Meteen naar de content

Een huidverzorgingsroutine met Bakuchiol & Niacinamide voor fijne lijntjes en rimpels


Met zonnige dagen en uitjes naar het strand in volle gang is de zomer hét seizoen van dagen aan het water. Terwijl we de warmte en lange dagen omarmen, is het de perfecte tijd om je skincare routine op te frissen. Om je te helpen die stralende summer glow te behouden, heeft onze Bakuchiol + Niacinamide Collectie een krachtige combinatie van ingrediënten die je huid gladder maken, hydrateren en beschermen. Of je nu bij het zwembad ontspant of van een zomeravondje uit geniet, deze collectie zorgt ervoor dat je huid er het hele seizoen op haar best uitziet.

Wat is Bakuchiol?

Bakuchiol is een extract afkomstig van de bladeren en zaden van de babchi-plant, die al honderden jaren wordt gebruikt in de Indiase Ayurvedische en Chinese geneeskunde om de huid te helpen genezen, kalmeren en verzachten, dankzij de ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen. Wat bakuchiol zo interessant maakt in de wereld van skincare, is dat het op een aantal manieren conventioneel retinol nabootst.
Een korte opfrisser: Conventioneel retinol is een vorm van vitamine A met vele toepassingen in huidverzorging. Het helpt de poriën te ontstoppen, exfolieert de huid en verhoogt de collageenproductie, wat de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels kan verminderen en de huid een frisse, volle uitstraling kan geven, naast vele andere voordelen. Het is een krachtig en effectief ingrediënt. Helaas kan het hard zijn voor de huid. Bijwerkingen zoals schilfering, roodheid, jeuk, branderigheid en een droge huid komen vaak voor. En hoewel veel van deze ongemakken tijdelijk zijn, moeten mensen met een gevoelige huid het vermijden. Conventioneel retinol maakt de huid ook super fotosensitief, wat betekent dat het uitsluitend 's nachts moet worden gebruikt, daarnaast kan elke blootstelling aan de zon na het aanbrengen van retinol brandwonden en andere huidirritaties veroorzaken.
Dit is waarom bakuchiol zo'n game-changer is: Dit retinol-alternatief biedt alle voordelen van conventioneel retinol (het minimaliseren van poriën en ontstekingen, verhoogde collageenproductie, exfoliatie, een verbeterd uiterlijk van lijntjes en rimpels) zonder de negatieve bijwerkingen. Dit plantenextract vermindert niet alleen de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels, verfijnt de huidstructuur en egaliseert de huid op een zachte maar effectieve manier, het kan ook zowel overdag als 's nachts worden gebruikt, zonder de schilfering en roodheid die gepaard gaan met conventioneel retinol.

Wat is Niacinamide?

In de skincare is niacinamide een topische versie van vitamine B3. Gebruikt als een actief ingrediënt in veel producten, heeft deze in water oplosbare vitamine een aantal functies, waaronder het helpen vasthouden van hydratatie, het minimaliseren van de uitstraling van grote poriën, het verbeteren van een ongelijkmatige teint, het verzachten van de zichtbaarheid van fijne lijntjes, het verhelderen van de huid, het reguleren van de talgproductie, het versterken van een zwakke huidbarrière en het stimuleren van celopbouwende eiwitten in de huid. Met andere woorden, het is een echte alleskunner op het gebied van huidverbetering.

Bakuchiol en niacinamide vormen samen een krachtig duo — en ze zijn nog sterker en effectiever wanneer ze samen worden gebruikt. Dus het was logisch om de twee te combineren voor deze nieuwe collectie. Lees verder om meer te weten te komen over deze Éminence Organics producten en hoe ze kunnen worden opgenomen in jouw skincare routine. We hebben het opgesplitst per huidtype en een routine ontworpen die precies aansluit bij jouw behoeften.

