Meteen naar de content

Omdat TikTok het zegt


De beauty termen vliegen je om de oren op TikTok, evenals de miljoenen bekeken filmpjes en tips. Laten we er enkele ontrafelen en bespreken. Zodat je er bekend mee bent en niet achter de feiten aanloopt als je geen fervente TikTokker bent. Het kan je mogelijk inspireren voor je home skin-care routine.

Skin Flooding
Skin Flooding betekent letterlijk huidoverstroming ofwel een specifieke aanpak waarbij je de huid overspoelt met hydraterende producten of actieve ingrediënten. Deze techniek heeft tot doel de huid intensief te hydrateren of te voorzien van voedingsstoffen om een gezonde uitstraling te bevorderen. De bedoeling is ingrediënten te gebruiken die vocht vasthouden in de huid, zoals hyaluronzuur.

Om die stralende huid te verkrijgen worden laagjes aangebracht van hydraterende serums waarna de huid wordt afgedekt met een hydraterende en voedende crème.

Ons advies:

  1. Reinig met de Stone Crop Gel Wash of de Coconut Milk Cleanser die reinigt zonder de huid uit te drogen en tevens de huid kalmeert.
  2. Bereidt te huid voor met vocht. Wist je dat een moisturizer effectiever is als ze kan putten uit vocht wat zich op de huid bevindt? Houd de huid vochtig of besprenkel het met de Stone Crop Hydrating Mist of de Birch Water Purifying Essence.
  3. Twee serums! Waarvan de eerste als een vochtmagneet werkt met hyaluronzuur zoals de Strawberry Rhubarb Hyaluronic Serum (deze mag zelfs twee laagjes als je zou willen). Daaroverheen voor de echte addicts de Stone Crop Serum vanwege haar unieke hydraterende eigenschappen.
  4. Hierna is de vergrendeling van het vocht (om het ook echt in de huid te houden). Dat kan met een SPF zoals de Radiant Protection SPF Fluid die een prachtige glow achterlaat en uiteraard tevens beschermt. Wil je dit ritueel tijdens de nacht doen, dan is de Strawberry Rhubarb Hyaluronic Hydrator de perfecte gel-crème. Een product wat hydrateert en een glow geeft waar je normaal 4 producten voor nodig zou hebben! Voor wie een rijkere voeding wil, is de Marine Flower Peptide Night Cream heel geschikt.

Je ziet dat deze routine het layeren van producten is die vervolgens verzegeld wordt door het Kombucha Microbiome Leave on Masque te gebruiken. Smelt deze in je handen en verdeel het gelijkmatig over het gezicht. Het masker bevat sheabutter en bijenwas en fungeert als een coating die vochtverlies tegengaat.

Of bovenstaande routine voor elke huid geschikt is?
Hoewel het voor de meeste huidtypen veilig is, is het voor een gevoelige huid niet aan te raden. Ook een acné gevoelige of vette huid reageert mogelijk niet goed, hoewel een acné huid wel degelijk een vochttekort kan hebben.

Skin Cycling
Skin Cycling is de methode waarbij op verschillende avonden door verschillende huidverzorgingsproducten wordt gefietst. Conventioneel retinol vormt de kern van deze methode. Het is een ingrediënt dat zo agressief kan zijn dat je huid tussen gebruik moet ‘herstellen’. Skin Cycling gaat over het roteren van producten volgens een vast schema, zodat er herstel- en genezingsdagen nodig zijn om irritatie te voorkomen.

Als je twijfelt over Skin Cycling of conventionele retinol in het algemeen, is een eenvoudigere optie om huidverzorging te kiezen met een zacht retinolalternatief zoals bakuchiol. De producten van Éminence Organics bevatten alleen natuurlijke retinol-alternatieven in plaats van conventionele retinol, waardoor je ze elke dag kunt gebruiken zonder dat je de huid hoeft te laten rusten, herstellen of genezen. Denk bijvoorbeeld aan onze Bakuchiol + Niacinamide Moisturizer

Slugging
Slugging houdt in dat je je gezicht bedekt met een product op basis van vaseline, zoals Aquaphor of Vaseline of, voor een 'schoner' alternatief, een dik (petrolatumvrij) masker zoals ons Kombucha Microbiome Leave-On Masque, voordat je gaat slapen.

De reden voor sluggen is dat de balsem (in huidverzorgingstermen: een occlusief) fungeert als een fysieke barrière, die bovenop je nachtelijke huidverzorgingsroutine zit, eventuele hydratatie afdicht en vochtverlies voorkomt. Alleen verstandig voor een heel droge huid!

GRWM: Get Ready With Me
Dan maken mensen zich klaar voor school of voor een feestje. Dit kan een skincare routine, een make-up routine of een hair-care routine zijn.

DIY Skincare Routine
Do it yourself skincare routine. Een complete home care behandeling met reiniging, peeling, serums, masker en dag of nacht crème. Omdat huidverbetering niet ophoudt bij de schoonheidsspecialist!

Ongetwijfeld zijn er nog talloze hippe termen meer, maar we kunnen maar beter op de hoogte zijn. Welke van bovenstaande omarm jij?

P.S. Neem voor een persoonlijk advies contact op met de dichtstbijzijnde Éminence Specialis via deze link