Meteen naar de content

Ondersteun je huid met een ‘doe het zelf’ massage


Een behandeling in de Beautysalon geeft je huid net dat beetje meer wat je thuis alleen niet voor elkaar krijgt. Behalve de heerlijke ontspanning ga je met een mooie glow naar huis. Helaas is dit resultaat niet blijvend, maar bij consquent gebruik wel sterk verbeterend en verjongend. Verschillende Éminence Specialisten zijn gespecialiseerd in de Touch Treatments* technieken. Deze omvat diverse massage technieken die gepersonaliseerd ingezet worden op de probleemzones van de huid. De Touch Therapeut voelt precies waar de verklevingen zitten en combineert dit met aangepaste producten van Éminence Organics. Het is een ware Work-Out voor je gezicht, hals, decolleté, schouders en nekpartij. De energie kan weer stromen. Daarnaast is het onderhouden een pré, en kan het de geboekte resultaten tussentijds verder verbeteren. Samen met de professional het mooiste uit je huid halen Wil je echte huidverbetering? Dan ga je een commitment aan voor samenwerking. De specialist kan niet toveren, het onderhoud thuis is van belang. Een van de sleutels tot een stralende teint is een goed uitgevoerde gezichtsmassage. Het verlicht niet alleen de spanning van het gezicht, maar het stimuleert ook de bloedsomloop, lift de huid onmiddellijk en zorgt er voor dat de aangebrachte producten beter worden opgenomen en hun werk kunnen doen. Gezichtsmassage 0.2 Gezichtsmassage is niet nieuw, het  heeft haar wortels in China, Mexico, Hongarije en nog veel meer landen en is in de loop der jaren sterk geëvolueerd. Therapeutische massage bestaat al zo’n 4.500 jaar en heeft zich sterk uitgebreid tot een gezichtsliftmassage, lymfedrainage, reflexologie, deep tissue en diverse andere technieken. Spieren en bindweefsel worden getraind en spanningen en verklevingen verminderd, terwijl tegelijkertijd de bloed- en lymfecirculatie verbeteren. Door de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof en afvoeren van afvalstoffen, verminderen fijne lijntjes en samen zorgt dit voor een mooiere, jongere huid. Voordelen van gezichtsmassage De echte voordelen van massage liggen in het masseren van wat zich onder de huid bevindt, het bindweefsel, spierweefsel en vetweefsel. Huidproblemen en aandoeningen hebben niet alleen invloed op de bovenste laag, ze strekken zich helemaal uit tot de fundering. Wanneer we actieve en gerichte druk uitoefenen op het bindweefsel en de spieren van het gezicht, kunnen we aandoeningen in de huid vanaf de basis behandelen, wat leidt tot betere en langdurige resultaten. De voordelen:
 • Verhogen van de bloedcirculatie
Uit onderzoek is gebleken dat het stimuleren van de huid met een gezichtsmassage van vijf minuten de bloedstroom gedurende 10 minuten verhoogt. Hierdoor komen meer voedingsstoffen en zuurstof op de plaats van bestemming, essentieel om belangrijke functies goed te laten verlopen. Door de stijging van het bloed naar de oppervlakte ontstaat een onmiddellijke gloed. Het resultaat op langere termijn is een grotere en efficiëntere productie van collageen en elastine. De huid wordt sterker en veerkrachiger.
 • Activering lymfestelsel
Het lymfestelsel zorgt voor het verwijderen van afval en gifstoffen uit de weefsels, dus ook uit de huid. Deze is door onze levensstijl vaak geblokkeerd om haar werk goed te kunnen doen. Hierdoor bouwen toxines op en krijg je die ‘puffy’ of opgeblazen look door vochtophoping. De zachte massage richt zich op de lymfeklieren onder de oren en in de hals.
 • Liften en volume
Talloze gezichtsspiertjes (43 om precies te zijn) in onze huid brengen door de mimiek van de hele dag veel spanning in ons gezicht. Sommige spiertjes worden zo veelvuldig aangespannen dat het rimpels veroorzaakt. Kaken staan strak, de mond tuit, en de wenkbrauwen worden naar elkaar toe of omhoog getrokken. Jonge, veerkrachtige en sterke spieren veren nog terug in de oorspronkelijke staat, maar naar verloop van tijd verliezen ze hun veerkracht en spankracht. Hierdoor gaat alles zakken en hangen. Gezichtsmassage werkt als een niet-chirurgische facelift en helpt de spieren onder de huid te versterken. Net als de rest van het lichaam, hoe meer je deze spieren traint, hoe sterker ze worden. Na verloop van tijd kan gezichtsmassage (en zelfs gezichtsyoga) de kracht en veerkracht van de huid verbeteren, waardoor rimpels worden gladgestreken en strak, stevig en gelift blijven.
 • Verbeteren productopname
Massage helpt ook om de penetratie van de actieve ingrediënten in je favoriete huidverzorging te verhogen. De warmte die ontstaat door de warmte van je handen en de activering van gezichtsspieren maken de huid vatbaarder voor productabsorptie. Dit verhoogt de efficiëntie en effectiviteit van belangrijke ingrediënten, omdat deze gemakkelijker de diepere lagen van de huid kunnen bereiken om zich te richten op specifieke huidproblemen en aandoeningen. Hoe een gezichtsmassage thuis uit te voeren
 1. Reinig handen en gezicht
Begin altijd (altijd) met een schone basis. Bereid je huid voor door alle make-up te reinigen en te verwijderen met een dubbele reiniging. De stone crop cleansing oil verwijdert alle vuil. Het laatste wat je wilt is om vuil en aanslag terug in je huid te masseren. Hierna volgt een tweede reiniging die de overtollige huidvetten en dode cellen verwijdert, zodat je jezelf een optimale behandeling kunt geven.
