Meteen naar de content

6 voordelen van een massage


Kosten, tijdsdruk, schuldgevoel kunnen een reden zijn waarom je geen massage zou nemen.

De voordelen die een massage oplevert zijn echter zo de moeite waard dat we die graag benoemen. Om het schuldgevoel overboord te gooien, de tijd te nemen om daarna juist effectiever te kunnen zijn, en te laten zien dat het een zinvolle besteding is.

Een massage is meer dan genieten alleen, het brengt je gezondheid en welbevinden

Gezondheid en welbevinden

Massages zijn goed voor je.

Behalve dat je bijna zwevend en met een glimlach de deur uitgaat, zijn ze meer dan een ‘feel good’ behandeling.

Ze voeden je gezondheid en welzijn, wat al duizenden jaren bekend is. Eigenlijk niets nieuws onder de zon zou je zeggen.

Therapeutische massages ontstonden ongeveer 4500 jaar geleden en groeiden uit tot een ontdekking van een gezichtslift, lymfedrainage, reflexologie en nog veel meer technieken.

De gezondheidsvoordelen, fysiek en mentaal

1. Het verhoogt je immuunsysteem. Net als blootstelling aan de natuur, is massagebehandeling een andere verrassende activiteit die je ingebouwde immuniteit kan verhogen. Volgens een studie in het Cedars-Sinai Medical Center veroorzaakt massage een meetbare toename van de immuunrespons van het lichaam door het aantal witte bloedcellen te verhogen. Het eindresultaat: ons immuunsysteem is sterker en het lichaam is effectiever in het bestrijden van ziekten en aandoeningen.

2. Het lijkt ontstekingen te verminderen en het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren.  Chronische ontsteking is immers de oorzaak van veel van onze gezondheidsproblemen - van pijnlijke spieren tot ernstige aandoeningen, zoals artritis en spierdystrofie. Massage lijkt de productie van cytokines te verminderen die de sleutel zijn tot ontstekingen

3. Het vermindert angst. Studies hebben aangetoond dat massagebehandelingen het stresshormoon, cortisol en dopamine en serotonine kunnen verhogen, de feel-good neurotransmitters in ons lichaam.

Boldijarre van Éminence Organics vertelt:

“Ons doel tijdens het uitvoeren van massage is om spanning in het hele lichaam te verminderen."

4. Het helpt je beter te slapen en je voelt je over het algemeen alerter. Volgens het National Institute of Health is een eenvoudige massage alles wat je nodig hebt om het serotoninegehalte te verhogen dat je helpt weg te dromen naar dromenland. Door het activeren van deze belangrijke neurotransmitter. Massage verbetert je slaap en verlicht depressie en verhoogt je algehele welzijn).

5. En tot slot heeft het ook schoonheidsvoordelen voor de huid! De wrijving alleen van massage helpt bij het verwijderen van dode huidcellen en deze te vervangen door levendige nieuwe voor een frisse, stralende teint. Massage versterkt de hydraterende werking van crèmes, die zo essentieel is in de winter. Het helpt gifstoffen uit je lymfestelsel af te voeren en maakt spieren en zacht weefsel los, waardoor het bloed gemakkelijker naar de huid stroomt, het voedt en verjongt en je bloedcirculatie verbetert met een gezonde gloed als resultaat.

6. Éminence Organics heeft speciale Touch Treatments ontwikkeld, waarbij verklevingen en blokkades worden opgeheven. De verschillende technieken en ingrediënten maken dit tot een heel speciale massage die ook nog eens extra huidverbeterend werkt.

Diverse samenwerkende salons bieden deze behandeling aan.