Meteen naar de content

AHA en BHA fruitzuren, exfolianten


AHA’s en BHA’s  
Beide fruitzuren verminderen het uiterlijk van lijnen en rimpels. Ze laten de huid er steviger uitzien en aanvoelen. Ze hydrateren en verbeteren het uiterlijk van een doffe, ongelijkmatige huidtint. Verminderen de ruwe textuur.

AHA zuren
AHA's werken op het huidoppervlak en zijn oplosbaar in water. Ze zijn met name geschikt voor normale tot droge, door de zon beschadigde huid, vanwege hun vermogen om natuurlijke vochtinbrengende factoren in de huid te verbeteren. Ze zijn ook bewezen effectief in het verminderen van de zichtbare tekenen van beschadiging door de zon

 • Glycolzuur - afgeleid van natuurlijke planten- / fruitsuikers Sneller de celvernieuwingscapaciteit en verhoogt de productie van collageen en elastine; heeft het vermogen om vocht op te nemen
 • Melkzuur - afgeleid van gefermenteerde soja en suikers Biedt intense hydratatie, stimuleert de productie van collageen, antimicrobieel en een samentrekkend
 • Appelzuur - afkomstig van appels Heilzaam voor hyperpigmentatie, poriën en vermindert fijne lijntjes en rimpels
 • Citroenzuur - afgeleid van citroenzuur (citroen en grapefruit) Bevordert de groei van nieuwe cellen en verwijdering van gedevitaliseerde huidcellen
 • Wijnsteenzuur - afgeleid van druiven Ondersteunt en beschermt de productie van collageen en bevat resveratrol, een bioflavonoïde antioxidant
 • Mandelic Acid - afgeleid van bittere amandelen. Gunstig voor hyperpigmentatie, acne, fijne lijntjes en rimpels en verjongt de huid.
 • Pronalen Fruit Acids AHA 5- Geconcentreerd met citroen en passievrucht verhogen deze organische zuren het vochtgehalte van de huid om de flexibiliteit van het stratum corneum te verbeteren.
BHA-zuren
Salicylzuur BHA werkt op het huidoppervlak en in de porie; het is oplosbaar in olie, dus het heeft meestal de voorkeur voor normale tot vette huid die vatbaar is voor oneffenheden, vlekken en verstopte en vergrote poriën. BHA heeft ook natuurlijke huid kalmerende eigenschappen, dus het is zacht genoeg voor een gevoelige huid die gevoelig is voor roodheid en / of rosacea. Dit goed afgeronde, zachte ingrediënt is zelfs geschikt voor de huid die gevoelig is voor milia. Éminence werkt met ingekapselde salicylzuur (acnélijn) voor een effectievere opname zonder de neveneffecten. Hierdoor kan het in de porie werken om blokkades te verwijderen, waardoor het een ongelooflijk krachtige anti-acne-actieve stof is Ons salicylzuur is ingekapseld in van kokosnoot afgeleide lipiden die het effectief aan de huid afgeven. Een bijkomend voordeel van encapsulatietechnologie voor geconcentreerde afgifte van salicylzuur is dat het krachtig en toch zacht is. Minder gevoeligheid, jeuk en uitdroging. Door de langzamere, gelijkmatige afgifte wordt de dosering over een langere periode gespreid. Zonder afbreuk te doen aan de werkzaamheid - exfoliëert en reinigt het nog steeds poriën zonder irritatie! Andere zuren:
 • Pyruvic acid [alpha-keto acid] (aka Flower Acid) afgeleid van Hibiscus Sabdariffa Versterkt de huid, minimaliseert rimpels, balanceert de vethuishouding, verhoogt hydratatie en minimaliseert donkere vlekken.
 • Azelaic Acid - afgeleid van granen zoals tarwe, gerst en rogge Antioxidant en ontstekingsremmend, Antibacterieel - vermindert de groei van bacteriën in de follikel. Normaliseert de verstoorde groei van de huidcellen langs de follikel.

Hoe verhoudt azelaïnezuur zich tot alphahydroxyzuur (AHA) en betahydroxyzuur (BHA)?
Deze drie ingrediënten hebben zeker overeenkomsten, maar ook een paar interessante verschillen. Hoewel azelaïnezuur, mits goed geformuleerd, een exfoliërende werking heeft (net zoals bij AHA’s en BHA is de pH-waarde belangrijk), exfolieert het niet op dezelfde manier en niet net zo effectief als glycolzuur en melkzuur (AHA’s) of salicylzuur (BHA’s). Daarentegen heeft azelaïnezuur een toevoegde waarde ten opzichte van AHA’s en BHA als het gaat om het verbeteren van een ongelijkmatige teint en andere huidproblemen. Er is geen reden om een AHA- of BHA-exfoliant niet naast een product met azelaïnezuur te gebruiken. Sterker nog: het kan de perfecte combinatie zijn voor het aanpakken van verschillende huidproblemen, variërend van bultjes tot een ongelijkmatige teint en tekenen van huidveroudering.

Enzymen
Enzymen zijn eiwitten die een specifieke taak uitvoeren. De enzymen die voor exfoliatie in huidverzorging worden gebruikt, zijn protease (of proteolytische) enzymen, die andere eiwitten afbreken, inclusief de eiwitten die je oudere, buitenste huidlagen vasthouden.

 • Papaya Enzyme exfolieert zachtjes en is zeer stabiel. Het werkt op het oppervlak van de huid om dode huidcellen op te lossen en te verwijderen. Dit superfruit bevat ook hoge niveaus van antioxidanten en voedingsstoffen zoals vitamine B, C en carotenoïden
 • Pineapple Enzyme Bromelaïne is een enzym dat de keratine-eiwitten van de huid verzacht. Bromelaïne fungeert als een alfa-hydroxyzuur en verwijdert dode huidcellen via chemische exfoliatie. Helpt de poriën te ontstoppen en irritatie te verminderen.
 • Pumpkin Pro Enzyme Peel  verbetert de celvernieuwing, verheldert donkere vlekken en maakt de huidstructuur glad. Pompoen bevat vitamine A en C om de huid te verzachten en de productie van collageen te stimuleren. Om de tekenen van veroudering te voorkomen.