Meteen naar de content

Winter skincare tips voor alle huidtypes


Winter is het seizoen om je skincare routine aan te passen. Als je Frank Sinatra 'The Weather Outside is Frightful' hoort zingen, dan weet je welke tijd van het jaar is. IJskoude temperaturen en de omhoog gedraaide verwarming beginnen schade aan je huid aan te richten. Om je huid voor te bereiden op de winter, vind je hier de beste skin care routines. 

Winter skincare: hoe beïnvloedt de winter je huid?

Omdat het in de wintermaanden droger is, daalt de hydratatie in de huid en neemt transepidermaal waterverlies (TEWL) toe. Dat geeft het vochtverlies in de diepere huidlagen aan. Zonder de toegevoegde vochtigheid van zweet en luchtvochtigheid kan kouder weer ervoor zorgen dat de huid natuurlijke oliën afstoot, wat leidt tot een droge en geïrriteerde huid en zelfs een aangetaste huidbarrière. Gelukkig kun je met bepaalde producten de vochtbalans behouden. Voordat we ingaan op specifieke productaanbevelingen voor elk huidtype, vind je hier de basisstappen voor elke skincare routine. 

De winter skincare routine basics

Voor alle huidtypes bestaat een goede winter skincare routine uit een aantal essentiële stappen:

Reinigen 

Reinig met een zachte cleanser om vuil, make-up of ophoping te verwijderen. Dat kan leiden tot puistjes of verstopte poriën. 

Tonen

Tone met een toner, mist of essence om de reiningsstap te voltooien, een extra laag hydratatie toe te voegen en eventuele andere problemen aan te pakken.

Exfoliëren

Exfolieer met een chemische exfoliant om dode of schilferige huid te verwijderen, die wordt verergerd door de winter.

Masker

Je huid heeft extra hydratatie nodig tijdens de koudere maanden. Om je huid aan te vullen, zou je in de ideale situatie één of twee keer per week een masker moeten gebruiken.

Boost

Boost je huid met een product dat gerichte behandelingen biedt, zoals een serum of gezichtsolie.

Hydrateren

Hydrateer 's ochtends en 's avonds om je huid in balans te houden tijdens de winter. Zorg ervoor dat je moisturizer hebt aangebracht op je gezicht en lichaam, vooral na een douche wanneer heet water de huid uitdroogt. 

Oogverzorging

Gebruik een rijke oogcrème om de dunne, gevoelige huid rondom de ogen te hydrateren.

Je huid ondersteunen met de juiste producten is een geweldige manier om winterse dofheid tegen te gaan. Hoewel het aanvullen van verloren hydratatie essentieel is voor alle huidtypes in de winter, wil je geen one-size-fits-all benadering van je skincare routine. Elk huidtype heeft zijn eigen unieke symptomen en uitdagingen. Lees verder om de beste winterse routines en tips voor elk huidtype te ontdekken.

Een winter skin care routine voor de droge huid

Winter kan een lastige tijd zijn voor mensen met een droge huid. Zij merken dat hun huid strakker aanvoelt en meer vocht heeft verloren dan normaal. De huid kan schilferiger, jeukender en ruwer worden op je gezicht en lichaam. Het ultieme doel in de winter voor mensen met een droge huid is om de vochtbalans te verhogen en de vochtbarrière van de huid intact te houden. Hoe zorg je daarvoor?

 1. Reinigen met de Firm Skin Acai Cleanser
 2. Tonen met de Birch Water Purifying Essence
 3. Exfoliëren met de Firm Skin Acai Exfoliating Peel
 4. Masker met de Yellow Sweet Clover Anti-Redness Masque
 5. Herstellen met Rosehip Triple C+E Firming Oil
 6. Hydrateren met de Coconut Age Corrective Moisturizer
 7. Oogverzorging met de Snow Mushroom Moisture Cloud Eye Cream

  Onze beste tips om in de winter voor de droge huid te zorgen

  • Investeer in een luchtbevochtiger om vocht aan de lucht toe te voegen.
  • Hoewel we ervan houden om heel warm te douchen, kun je beter kiezen voor lauwe tot lauwwarme douches. Te warm douchen zorgt ervoor dat je nog meer vocht uit je huid trekt.
  • Beperk exfoliatie tot één of twee keer per week om overmatige exfoliëren te voorkomen.

  Een winter skincare routine voor de vette huid

  Als je een vette huid hebt, ben je bekend met een overmatige glow, zichtbare poriën en puistjes. Je huid produceert meer olie en voelt vettig aan. Je make-up kan ook erg snel in de huid absorberen. Maar wat overblijft, glijdt ook snel weer weg. We raden je de volgende skincare routine aan om puistjes te voorkomen en de vettigheid te verminderen:

  1. Reinigen met de Stone Crop Gel Wash
  2. Tonen met de Stone Crop Hydrating Mist
  3. Exfoliëren met de Clear Skin Willow Bark Exfoliating Peel
  4. Aanvullen met het Stone Crop Masque
  5. Boost met het Cornflower Recovery Serum
  6. Hydrateren met de Echinacea Recovery Cream

  Onze beste tips om in de winter voor de vette huid te zorgen

  • Probeer gezichtsoliën of moisturizers niet te vermijden. Zelfs een vette huid heeft baat bij extra hydratatie tijdens het droogste seizoen van het jaar. Het toevoegen van olie aan je huid houdt je huid zacht en soepel, zodat deze er minder vet uitziet en aanvoelt. 
  • Het hele jaar door is reinigen een noodzakelijke stap om vuil of ophoping te verwijderen, dat kan leiden tot puistjes of verstopte poriën.
  • Zelfs een vette huid kan tijdens de koudere maanden droogheid en schilferigheid ervaren, wat kan worden verlicht door een aanvullend masker te gebruiken (zoals het hierboven genoemde Clear Skin Probiotic Masque.  

