Meteen naar de content

Tien tips om donkere kringen rond de ogen te behandelen


Donkere kringen onder je ogen geven je een vermoeid uiterlijk. De volgende tips kunnen je helpen door de oorzaak én het gevolg aan te pakken. Voor een stralender en frisse blik.

Het ontstaan van donkere kringen
Leeftijd en leefstijl spelen beiden een rol. Je kunt er gevoelig voor zijn, maar je leefstijl heeft de meeste impact. Voeding, beweging, regelmaat en rust. Natuurlijk is dit niet altijd even gemakkelijk te integreren in ons hectische leven. Een verminderde doorbloeding en herstel zijn het gevolg. Stress en slaapgebrek zijn misschien nog wel de grootste boosdoeners.

Tip 1 - Koelen 
Koelen kan heel erg verlichten. Houd twee metalen lepels onder de kraan en leg ze dan een nacht in de vriezer. Leg de volgende ochtend de metalen lepels met de ronde kant vijf tot tien minuten tegen de gesloten ogen om de kringen te minimaliseren

Tip 2 - Wild Plum Eye Cream
De Wild Plum Eye Cream bevat veel ijzer (uit pruimen) die de huid opfleuren voor een stralender en gerevitaliseerd uiterlijk.

Tip 3 - Zet voor extra verfrissing de oogcrème in de koelkast 

Tip 4 - Combineer met de Marine Flower Peptide Eye Cream 
Gebruik de Marine Flower Peptide Eye Cream voor nog meer effectiviteit. Deze oogcrème maakt gebruik van natuurlijk verkregen planten eiwitten en innovatieve algenextracten om het uiterlijk van wallen, kringen én rimpels te verminderen. Zie in onderstaande video hoe je deze crèmes aanbrengt:

 

Tip 5 - Breng een concealer aan
Kies voor een lichte concealer en verwar dit niet met je foundation. Deze is vaak te zwaar en accentueert alleen maar.

Tip 6 - Pas je voeding aan
Een ongezond voedingspatroon kan zeker bijdragen aan donkere kringen. Inname van extra vitaminen uit groenten, donkere bladgroenten en citrus voor extra vitamine C. Verminder je zoutinname en drink meer water. Water zal altijd naar die delen gaan waar zich het minst natrium bevindt. Dit is een reden waarom een diner met veel zout de volgende ochtend resulteert in wallen.

Tip 7 - Slaap je gezond
Slapen is de belangrijkste remedie. Bij gebrek aan slaap verwijden de vaatjes zich onder het dunne gebied van de ogen, waardoor de tint donkerder oogt. Een goede nachtrust start al enkele uren daarvoor met het vermijden van blauw licht en rust in te bouwen, zodat de melatonine (slaaphormoon) ten volle kan werken.

Tip 8 - Beweeg in de buitenlucht
Voor een goede circulatie en voldoende zuurstof.

Tip 9 - Help je lever een handje
Je lever heeft het zwaar te verduren, het is het grootste ontgiftingsorgaan. Indien de lever overuren moet maken, dan is dat ook te zien aan donkere kringen onder de ogen. De lever kun je een handje helpen met een lichte detoxkuur, en niet te vergeten heel veel water drinken

Tip 10 - Suppletie voor extra vitaminen
Vitamine C boost het immuunsysteem en zet alle processen aan tot werken. Het is bovendien dé anti stress vitamine. Kurkuma beschermt de cellen, ontgift de lever, boost de algehele gezondheid.