 


Een Routine Voor Jouw Huidtype Met Bakuchiol en Niacinamide

We hebben allemaal verschillende huidproblemen. Of je nu te maken hebt met een vette huid, een gevoelige huid of een extreem droge huid, je huid zal baat hebben bij verschillende producten en ingrediënten. Zowel bakuchiol als niacinamide worden goed verdragen door alle huidtypes en kunnen worden gecombineerd met andere ingrediënten voor optimale resultaten. Bekijk en leer hoe je de tijdloze huid kunt bereiken waar je naar verlangt met behulp van onze Bakuchiol + Niacinamide Collectie.

Routine voor een droge huid

Als je een droge huid hebt, ben je een uitstekende kandidaat voor bakuchiol. Zoals eerder vermeld, biedt het veel van dezelfde voordelen als conventioneel retinol, maar zonder het schilferen, uitdrogen en irritatie. Daarbij is niacinamide een belangrijke bevochtiger, waardoor het ook een logische keuze is voor droge huidtypes.

Cleanser
Begin met de Firm Skin Acai Cleanser om je droge huid te hydrateren, dankzij hyaluronzuur en duindoornolie. En omdat het een crème reiniger is, zal het de huid gehydrateerd, merkbaar gladder en gerevitaliseerd achterlaten.

Toner
Spray de Neroli Age Corrective Hydrating Mist rechtstreeks op het gezicht en de nek, waardoor de huid zich helder, fris en klaar voelt om de rest van je producten op te nemen.

Concentrate
De bamboe- en kokosnootingrediënten in het Bamboo Firming Fluid hydrateren de huid diep met behulp van een natuurlijk retinol-alternatief en Zwitserse groene appel.

Moisturizer
De Bakuchiol + Niacinamide Moisturizer vermindert zichtbaar de verschijning van rimpels terwijl het de huid verstevigt en grote poriën en een ongelijkmatige textuur minimaliseert zonder irritatie. En dankzij zijn lichtgewicht gel-crème formule voelt de huid zacht en gehydrateerd aan.

Oogcrème
Breng de veelzijdige Marine Flower Peptide Eye Cream iedere ochtend en avond aan voor langdurige hydratatie en zichtbare verbetering van rimpels, zwellingen en donkere kringen.

SPF
Last but certainly not least (oftewel, de stap die je niet mag overslaan): probeer onze Radiant Protection SPF Fluid. Onze Radiant Protection SPF Fluid is een minerale zonnebescherming die helpt de huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon, terwijl het de verschijning van fijne lijntjes en rimpels vermindert. Met een hydraterend, voedend gevoel en een dauwachtige finish, zorgt deze SPF ervoor dat de huid er tijdloos uitziet, terwijl het breed spectrum SPF 30 bescherming biedt, perfect voor droge huidtypes.

Routine voor een gecombineerde huid

 

Je huid is een beetje een mengelmoes, daarom is een routine die speciaal is afgestemd op gecombineerde huidtypes super belangrijk. Deze routine is ontworpen met jouw unieke behoeften in gedachten.


Cleanser
Meng een kleine hoeveelheid Mangosteen Daily Resurfacing Cleanser met water in je handen, breng aan en masseer zachtjes met je vingertoppen in cirkelvormige bewegingen op het gezicht en de hals voor een heldere, gladde en stralende huid.

Toner
Stimuleer en revitaliseer de huid met een paar sprays van de Mangosteen Revitalizing Mist op je gezicht en hals. Je krijgt een dosis krachtige antioxidanten en je huid zal energiek aanvoelen, terwijl poriën er kleiner uitzien.

Serum
Verstevig en maak je huid strakker met het Cornflower Recovery Serum. Slechts een paar druppels aangebracht op je gezicht en hals zullen je gehydrateerd achterlaten zonder dat het vettig aanvoelt.

Moisturizer
Onze Bakuchiol + Niacinamide Moisturizer is een luchtige gel-crème geformuleerd met de unieke combinatie van bakuchiol en niacinamide om de natuurlijke hydratatie van de huid te herstellen. Deze combinatie vermindert zichtbaar de verschijning van rimpels en een ongelijkmatige textuur, terwijl het de huid verstevigt en grote poriën minimaliseert zonder irritatie.

