Meteen naar de content

Hoe een masker tijdens je slaap je huid verbetert


We weten allemaal hoe moeilijk het kan zijn om vast te houden aan een goede nachtelijke huidverzorgingsroutine.

Wie wil er na een lange en vermoeiende dag tijd doorbrengen met een hoop handelingen terwijl het bed lonkt?

Dus kiezen we vaak voor de laatste optie.

De gevolgen van het overslaan van het reinigen en verzorgen van je huid kunnen desastreuze gevolgen hebben voor je huid.

Een droge, geïrriteerde huid, verstopte poriën, puistjes die er gisterenavond nog niet zaten.

Bovendien slaapt het echt veel lekkerder met een schone en verzorgde huid, helemaal als het ook nog eens lekker geurt. Wetende dat, terwijl jij ontspant en wegzakt in een diepe slaap, je huid aan het werk gaat om alles op te ruimen, te herstellen voor zover dat kan én opbouwt.

Je huid werkt namelijk hard als jij rust, maar heeft daar wel hulp bij nodig om het optimaal te kunnen doen. Voedingsstoffen die energie geven, reinigende stoffen die helpen opruimen, verzachtende stoffen die kalmeren. Zoals wij energie uit onze voeding halen, zijn producten een welkome aanvulling voor de processen die plaatsvinden in de huid.

En schoonheidsslaap met een masker!

 

Je kunt nooit genoeg maskeren.

We hebben allemaal wel last van huidproblemen die we willen aanpakken. Van uitdroging tot pigmentatie tot grove poriën.

Hoewel fundamentele producten zoals een reiniging en hydraterende crèmes goede ingrediënten bevatten om deze problemen aan te pakken, is hun primaire doel reinigen en hydrateren.

Wat is het doel dan van een gezichtsmasker?

Het enige doel van een masker is het krachtig richten op specifieke omstandigheden, waardoor het een van de meest effectieve huidverzorgingsbehandelingen is.

De voordelen op een rij:

Het grote voordeel van slaapmaskers is dat je niet meer tijd nodig hebt dan het aanbrengen van een nachtcrème wat je normaliter zou doen.

 

1. Verlengt de tijd van inwerken van de actieve ingrediënten

Als een masker binnen 10-15 minuten effectief kan zijn, welke voordelen zou het dan kunnen hebben als het de hele nacht blijft zitten?

Als we het geluk hebben om de aanbevolen hoeveelheid slaap te krijgen, krijgt een gezichtsmasker voor een nacht ongeveer zeven uur de tijd om te werken en dus meer resultaat te genereren.

2. Vergrendelt vocht en actieve ingrediënten

In de nacht piekt trans-epidermaal waterverlies (denk aan uitdroging)

Het is het beste om een ​​extra beschermingslaag aan te brengen om te voorkomen dat je huid uitdroogt terwijl je slaapt, vooral in klimaten met een lage luchtvochtigheid en in de herfst en winter.

Slapen met een gezichtsmasker zorgt er niet alleen voor dat je beter vocht vasthoudt in de huidlagen, maar ook actieve ingrediënten kunnen beter hun werk doen.

Een masker sluit de belangrijkste ingrediënten namelijk effectief af van producten die vóór het masker zijn aangebracht, evenals die het masker zelf bevat.

3. Biedt barrière tegen onzuiverheden

De fysieke barrière die door een gezichtsmasker wordt gecreëerd, werkt op twee manieren: het houdt niet alleen de goede dingen binnen, maar houdt ook de slechte dingen buiten, zonder de huid af te sluiten of de huidwerking te verstoren. Een nachtmasker beschermt de huid de hele nacht tegen stof, vuil en andere gifstoffen en spoelt de volgende ochtend gemakkelijk af.

4. Verbetert celregeneratie

Terwijl vochtverlies 's nachts versnelt, doet celvernieuwing dat ook - een proces dat cruciaal is om de zichtbare tekenen van een verouderende huid te vertragen. 'S Nachts gaat de huid in de herstelmodus, laat nieuwe huidcellen groeien en verwijdert beschadigde. Een gezichtsmasker voor 's nachts optimaliseert deze regeneratie en stelt nieuwe huidcellen bloot aan voedende, hydraterende ingrediënten die het natuurlijke vernieuwingsproces stimuleren.

