Meteen naar de content

7 Effectieve antioxidanten om toe te voegen aan je voeding én je huidverzorging


Anti-oxidanten zijn stoffen die oxidatie tegengaan. Ze beschermen onze cellen en voorkomen dat de vrije radicalen de cellen beschadigen. Ze komen van nature voor in ons lichaam, en in pure voeding zoals groenten en fruit voor herstel en bescherming van binnenuit. Voedingssupplementen bevatten ook veel anti-oxidanten. Kies dan ook liefst de natuurlijke versies.

Anti-oxidanten zijn gunstig voor de (huid)gezondheid, ze geven je weerstand.

In Skin Care spelen anti-oxidanten een grote rol, en weet je wat? De producten van Éminence Organics halen hun anti-oxidanten uit…groenten en fruit. Puurder en eerlijker kan het niet zijn.

Voordelen van antioxidanten voor je huid

Oxidatie beïnvloedt het lichaam op dezelfde manier als een auto zou roesten: het versnelt veroudering .

Vrije radicalen veroorzaken grote schade aan gezonde cellen en beschadigen ons lichaam daarbij. Van hogere niveaus van vrije radicalen is bekend dat ze ziekten zoals diabetes, hartaandoeningen en zelfs kanker katalyseren en bijdragen tot snellere veroudering door de elasticiteit van de huid te verzwakken.

Gelukkig bestaan ​​er antioxidanten om vrije radicalen te stoppen.

Maar het voorkomen van schade door vrije radicalen is niet de enige waarde van antioxidanten. In hun onderhoud van onze celgezondheid, hydrateren ze ook van nature én verminderen ze ontstekingen in onze huid.

Soorten antioxidanten

Hoewel antioxidanten van nature in ons lichaam voorkomen, kunnen we onze antioxidantenniveaus ook verhogen met verschillende van nature voorkomende voedingsstoffen. Producten vol antioxidanten bieden langdurige bescherming van de huid.

Antioxidanten pakken zowel externe als interne tekenen van veroudering aan door schade door vrije radicalen te voorkomen, ontstekingen aan het oppervlak te verminderen en de productie van collageen te stimuleren om de huidcellen stevig en jeugdig te houden.

Xanthonen

Een favoriete vrucht is mangosteen, die, contra-intuïtief, niets met mango's te maken heeft.

Het kreeg de titel "The Queen of Fruits" van Queen Victoria vanwege zijn superieure smaak, en het is ook bekend dat het superfruit boordevol antioxidanten zit, xanthonen genaamd, die cellen beschermen, ontstekingen verminderen, de bloedsuikerspiegel verlagen en milieu- en ontstekingsschade aan de huid.

Studies hebben aangetoond dat mangosteenextracten kunnen beschermen tegen UV-schade die fijne lijntjes, rimpels en ouderdomsvlekken veroorzaakt en helpen bij het verschijnen van elasticiteit in de huid, waardoor de teint er stralend en gevoed uitziet. De biologische activiteiten van deze xanthonen zijn echter niet alleen antioxidant. Het is ook bewezen dat het antiallergisch, antibacterieel, schimmelwerend en antiviraal is.

Vitamine E

Natuurlijk geproduceerd en indien nodig door je lichaam opgeslagen, kan vitamine E ook worden geconsumeerd via avocado's, amandelen en bladgroenten en staat het bekend om zijn effectiviteit tegen donkere vlekken en het beschermen van de huid tegen zonneschade. Het is ook bijzonder krachtig in combinatie met vitamine C.

Vitamine C

Citrusvruchten zoals citroenen, sinaasappels, grapefruit en passievrucht stoppen celdegeneratie met deze krachtige neutralisator voor vrije radicalen, verminderen de verschijning van fijne lijntjes en rimpels en beschermen en genezen tegen UV-schade. Voor een stralende huid.

Alle citrusvruchten bevatten van nature voorkomende niveaus van vitamine C, die dienen als een krachtige antioxidant met grenzeloze voordelen voor elk huidtype

Door de productie van collageen en celregeneratie te stimuleren, vermindert vitamine C niet alleen het verschijnen van een ongelijkmatige teint, maar verzacht het de huidtextuur, waardoor het algehele uiterlijk van de huid verbetert en je er langer jong uit blijft zien. Kortom: vitamine C is een van de meest waardevolle spelers in de huidverzorging.

Polyfenolen

Net als mangosteen wordt cacao ook beschouwd als een 'antioxidant-krachtpatser', die antioxidanten bevat die polyfenolen worden genoemd. Cacao ruikt niet alleen heerlijk, het is ook rijk aan antioxidanten die wonderen doen om je huid glad te maken. Polyfenolen beschermen planten tegen straling. Voor je huid helpt deze bescherming fijne lijntjes en rimpels te verminderen, waardoor je huid er voller, gehydrateerd en verjongd uitziet

Flavonoïden

Deze natuurlijke pigmenten die planten op cellulair niveau beschermen, zijn ook verantwoordelijk voor de levendige kleur van planten zoals aardbeien. Ze zijn een van de redenen waarom groenten en fruit voedzaam zijn, ze beheersen ontstekingen en helpen ons UV-schade en fotoveroudering te voorkomen.

Anthocyanen

Dit type flavonoïde wordt aangetroffen in voedingsmiddelen die paars, blauw of zwart lijken, zoals bessen en acai, en wordt geassocieerd met de behandeling van een reeks ziekten zoals hoge bloeddruk en verkoudheid.

Het vertraagt ​​ook veroudering door zon, beschermt tegen schade door zon, stress en vervuiling en helpt collageenverlies te voorkomen.

Lycopeen

Een ander pigment dat aanwezig is in rode groenten en fruit (zoals tomaten en rode aalbessen), is lycopeen Het beschermt planten tegen licht schade en helpt de milieu-impact op ons eigen lichaam te beheersen. Ironisch genoeg vermindert lycopeen eigenlijk de roodheid in onze huid veroorzaakt door UV-schade en weert het ook veroudering door zon.

Naarmate we ouder worden, is het essentieel om meerdere producten die rijk zijn aan antioxidanten in je dagelijks leven op te nemen uit je voeding, evenals een dagelijks goede huidverzorging van vitaal belang is, om de levensduur van je huid te garanderen.

Of je nu op zoek bent naar een vitamine C-serum, een cacaomasker thuis gebruikt of je dagelijkse smoothie bereidt, je laat de anti-oxidanten van binnen en buiten de vrije  radicalen stoppen om schade aan te richten en daar zul je de vruchten van binnen en van buiten plukken.