Meteen naar de content

Koud douchen: goed voor je huid en je bankrekening


Koud douchen is in opkomst. Voor velen is die ijskoude straal een verschrikking, maar het scheelt je enorm op de gasrekening en is ook nog eens gezond.

Dagelijks vijf minuten genieten van een warme douche? Dat kost je jaarlijks zo’n 170 euro meer dan vorig jaar. Natuurlijk zijn er andere manieren om gas te besparen. Lauw douchen, korter douchen of simpelweg minder vaak douchen. Met energieprijzen die door het dak gaan, worden mensen zich bewuster van deze kostenpost. Steeds vaker zoeken ze naar een manier om op de kleintjes te letten.

Inflatie en het dreigende gastekort spelen een cruciale rol in de trend, maar er is nog een andere, belangrijke factor: de link tussen koud douchen en gezondheid. ‘Koud douchen schijnt gezond te zijn’, klinkt het vaak. Feit! Hoe dat kan? Naast dat het je doorbloeding en verkwikking bevordert, zet het ongezond wit vet om naar gezond bruin vet. Dat bruine vet zet suikers en vetzuren om in lichaamswarmte.

Wees zuinig op je huid

Iedere wasbeurt een douchegel of zeep gebruiken? Niet nodig. Scheelt je ook nog eens kostbare douchetijd! Doe je dat wel, zorg er dan voor dat het product je huid niet uitdroogt. Met de Stone Crop Body Revitalizing Scrub heeft Éminence een perfect alternatief voor onder de douche in huis. Eenmaal uit de douche meng je de Stone Crop Body Oil met de Stone Crop Body Lotion in je handpalm en breng je de mix aan op je nog vochtige huid.

De Stone Crop, een kleine vetplant die veel voorkomt in Hongarije, heeft ook nog eens een heerlijke, verfrissende geur. Dat zorgt ervoor dat ook mannen er graag gebruik van maken. Met name voor een huid die gevoelig is na het scheren, heeft de Stone Crop een sterk kalmerende werking. Probeer het zelf!