  Een winter skincare routine voor de normale huid

  Je merkt de effecten van koudere lucht misschien niet op dezelfde manier als andere huidtypes. Maar je wilt nog steeds de hydratatie verhogen om droge huidsymptomen, zoals schilferige of jeukende huid, te voorkomen. Volg deze skincare routine om je gezonde huid te behouden:

  1. Reinigen met de Kombucha Microbiome Foaming Cleanser
  2. Tonen met de Neroli Age Corrective Hydrating Mist
  3. Verfrissen met de Birch Water Purifying Essence
  4. Exfoliëren met de Firm Skin Acai Exfoliating Peel
  5. Aanvullen met het Strawberry Rhubarb Masque
  6. Boost met de Bamboo Firming Fluid
  7. Hydrateren met de Coconut Age Corrective Moisturizer
  8. Oogverzorging met de Marine Flower Peptide Eye Cream

  Onze beste tips om in de winter voor de normale huid te zorgen

  • Vermijd de verleiding om de verwarming omhoog te draaien. Hogere temperaturen kunnen de lucht in huis nog droger maken. Probeer een koele, maar comfortabele temperatuur tussen de 20 en 24 graden te vinden. Dat zorgt ervoor dat je huid niet uitdroogt.
  • Probeer slugging om de huid één of twee keer per week aan te vullen. Slugging biedt een beschermende laag gedurende de hele nacht.
  • Voeg vocht toe van binnenuit door veel water te drinken en je waterinname te verhogen.

  Een winter skincare routine voor de gevoelige huid

  Een gevoelige huid is zeer vatbaar voor de winterse invloeden. Degenen die aan de gevoelige kant zitten, zullen waarschijnlijk een droge, jeukende of geïrriteerde huid opmerken als gevolg van een afname van de huidvochtigheid. Bestrijd je winterse zorgen met deze skincare routine voor de gevoelige huid:

  1. Reinigen met de Lemon Grass Cleanser
  2. Tonen met de Hawthorn Tonique
  3. Exfoliëren met de Calm Skin Chamomile Exfoliating Peel
  4. Masker met de Kombucha Microbiome Leave-On Masque
  5. Boost met de Facial Recovery Oil
  6. Hydrateren met de Apricot Calendula Nourishing Cream
  7. Oogverzoring met de Marine Flower Peptide Eye Cream en Bearberry Eye Repair Cream

  Onze beste tips om in de winter voor de gevoelige huid te zorgen

  • Net als onze bekenden met een droge huid, is het slim om voorzichtig te zijn met lange, hete douches die je huid kunnen uitdrogen en leiden tot irritatie en jeuk.
  • Als er ooit een tijd is om wat nauwkeuriger naar de ingrediënten van je skincare te kijken, is het nu. Vermijd producten die uitdrogende ingrediënten bevatten, zoals alcohol en zeep. 
  • Test altijd nieuwe producten. Het is altijd de moeite waard om nieuwe producten te controleren met je dermatoloog en een patchtest uit te voeren, voordat je het op je gezicht gebruikt.

  Een winter skincare routine voor de gecombineerde huid

  Met minder vochtigheid in de lucht kan de winter een lastige tijd zijn voor de gecombineerde huid. Mensen met een gecombineerde huid hebben de uitdagende taak om zorg te dragen voor zowel overtollige olie als droge gebieden. Probeer deze skincare routine voor de gecombineerde huid:

  1. Reinig met de Mangosteen Daily Resurfacing Cleanser
  2. Tone met de Mangosteen Revitalizing Mist
  3. Exfolieer met de Strawberry Rhubarb Dermafoliant
  4. Gebruik het Eight Greens Phyto Masque - HOT Masque
  5. Boost met de Mangosteen Daily Resurfacing Concentrate en Strawberry Rhubarb Hyaluronic Serum
  6. Hydrateer met de Arctic Berry Peptide Radiance Cream
  7. Verzorg je ogen met de Marine Flower Peptide Eye Cream

  Onze beste tips om in de winter voor de gecombineerde huid te zorgen

  • Als je last hebt van droge plekken, laat dan je exfoliërende producten hun werk doen.
  • Net als bij vette huidtypes, kun je het gebruik van serums en oliën beter niet overslaan. Deze hydraterende producten helpen je om je vochtbalans in orde te houden voor een soepele huid.
  • Sommige bedrijven bieden schuimende cleansers aan die zijn gericht op de gecombineerde en vette huid, maar vaak bevatten deze sulfaten, zoals natriumlaurylsulfaat. Dat irriteert alle huidtypes, dus controleer je ingrediëntenlijst.