Meteen naar de content

Winter skincare routine voor een doffe, droge huid


Elke winter weer zie de door de kou je huid droger, ruwer en doffer worden. Om verschillende redenen is het koude winterseizoen een aanslag op je huid. Ten eerste onttrekt de kou en wind het vocht direct uit je huid, en ten tweede compenseren we de lage temperaturen door binnen de thermostaat flink omhoog te zetten, waardoor er nog meer vocht onttrokken wordt. Geen wonder dat je huid hier onder lijdt.

Het resultaat? Een doffe, gevoelige en droge huid. Zonder vocht in de bovenste lagen kan je huid namelijk gevoeliger en reactiever reageren dan normaal. Zelfs vettere huidtypen ervaren droogheid en schilfers, want ook een vette huid kan een vochttekort hebben. Verder zorgt de droge omgeving en het gebrek aan vocht voor droge handen met kloofjes, gesprongen lippen en schilferige benen.

Help je huid een handje met de volgende tips

1. Gebruik een luchtbevochtiger
Het extra vocht zal helpen de geïrriteerde huid te kalmeren.  

2. Stop met het nemen van (te) warme baden en douches
Ze warmen je dan wel heerlijk op en maken je rozig tijdens de koude winterdagen, maar ze drogen je huid helaas alleen maar uit. Heet water beschadigt de keratinecellen van je huid die normaliter helpen het vocht vast te houden. Probeer eens een ijskoude douche. Daarna voel je je pas echt rozig. Bovendien heb je het minder koud daarna én krijgt je huid een positieve boost.  

3. Bestrijd de symptomen van binnenuit 
Wie denkt dat je een droge huid alleen van de buitenkant aan kunt pakken heeft het mis. Voedsel dat rijk is aan gezonde vetten kan een verschil maken in de vochtniveaus van de huid. Vetzuren, zoals de omega 3 helpen de olieafscheiding van de huid aanvullen en beschermen zo tegen vochtverlies. Voeg vetrijke voedingsmiddelen toe als avocado, saffloerolie en noten en vette vis als makreel en sardientjes.

Hydraterende skincare van Éminence Organics 

Om een doffe winterhuid aan te pakken hebben we een routine ontwikkeld voor alle huidtypen. Om de stralende glow terug te laten keren.  

1. Reinigen
Kies voor een hydraterende op crème gebaseerde cleanser zoals de revitaliserende Firm Skin Acai Cleanser

2. Exfoliëren 
Op een zachte manier scrubben is de beste manier om een doffe huid te doen herleven. Het is echter belangrijk om te onthouden dat ijskoude temperaturen de huid gevoeliger kunnen maken. De Calm Skin Chamomile Leave-On Peel is hiervoor heel geschikt. Je huid gaat er met deze eenvoudige (vloeibare) peel geweldig uitzien. Slechts enkele malen per week aanbrengen met een wattenschijfje. Verwijderen hoeft niet. Zelfs de meest gevoelige huid reageert zonder irritatie en roodheid kalmeert vrijwel direct. De huid vernieuwt.  

3. Toner
Een andere eenvoudige, maar effectieve manier om je huid in de wintermaanden te hydrateren is het gebruik van een toner. De Stone Crop Hydrating Mist, met haar unieke eigenschappen van de Stone Crop plant, maakt de huid glad en hydrateert. Of vermeng het met je minerale make-up voor een instant glow.  

4. Treat
Éminence Organics-maskers en gezichtsoliën zijn de perfecte manier om een intense dosis voedingsstoffen en vocht aan de huid af te geven. De Rosehip Triple C+E Oil is een verstevigende olie met resultaatgerichte, actieve ingrediënten die zorgen voor een intense hydratatie en bescherming. Te gebruiken in de ochtend of avond en inzetbaar voor alle huidtypes.     

5. Hydrateer
En last but not least: hydrateer. Hoewel de zon in de koudere maanden minder sterk is, kan er nog steeds zonneschade optreden. Breng dagelijks een SPF-Moisturizer aan, of de nieuwe radiant SPF Fluid over je moisturizer met anti-aging effecten, ja ook in de winter! Een goede moisturizer om vochtverlies in de huid tegen te gaan is door het ingrediënt sheabutter. Deze zit in onder andere in de Coconut Age Corrective Moisturizer en in de Calm Skin Chamomile Moisturizer. Kies dan voor de nacht bijvoorbeeld de Backuchiol voor sterke anti-aging en herstel. Uiteraard kan deze gel-crème ook overdag vanwege haar hoge kwaliteit aan onderstaande prachtige ingrediënten!