Oogcrème
De Hibiscus Ultra Lift Eye Cream vermindert zwellingen onder vermoeide ogen, verzacht rimpels en minimaliseert de verschijning van donkere kringen onder de ogen. De verkoelende, roestvrijstalen rollerball-applicator masseert hibiscus- en ijswijn-actieve stoffen in de huid rondom de ogen, wat direct zorgt voor een strakkere en gelift uitziende huid. 

SPF
Onze eerder genoemde Radiant Protection SPF Fluid richt zich op het verminderen van de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels, terwijl het tegelijkertijd de huid beschermt tegen de schadelijke stralen van de zon dankzij breed spectrum SPF 30 bescherming. 

Routine voor een vette huid

Een vette huid kan zowel een zegen als een vloek zijn. Producten die olie bevatten kunnen bijdragen aan het glanzende aspect ervan, maar je wilt het ook niet volledig uitdrogen. Het is een delicate balans, en we hebben een routine gecreëerd om dat te helpen bereiken.

Cleanser
De Clear Skin Probiotic Cleanser is een verhelderende crèmegel reiniger die een vette en problematische huid behandelt met komkommer en tea tree olie. Zoete amandelmelk en yoghurt verminderen de zichtbare tekenen van een probleemhuid en puistjes zonder de huid van vocht te ontdoen.

Toner
Tropisch en levendig, de Pineapple Refining Tonique ruikt naar verse ananassap! Deze dagelijkse formule combineert zachte bromelaïne en PHA om alle huidtypes te exfoliëren, inclusief de gevoelige huid. Chemische exfoliatie kan intimiderend klinken, maar PHA en bromelaïne zijn mild genoeg om het werk te doen zonder irritatie.

Serum
Breng een dunne laag van het Eight Greens Youth Serum aan over het hele gezicht om de huid te hydrateren zonder toevoeging van olie. 

Moisturizer
De Bakuchiol + Niacinamide Moisturizer werkt goed voor alle huidtypes, vermindert rimpels terwijl het de huid zichtbaar verstevigt en grote poriën en een ongelijkmatige textuur minimaliseert zonder irritatie. Voor degenen met een vette huid kan echter de Echinacea Recovery Cream een voorkeur hebben. Deze crème hydrateert de huid en vermindert zichtbaar tekenen van veroudering. Als een lichtere toepassing beter bij je huid past, emulgeer dan een kleine hoeveelheid in je hand met een paar druppels water voordat je het over het hele gezicht aanbrengt.

Oogcrème
Een dun laagje van het Neroli Age Corrective Eye Serum zal helpen om de opperhuid strakker en steviger te laten lijken, terwijl het vochtgehalte rond de ogen wordt verhoogd. Dit is een favoriet onder klanten. Website-recensent CTay noemt het "Epic! Beste oogcrème ooit", en zegt dat het "alle problemen oplost en er geweldig uitziet onder make-up. De beste. De ogen zien er zo jong uit na het gebruik hiervan. Zal dit voor altijd blijven gebruiken! Je zult er geen spijt van krijgen."

SPF
De Radiant Protection SPF Fluid, het hele jaar door perfect! Deze luchtige formule verbetert het uiterlijk van fijne lijntjes en rimpels, terwijl het ook breed-spectrum SPF 30 bescherming biedt om de huid te beschermen tegen de zon.

Je kunt de huid verder beschermen met de Lilikoi Daily Defense Moisturizer SPF 40. Deze breed-spectrum UVA- en UVB-bescherming is verrijkt met vitamine C-rijke lilikoi (ook bekend als passievrucht). Deze formule bevat ook extracten van cacaoboon en schil van satsuma mandarijn, die helpen om de huid te verbeteren die is blootgesteld aan omgevingsstressoren zoals blauw licht en vervuiling.

Routine voor een normale huid

Alleen omdat je huid als "normaal" wordt bestempeld, betekent niet dat het minder aandacht nodig heeft. Het zal misschien niet zomaar uit het niets uitbreken of reageren op nieuwe producten die je probeert, maar het verdient nog steeds speciale zorg.

Cleanser
Begin met de Monoi Age Corrective Exfoliating Cleanser, een milde exfoliërende reiniger die niet alleen vuil, olie en make-up verwijdert, maar ook helpt om de verschijning van fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Het combineert fysieke en chemische exfoliatie om de textuur van de huid te verfijnen, en spoelt onzuiverheden weg en verwijdert vuil.

