Meteen naar de content

Waarom twintigers nu al moeten starten met goede huidverzorging


Tijdens dit decennium van je leven vinden veel veranderingen plaats, waaronder ook de huid.

Nadat de hormonen hun weg hebben gevonden die vanaf de tienertijd tot de volwassenheid een grote rol spelen, kom je tot de ontdekking dat je huid in de kracht van haar leven nog steeds een beetje liefde nodig heeft.

Misschien heb je al een huidverzorgingsritme opgebouwd om de huid te zuiveren, voeden en beschermen. Anders is het raadzaam en de beste tijd om er echt mee te beginnen. Je hebt namelijk maar één huid, waar je je hele leven mee moet doen.

Volgens Cosmetisch Dermatoloog Dr. Paul Jarrod Frank zal een 60 jarige die nooit iets aan huidverzorging heeft gedaan en nu een anti-aging crème van

€ 200,- koopt, nooit dezelfde resultaten halen als iemand die in eerdere verouderingsfasen goed voor haar huid heeft gezorgd. Dat is niet meer in te halen.

Wat gebeurt er met je huid in je twintiger jaren?

Schade door de zon, volwassen (en hormonale acne) en droge plekken zijn slechts enkele van de uitdagingen die je tijdens deze jaren kunt ervaren.

Tel daarbij fysiologische veranderingen, dagelijkse stress, milieuschade en vervuiling toe en het is geen wonder dat de huid rebelleert!

Tijdens deze periode begint de huid ook tekenen te vertonen van:

 • Schade door vervuiling
 • Verhoogde uitbraken waardoor hyperpigmentatie en littekentjes zichtbaar worden
 • UV- blootstelling en schade
 • Ongezonde voeding
 • Stress

Misschien ontdek je ook dat producten die voorheen goed werkten, opeens niet meer zo effectief voor je zijn. Dat het tijd is voor meer werkzame producten.

De talgproductie schommelt, de poriën verstoppen en er komen nieuwe puistjes. Of de schade van de overmatige zonnestralen geven je droge of gepigmenteerde plekjes.

En schrik niet, maar ook de eerste fijne lijntjes duiken op rond de ogen en op het voorhoofd als gevolg van uitdroging of vochtverlies en ja, de collageenproductie begint al te vertragen!

De twintigers staan onder grote druk en ervaren stress in de hectische maatschappij. Er wordt veel van je verwacht en je wilt ook niets missen. Studeren, een baan en een toekomst opbouwen. Een druk sociaal leven en het altijd online zijn vergen veel van je. Deze stress vraagt ook veel van je huid, het is de spiegel van jouw zijn.

Producten vol antioxidanten zorgen voor een langdurige bescherming van de huid. Antioxidanten helpen je door zowel externe als interne tekenen van veroudering aan te pakken door schade door vrije radicalen te voorkomen, oppervlakte-ontsteking te verminderen en de collageenproductie te stimuleren om de huidcellen vol en jeugdig te houden.

Tijdens deze periode is het belangrijk om huidverzorgingsproducten te kiezen die bescherming bieden tegen vrije radicalen en huidcellen aanvullen.

De beste huidverzorgingsroutine voor je twintiger jaren:

Het creëren van een huidverzorgingsroutine op dit punt in je leven hoeft niet al te ingewikkeld te zijn, maar moet de essentie bevatten. Elke effectieve routine bevat deze stappen:

 • Reinigen: Gebruik een zachte Cleanser om dode huidcellen, vuil en make-up weg te spoelen zonder natuurlijke talg van de huid te verwijderen. Formules met antioxidanten zijn ook bijzonder nuttig omdat ze vrije radicalen bestrijden en tekenen van veroudering vertragen.
 • Exfoliëren - Houd je huid stralend en fris door twee tot drie keer per week te exfoliëren. Exfolianten helpen de opbouw van dode huidcellen (die bijdragen aan puistjes) te verminderen en milieuonzuiverheden die in contact komen met de huid weg te poetsen.
 • Mask & Treat - Maskers zijn uitzonderlijk voor de gezondheid van de huid omdat ze geconcentreerde niveaus van voedingsstoffen en vitamines bevatten om je huid een gezonde en levendige gloed te geven. Kies een masker dat droge plekken bestrijdt en vocht herstelt met een hydraterende formule.
 • Hydrateer – Een gezonde huid is gehydrateerde huid! Een antioxidant-rijke hydraterende crème of serum zorgt voor een natuurlijke hydratatie en vult de huid aan tot diepere niveaus. Zoek voor nog meer voordeel een hydraterende crème met zonnefactor om de huid te beschermen tegen schade door de zon.
 • Zonnebrandcrème - Als je hydraterende crème geen SPF bevat, moet je niet beknibbelen op deze stap - zonbescherming is net zo belangrijk (of misschien zelfs nog belangrijker) dan elke stap in een huidverzorgingsroutine omdat deze beschermt tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen en daardoor veroudering vertraagt.
 • Oogcrème - Hoewel de vorige stappen essentieel zijn voor huidverzorging, voel je je misschien ook geneigd om een ​​routine te stimuleren met extra producten als preventieve maatregel.
 • Wil je nog wat extra’s toevoegen? Start dan met een oogcrème of serum om die fijne lijntjes te behandelen die op deze leeftijd beginnen te verschijnen.