Meteen naar de content

Wat zijn de voordelen van pompoen?


 

Pompoen is niet alleen een heerlijk en voedzaam ingrediënt in je favoriete recepten, het is ook een absolute beauty-booster. Als je de voordelen van skincare producten met pompoen eenmaal hebt ontdekt, groeien ze in no-time uit tot een van je favorieten. Lees verder om erachter te komen waarom een ​​pompoenmasker of -peel precies is wat je huid nodig heeft en welke pompoenproducten van Éminence Organics een aanvulling vormen op je skincare routine.

Voordelen van pompoen in skincare

Een laagje pompoen op je gezicht ruikt niet alleen verrukkelijk, het maakt je huid ook nog eens zijdezacht. De voordelen zijn talloos. Pompoenpulp en zaadolie bevatten veel voedingsstoffen, waaronder vitamines, mineralen, vetzuren en alfahydroxyzuren (AHA's). Deze zuren vormen de sleutel tot een stralende teint, helpen bij de exfoliatie en verminderen fijne lijntjes en rimpels.

Daarnaast is pompoen rijk aan antioxidanten, met name vitamine A en C. Die bieden je bescherming tegen oxidatieve schade. Vitamine C is vooral een fantastische oplossing voor het behandelen en verminderen van donkere vlekken.

Vijf voordelen van pompoen gezichtsmaskers

Je vraagt ​​je waarschijnlijk af waarom pompoen zo'n populair ingrediënt is en waarom schoonheidsspecialisten graag een pompoen gezichtsmasker aanbieden. De pompoen biedt vijf belangrijke voordelen:

  • Voedt de huid met bioflavonoïden, die helpen bij de opname van huidvriendelijke vitamines
  • Hydrateert diep en maakt de huid voller
  • Stimuleert de aanmaak van collageen om fijne lijntjes te verminderen
  • Biedt antioxiderende voordelen, waaronder bescherming tegen omgevingsstressoren
  • Levert bètacaroteen, aminozuren en fruitenzymen aan de huid

De voordelen van pompoen zorgen ervoor dat je het hele jaar door de teint van je dromen krijgt, maar deze herfstvrucht is vooral handig als de seizoenen veranderen. Pompoen helpt bij het verlichten van huidproblemen, zoals uitdroging en roodheid.

Ons Product Support Team legt uit: "Naarmate de seizoenen veranderen, heeft onze huid de neiging om vochtverlies te lijden en kan ze een boost in exfoliatie gebruiken. Of het nu gaat om fijne lijntjes en rimpels, blootstelling aan UV-straling na de zomer of de verandering in de omgeving van centrale verwarming of airconditioning, de huid kan meestal wel wat liefde gebruiken. Dan schiet pompoen je te hulp."

Met al deze voordelen is dit multitasking-ingrediënt de perfecte keuze om in je dagelijkse skincare routine op te nemen. Voor de herfst, maar ook voor de andere seizoenen.

 


Pompoen tips

Het is niet moeilijk om pompoen toe te voegen aan je skincare routine. Onze opties met dit heerlijke ingrediënt variëren van behandelingen voor thuis tot in de salon, zodat je huid glad en soepel blijft. Ongeacht de behandeling die je kiest.

Ons Pumpkin Latte Hydration Masque is een van onze favorieten voor een gladde en levendige huid. Dit met pompoen doordrenkte gezichtsmasker helpt de natuurlijke vochtbalans te herstellen met vitamine E en omega 9-vetzuren. Bovendien vermindert deze pompoenpuree fijne lijntjes en rimpels. Voor een echt seizoensgebonden treatment raden we je aan om het Pumpkin Latte Hydration Masque te mengen met het Stone Crop Masque. Deze combinatie kun je gemakkelijk thuis mixen.

Onze bekroonde Yam & Pumpkin Enzyme Peel 5% is een exfoliërende peeling die melk- en glycolzuren bevat. Deze behandeling verfijnt en egaliseert de kleur van de huid en zorgt voor een zachte exfoliatie zonder enige irritatie. Deze peeling moet na het aanbrengen grondig worden uitgespoeld en geneutraliseerd met onze Soothing Chamomile Tonique.

Skincare routine met pompoen

Nu je hebt geleerd over een aantal van de meest effectieve pompoenproducten, hebben we een skincare routine voor je verzameld. 

1. Reinigen
Begin met de Mangosteen Daily Resurfacing Cleanser, een veelzijdig product dat geschikt is voor alle huidtypes. Deze melkachtige gel schuimt lichtjes om zo de dode huid te verwijderen zonder handmatige exfoliatie en te veel vochtverlies. Het melkzuurcomplex en de mangosteen in deze reiniger werken samen om de ​​gladde, stralende teint te herstellen.

Als je een normale tot droge huid hebt, is de Firm Skin Acai Cleanser een andere aanrader. Deze crème combineert hyaluronzuur en duindoornolie om de elasticiteit van de huid te herstellen en te zorgen voor een jeugdigere uitstraling.