Aan de slag;

Vervang één a twee, of misschien zelfs drie keer per week de nachtcrème door een masker

Volg 15 tot 30 minuten voor het slapengaan deze stapsgewijze routine:

1. Reinig de huid en breng een serum of andere bom van vitaminen aan.

2. Breng een dunne laag van je nachtmasker aan - vergeet je hals en decolleté niet!

3. Gebruik desgewenst een handdoek om je kussen te beschermen.

4. Slaap lekker

5. Word wakker, spoel af en breng je favoriete serum en SPF dagcrème aan

 Crème-gebaseerde maskers hebben de neiging om beter in de huid te worden opgenomen

Hoewel een gezichtsmasker 's nachts net zo gemakkelijk is aan te brengen als een nachtcrème, moet het ook net zo goed aanvoelen als een nachtcrème. Voorbij zijn de dagen - of beter gezegd nachten - van geharde afpelbare gezichtsmaskers. Tegenwoordig zijn de beste nachtmaskers romig en hydraterend, waardoor je huid ze als het ware kan opdrinken, waardoor de voedingsstoffen en andere krachtige antioxidant rijke ingrediënten dieper kunnen doordringen, voor betere resultaten.

Een belangrijk detail om in gedachten te houden is dat zelfs als een product niet specifiek een 'nachtmasker' wordt genoemd, het toch kan worden gebruikt als een nachtbehandeling.

Hieronder staan ​​enkele van de beste nachtmaskers van Éminence Organics, je mag ze zelfs mengen voor nog meer werking!

Strawberry Rabarber Masque voor een vochtarme huid

Dit masker werkt hard terwijl je rust, omdat hyaluronzuur diep hydrateert en het uiterlijk van de huid voller maakt. Aardbeien die rijk zijn aan antioxidanten hebben ook samentrekkende eigenschappen die helpen bij het verwijderen van onzuiverheden en het verkleinen van de poriën.

Clear Skin Probiotische Masque voor de probleemhuid

Dit masker bevat een overvloed aan verhelderende en kalmerende ingrediënten, zoals verkoelende komkommer, die je huid zacht in balans brengen en revitaliseren terwijl je slaapt. Ingrediënten zoals theeboom, yoghurt en kaolienklei exfoliëren en verfijnen je teint, zodat je wakker wordt met een helder en stralend uiterlijk.

Bamboo Age Corrective Masque voor tekenen van veroudering

Als je in slaap valt, kun je er zeker van zijn dat dit masker zijn werk zal doen. Het bevat een formule met onder meer ons Natural Retinol Alternative, Swiss Green Apple Stem Cells en een BioComplex ™ -mix van vitamines, de ultieme helden voor het bestrijden van zichtbare tekenen van veroudering.

Snow Mushroom & Reishi Masque voor tekenen van veroudering

Wanneer het wordt verdund met water, smelt dit masker op basis van kaolienklei tot een snel absorberende crème boordevol krachtige ingrediënten. Reishi-paddenstoel reduceert vochtophoging in de huid, terwijl berkenwater zuivert en hydrateert, zodat je wakker wordt met een steviger huid en stralende teint.

Citrus & Kale Potent C+E Masque, anti-aging crème/ gel masker

Krachtig anti-aging crème-gel masker voor alle huidtypes. Geef de gezondheid van de huid en de collageenproductie een boost met een krachtige dosis vitamine C en E. Cocktail van citrus, rabarberextract, bladgroenten, avocado-olie en vitamine C vormt een beschermende verdediging tegen veroudering, hyperpigmentatie en ontstekingen. De huid wordt getraind om vitamine C effectiever op te nemen.

Calm Skin Arnica Masque, voor een gevoelige huid

Kalmeert (rosacea)gevoelige huidtypes. Houd de verschijning van rosacea op natuurlijk wijze tegen met kalmerende goudsbloem, klimop en arnica. Tekenen van roodheid worden geminimaliseerd met biologische ingrediënten, speciaal geformuleerd om de huid te ontgiften en ontstekingen en irritatie te verminderen.