Meteen naar de content

Zo maak je je huid klaar voor de herfst


De herfst is aangebroken! Dat betekent dat de zonnige stranddagen en lange zomeravonden zijn vervangen door meer gestructureerde routines, truien en mogelijk een aantal nieuwe gewoonten. Terugkeren naar een strakker schema is een goede zaak, vooral als het gaat om zelfverzorging. 

Overgang van seizoensgebonden skincare

Een lange zomer vol reizen, plezier op het strand en lange nachten bij het kampvuur ligt achter ons, maar de sporen zijn nog steeds duidelijk zichtbaar op de huid. Maandenlange blootstelling aan de zon, chloor, zeewater (en misschien een paar cocktails) hebben mogelijk vocht onttrokken en recente temperatuurschommelingen veroorzaken ongetwijfeld enkele problemen. Je hebt dringend behoefte aan herstel van top tot teen.

Bestrijd de schade die de zomer heeft toegebracht aan de huid met exfoliërende en hydraterende behandelingen, die de glans van een doffe huid herstellen en de verloren vochtreserves aanvullen. Dat betekent dat het verstandig is om te herstellen van de zomerschade, terwijl je je voorbereidt op de komst van de herfst en de winter.

Facials

Laten we eerlijk zijn: er is nooit een slecht moment om een gezichtsbehandeling te krijgen. Klanten kunnen het hele jaar door profiteren van een diepe reiniging of een herstellende behandeling. Hoewel veel soorten gezichtsbehandelingen seizoensgebonden zijn, zijn er absoluut een paar gezichtsbehandelingen om op dit moment in te duiken en andere om te vermijden.

Sommige gezichtsbehandelingen zijn in de zomer geen goed idee, omdat ze de huid bijzonder gevoelig kunnen maken voor schadelijke UV-stralen. Er bestaat een risico dat blootstelling aan de zon op een pas gelaserde of gepeelde huid pigmentbeschadiging (hyperpigmentatie), verhoogde ontsteking en extra complicaties kan veroorzaken. Maar in de herfst is de huid klaar voor een goede peeling en wat hydratatie.

Naarmate de zomer overgaat in de herfst, kunnen de combinatie van koud en regenachtig weer buiten en de warme lucht binnen de perfecte omstandigheden creëren voor huidproblemen. Als de zomerpret de huid heeft uitgedroogd, kun je verwachten dat de wisselende temperaturen van de herfst de teint verder zullen dehydrateren en er dof, vlekkerig en uitgedroogd uit zullen laten zien. De herfst is eigenlijk een ideale tijd voor een peeling en dat heeft een aantal redenen. De zomergloed vervaagt snel en laat een vermoeide teint achter die behoefte heeft aan vocht. Zachte exfoliatie in de vorm van een peeling stimuleert een snellere celvernieuwing, waardoor de lijm die dode huidcellen op hun plaats houdt, zachtjes wordt afgebroken.

De Yam & Pumpkin Pro Enzyme Peel 5% past perfect bij de herfst. Yam-pulp-puree, die rijk is aan bètacaroteen en vitamines om tekenen van veroudering te bestrijden, gaat goed samen met zijn herfsttegenhanger, pompoen, die rijk is aan gladstrijkende enzymen, aminozuren en antioxidanten. Met extra exfoliërende kracht van glycolzuur, melkzuur en enzymen uit papaja en ananas, is deze peeling een krachtpatser die de verschijning van donkere vlekken, fijne lijntjes en zonschade kan verminderen, waardoor de huid er stevig en stralend uitziet. 

Exfoliatie

Terwijl we het over dit onderwerp hebben, is exfoliatie een geweldige manier om de huid na de zomer van top tot teen te vernieuwen. Urenlang in de zon, zand en zee kunnen hun tol eisen van de textuur en hydratatie van de huid over het hele lichaam, maar het exfoliëren van de huid kan wonderen doen als we de herfst ingaan. Een grondige scrub verwijdert de overgebleven dode huidcellen en onthult een frissere, gladdere huid. Een gunstige behandeling op zichzelf, een lichaamsscrub is ook een geweldige toevoeging voorafgaand aan een andere behandeling, zoals een body wrap.

Een professionele scrub is een geweldige manier om afscheid te nemen van ruwe, droge huid die geleden heeft onder de zomer. En aangezien we nu helemaal in de herfststemming zijn, creëert onze Cranberry Pomegranate Sugar Scrub de perfecte sfeer voor het seizoen. Cranberry is rijk aan vitamines en antioxidanten, evenals andere ingrediënten zoals granaatappel en groene thee. Onze Stone Crop Revitalizing Body Scrub is een andere geweldige optie voor dit seizoen. Stone crop in combinatie met antioxidantrijke citroenschil werkt samen om de huid te verhelderen en te verzachten. Volg dit op met een wrap, massage, douche en een verzachtende moisturizer, en je vertrekt met een geweldige glow.

Massages

Om nog even door te gaan op het gezellige seizoen: er is niets fijner op een koele herfstdag dan een ontspannende massage. Of het nu gaat om diepe weefselmassage, Zweedse massage, lymfedrainage of een verwarmende hotstonemassage, de herfst is een goede tijd om jezelf aan te moedigen om wat tijd voor jezelf te nemen

Voor de beste slip- en glide-ervaring bevelen we de Apricot Body Oil aan, die abrikozenpitolie, druivenpitolie en jojoba-olie bevat, die de huid ongelooflijk zacht en glad laten aanvoelen. Abrikozenpitolie is rijk aan vitamines A, C en E, en zowel druivenpitolie als jojoba zijn ongelooflijk voedend en hydraterend.

Een andere Éminence Organics-olie die perfect is voor massage is de Stone Crop Body Oil, die is geformuleerd met arnica en oliën uit stone crop, rozenbottel en avocado om te hydrateren. 

Afwerking en thuisverzorging

Vergeet niet dat zonnebrandcrème een niet te vergeten stap is in je dagelijkse routine, zelfs op bewolkte herfstdagen. Onze Lilikoi Daily Defense Moisturizer SPF 40 heeft een dubbele functie en werkt goed voor alle huidtypen.

Moedig jezelf aan om je skincare voort te zetten buiten de beautysalon met een selectie van Éminence-producten die je thuis kunt gebruiken om je resultaten in stand te houden.