2. Tonen
Voor alle huidtypes, inclusief droge, verfrist een spray van de Stone Crop Hydrating Mist de huid. Zodra je de huid hebt gereinigd, breng je een tot twee sprays aan op je gezicht en de hals of breng je het aan met een wattenschijfje, waarbij je het gebied rond de ogen vermijdt.

Voor gecombineerde tot normale huidtypes is de Mangosteen Revitalizing Mist ontworpen om de huid in balans te brengen. Deze mist bevat een verfrissende combinatie van mangosteen boordevol antioxidanten, stimulerende ribose en poriënverfijnende rode klaver.

3. Exfoliëren
Voor thuis kun je de Strawberry Rhubarb Dermafoliant aanbrengen met een paar druppels water. Breng dit op het gezicht en de hals aan met zachte cirkelvormige bewegingen en vermijdt het gebied rond de ogen. Verwijder vervolgens met een warme, natte handdoek. De dermafoliant zal helpen om een ​​gladde, stralende teint te herstellen. Let op: vermijd dit product als je een gevoelige huid hebt.

Je kunt ook de Yam & Pumpkin Enzyme Peel 5% aanbrengen. Deze peeling is ideaal voor mensen die fijne lijntjes en rimpels willen verminderen en de teint willen verhelderen door dode huidcellen te verwijderen.

Een andere exfoliërende optie voor thuis is het Arctic Berry Peel & Peptide Illuminating System. Dit peeling- en peptidesysteem komt in drie stappen en bevat de Arctic Berry Enzyme Exfoliant, de Arctic Berry Advanced Peel Activator MA10 en de Arctic Berry Peptide Radiance Cream. Je zult merken dat je huid er na verloop van tijd verfijnder en gladder uitziet.

4. Gezichtsmaskers
Omarm de wisselende seizoenen met twee maskers geïnspireerd op herfstingrediënten. Vul voor alle huidtypes het vocht van de huid aan en bestrijdt de zichtbare tekenen van veroudering met vitamine E, omega 9-voedingsstoffen en antioxidantrijke pompoen in ons Pumpkin Latte Hydration Masque. Een andere populaire optie is het Citrus & Kale Potent C+E Masque, dat citrus, bladgroenten en avocado-olie combineert om fijne lijntjes en rimpels te verminderen.

5. Body care
Breng de Stone Crop Body Lotion aan. Masseer het in en laat het intrekken.

6. Eye care
Gebruik de Snow Mushroom Moisture Cloud Eye Cream. Snow Mushroom is een ultra-hydraterend bevochtingsmiddel dat vocht in de huid trekt, zodat deze er soepel en vol uitziet. Breng tweemaal per dag aan op het hele gebied rond de ogen en dep zachtjes met de vingertoppen tot het volledig is opgenomen. Je hoeft het er niet af te halen.

7. Essence
Druk voorzichtig een paar druppels Birch Water Purifying Essence in de huid tot het volledig is opgenomen. Dit is een mooie, lichtgewicht essence die helpt het vochtgehalte te herstellen.

8. Serum en gezichtsolie
Verwen je huid met het Citrus & Kale Potent C+E Serum (voor alle huidtypes) om de zichtbare tekenen van veroudering aan te pakken. Volg op met de Camellia Glow Solid Face Oil om de huid diep te hydrateren en een stevig en gelift uiterlijk te geven. Deze olie is geschikt voor normale tot droge huidtypes.

9. Moisturizer
Voor gecombineerde tot normale huidtypes, kies je voor onze Firm Skin Acai Moisturizer als hydraterende stap. Het diep hydraterende botanische hyaluronzuur en acaibessensap in deze antioxidantrijke vochtinbrengende crème geven je huid de kracht die het nodig heeft om er jonger en rimpelvrij uit te zien. Een andere aanrader voor alle huidtypes is de Arctic Berry Peptide Radiance Cream.

10. Bescherming tegen de zon
Voor alle huidtypes kun je een SPF-zonnebrandcrème aanbrengen om je huid af te werken en te beschermen. Na het aanbrengen van een peelingbehandeling zal de huid gevoeliger zijn voor de zon. Een product met een hoge SPF is verplicht na de behandeling om de huid te helpen genezen. Draag beschermende kleding, blijf binnen en beperk blootstelling aan de zon na elke behandeling en gedurende een week daarna.

11. Massage
Breng voor alle huidtypes het Linden Calendula Treatment aan (voor het gezicht) of breng een bodylotion of bodyolie aan voor lichaamsmassages.

12. Eye care afronden
Breng een dunne laag Neroli Age Corrective Eye Serum aan op het gebied rond de ogen met lichte mengbewegingen tot het geabsorbeerd is. Achterlaten op.

13. Lip care
Gebruik onze Citrus Lip Balm of de Rosehip & Lemongrass Lip Balm SPF 15 om je lippen te beschermen en te finishen. De Citrus Lip Balm is een petroleumvrije citrus-traktatie voor de lippen met sheaboter en zonnebloemolie, de Rosehip & Lemongrass Lip Balm hydrateert en beschermt droge lippen met een SPF-factor van 15.