Toner
Spray de Neroli Age Corrective Hydrating Mist rechtstreeks op het gezicht en de hals, voor een huid die helder, fris en klaar aanvoelt om de rest van je producten op te nemen.

Serum
Breng een dun laagje van het Firm Skin Acai Booster-Serum aan over het hele gezicht en je huid zal er steviger, gerevitaliseerd en voller uitzien, terwijl tekenen van veroudering zichtbaar verminderd worden.

Moisturizer
Onze Bakuchiol + Niacinamide Moisturizer is een luchtige gel-crème geformuleerd met een krachtige combinatie van bakuchiol en niacinamide. Deze combinatie vermindert zichtbaar de verschijning van rimpels en een ongelijkmatige huidtextuur, terwijl het de huid zichtbaar verstevigt en grote poriën minimaliseert, zonder irritatie.

Oogcrème
Breng de veelzijdige Marine Flower Peptide Eye Cream iedere ochtend en avond aan voor langdurige hydratatie en zichtbare verbetering van het uiterlijk van rimpels, zwellingen en donkere kringen.

SPF
Probeer onze Radiant Protection SPF Fluid, een volledig minerale zonbescherming met breed-spectrum bescherming. Gemaakt met een combinatie van bakuchiol en niacinamide, helpt deze hydraterende vloeistof om de verschijning van fijne lijntjes en rimpels te verminderen en zorgt voor een dauwachtige finish.

Routine voor de gevoelige huid

Het behandelen van een gevoelige huid vereist wat extra zorg. Gelukkig is de Bakuchiol + Niacinamide Collectie speciaal ontworpen met jouw huidtype in gedachten.

Cleanser
Pomp een kleine hoeveelheid Kombucha Foaming Cleanser om de vloeistof te transformeren in een luchtig schuim. Breng aan op de huid en masseer zachtjes met de vingertoppen in cirkelvormige bewegingen, daarna afspoelen. 

Essence
Bij een gevoelige huid draait alles om balans, en de Kombucha Microbiome Balancing Essence werkt in evenwicht om de helderheid te verbeteren en de huid zachtjes voor te bereiden op je volledige stap in je routine. Doe een kleine hoeveelheid van het product in je handen of op een wattenschijfje en dep het op gereinigde en getonifieerde huid. Laat het zitten en je huid zal gevoed, gehydrateerd en klaargemaakt zijn voor de volgende stappen.

Olie
De Facial Recovery Oil is een verstevigende en hydraterende olie, gemaakt met kostbare kruiden en voedende oliën om de gevoelige en verouderende huid te vernieuwen. Dit is een luxueuze gezichtsolie, door sommige van onze meest gepassioneerde klanten ook wel "vloeibaar goud" genoemd.

Moisturizer
De Bakuchiol + Niacinamide Moisturizer is geformuleerd met de unieke combinatie van bakuchiol en niacinamide om te helpen bij het verminderen van rimpels, terwijl het zichtbaar de huid verstevigt en de verschijning van grote poriën en een ongelijkmatige textuur minimaliseert zonder irritatie.
Oogcrème
Breng voorzichtig een dunne laag van de Bearberry Eye Repair Cream aan op het gebied rond de ogen tot het is opgenomen. Deze ultra-hydraterende oogcrème met bioactieve ingrediënten hydrateert en voedt de huid rondom het fragiele oogcontourgebied. Extracten van weide-ogentroost, hop en berendruif helpen zichtbare tekenen van veroudering te verminderen.

SPF
Tenslotte is onze Radiant Protection SPF Fluid een hydraterend, volledig minerale zonbescherming die helpt de huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon, terwijl het de verschijning van fijne lijntjes en rimpels vermindert. De voedende textuur en dauwachtige finish helpen de huid er tijdloos uit te laten zien, terwijl het breed spectrum SPF 30 bescherming biedt.

Bezoek je dichtstbijzijnde Éminence Organics Partner voor hulp bij het bepalen van je huidtype en welke producten voor jou zullen werken.