Meteen naar de content

Dit zijn de beste maskers voor de droge huid


Er gaat niets boven een gezichtsmasker om je skincare routine te verbeteren. Een goed masker is niet alleen pure verwennerij, het kan ook belangrijke huidproblemen aanpakken, variërend van uitdroging tot grove poriën en acné. Vandaag duiken we dieper in de beste maskers voor de droge huid. Een droge huid betekent meestal dat je last hebt van droge, schilferige plekken, jeuk en een gebarsten, schilferige en perkamentachtige huid. Afhankelijk van bepaalde factoren kunnen sommige maskers je beter helpen dan andere. Laten we het hebben over de verschillende soorten maskers, hoe je ze aanbrengt en hoe je de juiste kiest voor je leeftijdscategorie.

Waar je bij maskers voor de droge huid op moet letten

Een droge huid kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder genetica, koud weer en agressieve zepen. Dat betekent dat het cruciaal is om hydratatie toe te voegen aan je dagelijkse routine. Er zijn zo veel opties, dat je je misschien afvraagt hoe je het goede masker kiest.

Houd om te beginnen rekening met de textuur van het masker. Gezichtsmaskers op basis van crèmes geven de droge huid een boost bij het hydrateren, bijna zoals een rijke moisturizer dat doet. Exfoliërende maskers kunnen ook nuttig zijn voor de droge huid. Maskers met zachte, exfoliërende middelen verwijderen dode huidcellen om de frisse, jeugdig ogende teint daaronder te onthullen.

Als je te maken hebt met een droge huid, kun je ook aan kleimaskers denken. Normaal gesproken staan kleimaskers bekend om het absorberen van overtollig talg, maar gebruik ze niet te veel als je een droge huid hebt. Kleimaskers helpen vocht vast te houden, maar met een droge huid is het aan te raden om het gebruik ervan te beperken tot maximaal een keer per week. 

Een aantal hydraterende ingrediënten die belangrijk zijn in gezichtsmaskers, zijn sheaboter of oliën zoals arganolie, rozenbottelolie, duindoornolie en jojoba-olie. Karitéboter is een moisturizer met een hoog gehalte aan triglyceriden en vetzuren. Het is een uitstekend verzachtend middel, dat helpt om de vochtbarrière van de huid aan te vullen. De genoemde oliën zorgen voor voeding en bevorderen langdurige hydratatie door de huid te helpen het vocht te herstellen vervolgens vast te houden.  

Sommige maskers bevatten ook Vitamine C of Vitamine E, die een combinatie van ondersteunende antioxidanten bevatten. Een hoogwaardig, krachtig Vitamine C-masker is rijk aan antioxidanten en kan bijvoorbeeld helpen om de stevigheid van de huid te bevorderen, schade door de zon te verminderen en zo te zorgen voor een stralende en jeugdige glow.

Veelgestelde vragen over de beste maskers voor de droge huid

Hoe vaak moet je een masker gebruiken voor een droge huid?

Een tot twee keer per week kun je een masker gebruiken. Volg de productinstructies voor de tijdsduur. Bij twijfel kun je een gezichtsmasker tien minuten laten zitten. 

Wat zijn de voordelen van gezichtsmaskers?

Veelgestelde vragen over de beste gezichtsmaskers voor de droge huid
Hoe vaak moet je een gezichtsmasker gebruiken voor een droge huid?
Een tot twee keer per week kun je een masker gebruiken. Volg de productinstructies voor de tijdsduur om een gezichtsmasker op te laten. Maar bij twijfel kunt u een gezichtsmasker meestal 10 minuten laten zitten.

Wat zijn de voordelen van gezichtsmaskers?

Gezichtsmaskers leveren sterk geconcentreerde actieve stoffen, vitamines en voedingsstoffen aan de huid om de algehele gezondheid te verbeteren. Ze zijn ontworpen om met tussenpozen te worden gebruikt om je huid direct een boost te geven.

Wat voor soort gezichtsmasker is het beste voor de droge huid?

Gezichtsmaskers met hydraterende ingrediënten zijn het beste voor mensen met een droge huid. Hydraterende ingrediënten zijn onder meer sheaboter, berkenwater, hyaluronzuur en sneeuwpaddestoel om te beginnen. Kijk voor productaanbevelingen hoe Lead Skin Care Trainer Natalie Pergar hieronder bespreekt welke hydraterende gezichtsmaskers het beste zijn voor de droge huid.

Onze selectie van de beste maskers voor de droge huid

Snow Mushroom & Reishi Masque

Het Snow Mushroom & Reishi Masque is een kleimasker, samengesteld met een scala aan hydraterende ingrediënten. Sneeuwpaddenstoel is een ultra-hydraterende, antixoidantrijke schimmel die de elasticiteit van de huid verbetert en de huidbarrière versterkt. Deze paddenstoel houdt 500 keer zijn gewicht in water vast en dringt gemakkelijk door de huid, wat zorgt voor een krachtige hydratatie. Dit masker bevat ook reishi-paddenstoel en berkenwater, die ervoor zorgen dat de huid wordt gehydrateerd en er strakker uitziet. Samen zorgen deze ingrediënten voor een intense hydratatie. 

Strawberry Rhubarb Masque

Het Strawberry Rhubarb Masque is een zacht exfoliërend masker dat de huid kalmeert en zorgt voor een fris uiterlijk. Het natuurlijke salicylzuur van aardbeien en rabarber in dit masker exfoliëren zachtjes dode huidcellen en verwijderen onzuiverheden. Karitéboter en druivenpitolie voeden de droge huid, terwijl het botanisch hyaluronzuurcomplex zorgt voor een soepele, jeugdig ogende teint.

Bamboo Age Corrective Masque

Het Bamboo Age Corrective Masque laat je huid er zichtbaar gelift en strakker uitzien. Dat gebeurt dankzij het natuurlijke retinol-alternatief. Wat nog belangrijker is, is dat het Bamboo Age Corrective Masque volwassen, droge én normale huidtypes voedt. Karitéboter en arganolie houden de hydratatie vast, terwijl Zwitserse groene appelstamcellen worden gecombineerd met het eerder genoemde natuurlijke retinol-alternatief om het uiterlijk van de huid te ondersteunen. Dat zorgt voor minder zichtbaarheid van lijntjes en rimpels. Deze formule bevat ook Vitamine E om antioxidanten te leveren, die de huid beschermen tegen dagelijkse stress zoals vervuiling en UV-straling van de zon. Het resultaat? Je droge huid wordt doordrenkt met vocht en krijgt een zachte, soepele teint.