit pre-quarantaine te houden of gewoon te ontstressen, het is de perfecte zelfzorg in moeilijke tijden. Je hoeft geen huidverzorgingsdeskundige te zijn of jezelf wekelijks een gezichtsbehandeling te geven, maar af en toe een half uurtje gunnen om jezelf of je partner een oppepper te geven, heeft enorme voordelen voor schoonheid en mentale gezondheid. Bovendien betaalt je huid de investering tienvoudig terug.

En zo wordt de badkamer omgetoverd tot een heuse spa, en laat de luxe van de professionele handen en producten je er niet van weerhouden om je eigen innerlijke specialiste te omarmen. Met goed advies is er een heuse behandeling te creëren in het comfort van je huis die de huid én jou echt goed doen.

Wat is een gezichtsbehandeling?

Of je nu een gezichtsfanaat bent of een complete beginner, is het aardig om te begrijpen wat een gezichtsbehandeling voor meerwaarde heeft.  

Een all-inclusive benadering van huidverzorging, een gezichtsbehandeling is een behandeling of een reeks behandelingen die zich op meerdere huidaandoeningen kunnen richten. Inmiddels weten we allemaal dat de huid van ons gezicht de spiegel is van wat er in ons lichaam afspeelt. We kunnen hier erg veel aan af lezen, zoals tekorten en disbalansen in het lichaam, maar ook aandoeningen en specifieke behoeften die extra zorg nodig hebben zijn zichtbaar.

Nu zijn niet al deze gezichtsbehandelingen veilig - of zelfs mogelijk - om zelf uit te voeren. Vanwege de vereiste precisie en ervaring moet het verwijderen van bultjes, puistjes etc. koste wat het kost worden vermeden.

Chemische peelings zijn ook niet verstandig om zelf te proberen, omdat ze pigmentonregelmatigheden kunnen veroorzaken en zelfs je huid permanent kunnen beschadigen als ze verkeerd worden gebruikt.

Toch kun je zonder deze meer geavanceerde behandelingen, je huid een uur lang verwennen, om deze te geven wat het nodig heeft. En hoewel niets de expertise en ervaring van een professionele behandeling zal vervangen, kan een gezichtsbehandeling thuis de gezondheid van je huid behouden of verbeterd worden tot de volgende gelegenheid die zich aandient om de  schoonheidsspecialiste te bezoeken.

Waarom zou je jezelf thuis een gezichtsbehandeling geven?

Experts adviseren één keer per maand een gezichtsbehandeling gegeven door een huidexpert als je een problematische huid hebt, of anders tenminste bij de overgang naar een nieuw seizoen, met veranderde weersomstandigheden of een veranderde leefstijl (zoals het gedwongen binnenblijven).

Gezichtsbehandelingen zijn een verlengstuk van je thuisverzorging zoals een dieptepeeling, dermaplaning, microneedling,intensieve massage etc. Ze brengen de huid terug in conditie, onzuiverheden worden verwijderd, verklevingen aangepakt en de doorbloeding en lymfe gestimuleerd. De huid wordt gezonder, oogt jonger en krijgt een glow en ook jij gaat ervan stralen.

De Home Spa Treatment

Gezichtsbehandelingen worden thuis bij voorkeur in de avond gedaan, om je zo al voor te bereiden op een goede nachtrust met ontspanning en om de huid al voor te bereiden op haar herstellende werk in de nacht, waarin de huid het meest actief is. Tegelijk is het een verwenmoment voor jezelf, en ben je meteen achter dat blauwe licht vandaan, waardoor je tot rust komt en waarschijnlijk ook beter slaapt.

Je huid vernieuwt zich als je jong bent elke 20-30 dagen, (als je ouder bent duurt dit proces langer) maar je zult waarschijnlijk binnen enkele weken na je gezichtsbehandeling resultaten zien.

Handleiding van een kwalitatief goede Home Spa Treatment

1 Zorg dat je je haren vastmaakt met een hoofdband of handdoek, zodat je de huidverzorgingsproducten gemakkelijk en overal kunt aanbrengen.Verwijderen van de make-up, bij voorkeur met een olie reiniger (te hard boenen veroorzaakt alleen maar rimpels)die je in cirkelvormige bewegingen aanbrengt, zacht inmasseert en daarna grondig met een warm en vochtig washandje verwijdert. Is de (waterproof) make-up hardnekkig, breng dan wat extra op een wattenschijfje aan veeg het voorzichtig weg.

2. Nadat de make-up is verwijderd, start je door een kleine hoeveelheid van een andere reiniger gedurende 1-3 minuten in je gezicht en hals te masseren (indien nodig verdunnen met water). Niet alleen zorgen gezichtsmassages ervoor dat je huid het product beter opneemt, maar ze stimuleren ook de afvoer van vochtophoping in je gezicht die wallen veroorzaakt. Zorg ervoor dat je de huid omhoog duwt tijdens het masseren om je gezicht een natuurlijke lift te geven. Maak de rimpels van het voorhoofd en de ogen zachtjes glad. Dit ontspant de gezichtsspieren. Grondig naspoelen

3. Spray vervolgens de toner op het gezicht, de hals en het decolleté (vermijd het gebied rond de ogen). Toners zijn essentieel om het reinigingsproces te voltooien en de huid te beschermen tegen omgevingsstressoren, ze hydrateren bovendien de huid.

4. Als je vooral geniet van gezichtsbehandelingen met warmte, zet dan een grote kom met kokend water op tafel en ga hier 6 centimeter boven hangen, terwijl je je hoofd bedekt met een handdoek om de stoom op te vangen. Dit opent je poriën en bereidt je huid voor op peeling die volgt en het verhoogt de opname van ingrediënten. Houd dit enkele minuten tot maximaal 10 minuten vol. Let op: heb je last van gesprongen adertjes of rosacea, dan raden we dit onderdeel af!

5. Masseer hierna zacht een exfoliant in de huid. Pas op dat u niet hard over de huid boent of wrijft, vooral niet rond de ogen waar de huid dunner is, maar verwijder voorzichtig dode cellen en eventueel achtergebleven vuil of make-up. Grondig spoelen.

6. Maskertijd! Breng een dunne, gelijkmatige laag van je masker aan (het kan verleidelijk zijn om dik aan te brengen, maar het is niet nodig) en laat het vijf tot tien minuten intrekken voordat je het verwijdert met een vochtige compres of washand. Gebruik voor extra voordeel nogmaals je massagetechnieken of voeg cupping toe. Vergeet niet je hals en decolleté mee te nemen.

7. Om de huid diep te hydrateren, pak je een gezichtsolie of hydraterende crème voor nog een massage. Zorg ervoor dat je de gebieden die gevoelig zijn voor acne, vermijdt. Kneed voorzichtig je gezicht gedurende vijf tot tien minuten voordat je het product afspoelt.

8. Om het vocht vast te houden: pak op een serum dat bij je huid past en masseer in cirkelvormige bewegingen.

9. Neem je favoriete oogcrème, meng lichtjes en tik op het product totdat het is opgenomen.

10. Neem je hydraterende crème en breng een dunne laag aan op het gezicht, hals en decolleté.

Geniet hierna van een weldadig gevoel en een heerlijke nachtrust.

Neem contact op met een Éminence Beauty Specialist voor producten die op jouw huid zijn afgestemd, en ervaar de beleving en sterke werkzaamheid van de de producten.