Meteen naar de content

Zijn schuimende cleansers geschikt voor jouw gezicht?


We weten allemaal dat reinigen de belangrijkste eerste stap is in je huidverzorgingsroutine. Dat is om meerdere redenen. Het verwijderen van olie, vuil en ophoping van de dag (make-up, zweet en zonnebrandcrème, we're looking at you!) is zowel een goede verdediging tegen puistjes als een essentieel onderdeel van het gezond houden van je huid. Bovendien is een zojuist gereinigd gezicht het optimale canvas voor de rest van je huidverzorgingsproducten. Schuimende cleansers zijn een goede optie voor velen, maar wat maakt deze lichte en luchtige formules anders dan andere cleansers? Lees verder om erachter te komen of schuim de reinigingstextuur is die het beste bij jouw huid past.

Wat zijn schuimende cleansers?

Schuimende cleansers beginnen als een lichte vloeistof die verandert in een schuimige substantie wanneer deze uit een pomp wordt gedoseerd. Ze verwijderen overtollige olie net zo effectief als gelcleansers, met als extra voordeel schuimdeeltjes (oftewel bubbels!) die kracht geeft bij het verwijderen van olie, vuil en ophoping uit de diepere delen van je poriën. Dit zorgt voor een intensieve reiniging - voor degenen die graag schuim zien om zich echt schoon en verfrist te voelen.

Wat schuimende cleansers anders maakt dan andere gezichtsreinigers, is het schuim dat ze creëren. Zowel crème-cleansers als gelcleansers zijn geweldig om de huid voorzichtig te reinigen en te hydrateren, maar zonder de bubbels om het vuil en de olie echt diep te kunnen aanpakken. Gel- en crème-cleansers zijn geschikt voor een droge en gecombineerde huid, terwijl schuimende cleansers over het algemeen het beste werken voor een huid die wat vetter is.

Voordelen van schuimende cleansers

Zoals eerder vermeld, kan een schuimende cleanser een diepe reiniging bieden door vuil en afvalstoffen uit de poriën te verwijderen, evenals overtollige olie en talg. Als je van schuim houdt, is dit het ideale type cleanser voor jou. Zachte schuimende cleansers zijn ook geweldig als tweede stap in een dubbele reiniging, omdat ze eventuele olie verwijderen die de eerste stap kan achterlaten. Schuimende reinigers zijn ook mild. Met een pH-waarde die dicht bij die van de huid ligt, kunnen ze diep reinigen zonder de natuurlijke oliën en vochtbarrière van de huid aan te tasten.

Wat zijn de verschillende soorten schuimende cleansers?

Een acné-gevoelige huid is dol op een schuimende cleanser vanwege het vermogen om overtollige olie en talg te verwijderen. De Acne Advanced Cleansing Foam biedt een lichte reiniging tegen acné, waardoor puistjes worden voorkomen en verstopte poriën worden gereinigd. De combinatie van langzaam vrijkomend ingekapseld salicylzuur en een natuurlijke kruidenmix in deze reiniger kalmeert en verstevigt, waardoor de huid schoon, koel en verfrist aanvoelt.

Een andere zachte schuimende cleanser die behandelt terwijl het schuimt, is de Kombucha Microbiome Foaming Cleanser. Geweldig voor alle huidtypes, verwijdert dit krachtige product op milde wijze onzuiverheden zonder overmatig te strippen. Kombucha, gember, witte thee en jasmijn werken samen met micellaire technologie om het microbioom van de huid te verfrissen en in balans te brengen zonder de vochtbarrière aan te tasten. Het microbioom is het unieke ecosysteem van bacteriën op en in je huid, en fungeert als een beschermende laag ter ondersteuning van je huidbarrière. Als het eerste fysieke contactpunt met je immuunsysteem is het belangrijk om deze laag zo gezond mogelijk te houden. Een manier om een gezond, functionerend microbioom te ondersteunen, is door huidverzorgingsproducten te kiezen die vriendelijk zijn voor het microbioom en in harmonie werken met je huid. Onthoud dat een gezonde en goed functionerende huidbarrière de huid er stevig en vol uit kan laten zien. De juiste huidverzorgingsproducten zouden moeten helpen om de effecten van omgevingsstressoren in balans te brengen.

Zoals een tevreden klant, Brenda, zegt over de Kombucha Microbiome Foaming Cleanser: "Ik hou absoluut van het gevoel van de schuimende cleanser. Daarna voelt mijn huid verfrist en schoon aan. Ik heb een flesje gekocht en gebruik het dagelijks. Mijn huid voelt absoluut strakker en soepeler aan, zonder droogte, zelfs op mijn gevoelige huid."

Hoe gebruik je een schuimende cleanser?

Volg altijd de instructies op je product, want deze kunnen variëren, maar deze eenvoudige stappen dienen als algemene richtlijn: De pompdispenser is essentieel om de vloeistof in je reiniger te transformeren in een luchtig schuim dat gemakkelijk over de huid glijdt. Maak het gezicht nat met lauw water, breng het schuim aan op je huid en masseer zachtjes met je vingertoppen in een cirkelvormige beweging, waarbij je het gezicht en de nek bedekt. Spoel grondig af en dep droog met een zachte handdoek. Je huid is klaar om de rest van je producten op te nemen! Volg met je gebruikelijke routine.

Is een schuimende cleanser geschikt voor iedereen?

Schuimende reinigers zijn een goede keuze voor een vette of gecombineerde huid, omdat die lichte en luchtige schuimlaag echt gericht is op de olie en het vuil dat gedurende de dag kan achterblijven. Ze zijn ook een goede optie om SPF en zweet te verwijderen wanneer je huid iets krachtigers nodig heeft. Hoewel ze zowel 's ochtends als 's avonds kunnen worden gebruikt, geven sommigen er misschien de voorkeur aan om 's ochtends een mildere reiniger te gebruiken wanneer er minder olie en ophoping is, en de grondige reiniging met schuim te bewaren voor de avond.

Sommige schuimende reinigers worden niet aanbevolen voor een droge huid, omdat de consistentie je gezicht strak en nog droger kan laten aanvoelen. Dit komt meestal door een ingrediënt genaamd Sodium Lauryl Sulphate (SLS), een schuimmiddel dat vaak voorkomt in schuimende reinigers, maar ook in bubbelbaden, veel shampoos (en zelfs fabrieksvloerontvetters!).

Alle Eminence-reinigers zijn vrij van SLS en gebruiken in plaats daarvan natuurlijke alternatieve ingrediënten zoals Coco Glucoside en Alpha Olefin Sulfonate - beide afgeleid van kokosolie. Deze ingrediënten werken zacht om bubbels te creëren die vuil opvangen en wegspoelen zonder de huid uit te drogen of te strippen!