 1. Verwarm het product in je handen
Een kleine hoeveelheid serum, olie of concentraat helpt je vingers soepeler over je gezicht te bewegen - en zorgt ervoor dat de actieve stoffen de diepste lagen van je huid bereiken. Breng eenvoudig een kleine hoeveelheid product in je handpalmen aan en breng deze aan op het gezicht en de hals. Onze keuze: Rosehip Triple C + E Firming Oil.
 1. Gebruik zachte maar stevige druk
Je wilt voldoende druk uitoefenen om de spieren onder de huid echt te voelen en te bewegen. Ga echter niet te hard te werk, houd het zacht.
 1. Begin met het masseren van het lymfegebied
Begin met het activeren van uw lymfestelsel. Masseer met behulp van de vingertoppen de lymfeklieren onder je oren en langs de zijkanten van je nek. Gebruik brede cirkels, vegen van onder je oren, naar beneden naar je keel en weer omhoog langs je kaaklijn.
 1. Kneed de zijkanten van je gezicht
Richt vervolgens de zijkanten van je gezicht. Gebruik cirkelvormige bewegingen om de omtrek van je gezicht, langs de zijkanten van je kaak en over je jukbeenderen te masseren. Vergeet niet om je huid naar boven en naar buiten te duwen - niet naar beneden. Dit helpt de slappe huid op te heffen en te voorkomen dat de huid verder gaat hangen. Herhaal dit twee tot drie minuten en concentreer je op de gebieden waar je de meeste spanning hebt (meestal rond de kaak).
 1. Voorhoofdlijnen
Nu voor die vervelende voorhoofdlijnen. Druk je vingers tussen je wenkbrauwen en schuif ze langzaam over je voorhoofd. Herhaal deze beweging over je voorhoofd en trek de huid voorzichtig omhoog en naar buiten. Masseren tegen de lijnen (in plaats van ermee) helpt ze in de juiste richting te effenen.
 1. Wees extra voorzichtig rond de ogen
De volgende is het gebied rond de ogen. Wees zoals altijd extreem delicaat met dit gebied, waar de huid dunner en kwetsbaarder is. Plaats je vingers aan beide kanten van je neus en haal ze voorzichtig omhoog naar je slapen. Deze actie zal helpen om wallen te bestrijden, een verslapte huid op te heffen en het gebied rond de ogen "wakker" te maken.
 1. Eindig met je nek en decolleté
Richt je ten slotte op je nek en decolleté. Gebruik lichte, verticale bewegingen om de huid van je borst, je nek en je kaaklijn te masseren. Dit zal helpen om het lymfestelsel te reactiveren en eventuele fijne lijntjes die zich hebben verzameld in dit vaak verwaarloosde gebied glad te strijken.
 1. Follow-up met een contourmasker
Verbeter de liftende, tonificerende en puffende effecten van je gezichtsmassage met een contourmasker. Eminence Organics Snow Mushroom & Reishi Masque is geformuleerd met paracress-extract, een stimulerende actieve stof die het uiterlijk van rimpels minimaliseert en de huid een strak en stevig uiterlijk geeft. Pro-tip: gebruik dit romige masker in plaats van uw favoriete olie of serum om extra slip toe te voegen aan uw gezichtsmassage. Eminence Organics Snow Mushroom & Reishi Masque En ja, op dit bijzondere product moet je nog heel even wachten. Medio November is deze ook in Nederland verkrijgbaar. Moet ik massagetools gebruiken? Je kunt zeker apparaten zoals jade rollers en gua sha gebruiken om je gezichtsmassage uit te voeren, maar we zijn er helemaal op gebrand om de handen te gebruiken. Dit zorgt voor meer controle over de druk en de mogelijkheid om je vingers te zetten op gebieden die bijzonder gespannen zijn. De uitzondering hier is je ooggebied. Een coole jade roller - of de roestvrijstalen rollerball van onze Hibiscus Ultra Lift Eye Cream - kan wonderen verrichten voor gezwollen, vermoeide ogen. Zet hem voor gebruik in de koelkast voor een super-rustgevende oogbehandeling. Massage toevoegen aan je huidverzorgingsroutine Het geheim van langdurige resultaten is om regelmatig gezichtsmassage te oefenen. Schoonheidsexperts raden aan om twee tot drie keer per week een gezichtsmassage toe te voegen aan je huidverzorgingsroutine. Dit kan gunstig zijn voor het stimuleren van de bloedsomloop, het verzachten van spanning en - na verloop van tijd - het opheffen en verstevigen van je huid. Of je dit als ochtend- of avond routine kiest, is aan jou. We raden je aan om voor het slapengaan je huid een extra boost te geven (het voert immers de meeste van de belangrijkste functies uit terwijl je slaapt). Succes, en vergeet niet dat je geen professional bent, dus wees voorzichtig!