Meteen naar de content

Hoe verwijder je de zichtbaarheid van donkere vlekken?


Begin je een ongelijkmatige tint of donkere vlekken op je gezicht op te merken? Wangen die ooit helder waren, die nu worden overschaduwd door vage, bruine vlekken? Zodra de tekenen van ouderdom en beschadiging door de zon op je teint verschijnen, is het tijd om actie te ondernemen om deze donkere vlekken op je gezicht te verwijderen. In deze blog bespreken we verschillende huidverzorgingsingrediënten- en behandelingen die je kunt gebruiken om de ongelijkmatige teint aan te passen en donkere vlekken te verwijderen.

Wat zijn donkere vlekken?

Volgens Medical News Today kunnen donkere vlekken overal verschijnen, van licht tot donkerbruin, afhankelijk van de huidskleur van een persoon. Ze variëren in grootte, zijn pijnloos en kunnen overal voorkomen, maar je zult ze meestal zien in gebieden die meer aan de zon zijn blootgesteld. Deze donkere vlekken mogen niet pijnlijk zijn. Factoren zoals huidirritatie als gevolg van acné, harsen en harde scrubs kunnen ook donkere vlekken veroorzaken. "Donkere vlekken zijn te wijten aan de overproductie van melanine in de huid door melanocyten", zegt plastisch chirurg Melissa Doft, M.D. in SELF magazine. Deze extra melanine kan volgens Doft worden geactiveerd door hormonen, de zon en veroudering. Donkere vlekken komen veel voor in de volgende gebieden:
  • Handrug
  • Gezicht
  • Rug
  • Schouders

Hoe van donkere vlekken af te komen: ingrediënten

Nu je begrijpt wat donkere vlekken zijn, volgen hier de belangrijkste ingrediënten om een ​​ongelijkmatige teint te behandelen, gevolgd door een huidverzorgingsroutine en enkele professionele behandelingsaanbevelingen.

Zoethout

Volgens deze medische studie is zoethoutwortelextract een effectief botanisch ingrediënt om je donkere vlekken aan te pakken. Het laat donkere vlekken afnemen door de productie van melanine te remmen. Dr. Michele Green, dermatoloog uit New York, legt uit dat zoethout twee componenten bevat die verkleuring helpen verminderen: glabridine en liquiritine. "Glabridine helpt bij het opnieuw trainen van tyrosinase, een enzym dat melanine produceert en tot pigmentatie leidt. Liquiritine helpt melanine en pigmentvlekken in de huid af te breken en te verwijderen.” Gecombineerd maken deze twee elementen zoethoutwortel tot een krachtig ingrediënt om pigmentvlekken te verwijderen.

Azelaïnezuur

Een ander natuurlijk ingrediënt, azelaïnezuur, vormt ook een goede oplossing voor het verwijderen van donkere vlekken. Dit zuur werkt door zowel melanocyten als het tyrosinase-enzym te remmen. Door de aanmaak van pigment aan het begin van het proces af te remmen, stopt dit ingrediënt een ongelijkmatige teint, zoals donkere vlekken, voordat deze überhaupt begint.

Natuurlijke hydrochinon-alternatieven

Éminence Organics gebruikt de ingrediënten van de Afrikaanse aardappel en taraboom. Die werken op dezelfde manier werken als hydrochinon, een chemische verbinding die vaak wordt gebruikt om de huid op te fleuren. Deze twee ingrediënten werken samen om de ontwikkeling en activiteit van tyrosinase te remmen. Door ervoor te zorgen dat er minder pigment wordt geproduceerd, stoppen deze ingrediënten de voortgang van donkere vlekken.

Vitamine C

Een ander ingrediënt dat u aan uw arsenaal wilt toevoegen, is vitamine C. Dit onderzoek toont aan dat is aangetoond dat vitamine C-derivaten "de melaninesynthese verminderen", een belangrijk proces om het verschijnen van donkere vlekken te verminderen. Deze antioxidant, een populair ingrediënt voor huidverzorging, is niet alleen effectief voor donkere vlekken, maar ook voor een hele reeks andere problemen, van collageenproductie tot rimpelpreventie.

Huidverzorgingsroutine voor donkere vlekken

Om het uiterlijk van donkere vlekken te verwijderen, raadt onze directeur productontwikkeling, Colette Lieberman, de volgende producten aan. Als reinigingsmiddel bevat de Stone Crop Hydrating Gel stone crop, dat het uiterlijk van een ongelijkmatige teint verbetert en de huid hydrateert. Het bevat ook kamille om het uiterlijk van de huid te revitaliseren en in evenwicht te brengen, net als sheaboter om te hydrateren. U kunt de Stone Crop Hydrating Mist gebruiken, een revitaliserende toner voor alle huidtypes, in het bijzonder de huid met een ongelijkmatige teint. De mist bevat steenvruchtensap dat alle huidtypes hydrateert, evenals lavendel, een kalmerend kruid. Jasmijn voorziet de huid van carotenoïden en vitamine C en P, die ook helpen om een ​​ongelijkmatige teint te krijgen. Bright Skin Licorice Root Exfoliating Peel pakt de textuur en de huidskleur aan, terwijl melkzuur exfolieert en de verwijdering van dode huidcellen versnelt. Zoethoutwortel en madeliefjesbloesem fleuren uw teint op.

Een ander natuurlijk glansmiddel in deze schil is ons natuurlijke hydrochinon-alternatief gemaakt met Afrikaanse aardappel en taraboom. Dan naar het beste deel - maskers! Wis het uiterlijk van donkere vlekken met de Eight Greens Phyto Masque - Hot. Het bevat een Biocomplex2™, een booster van antioxidanten, co-enzym Q10 en alfaliponzuur om het uiterlijk van uw teint te verbeteren met een warm en tintelend gevoel. Arctic Berry Peel & Peptide Illuminating System is een peeling- en peptidesysteem in drie stappen dat u helpt een stralende huid te krijgen. De set bevat de Arctic Berry Enzyme Exfoliant, de Arctic Berry Advanced Peel Activator en de Arctic Berry Peptide Radiance Cream. Niet alleen zal de helderheid en textuur van uw huid er beter uitzien, maar uw teint zal er ook stralender uitzien. Voordat je Arctic Berry Peptide Radiance Cream aanbrengt, is de op één na laatste stap om de zichtbaarheid van donkere vlekken te verminderen het aanbrengen van het Citrus & Kale Potent C+E Serum. Dit lichtgewicht serum bevat gestabiliseerde vitamine C (L-ascorbinezuur), een krachtige antioxidant die fijne lijntjes en rimpels helpt verminderen. De toevoeging van bladgroenten (boerenkool, spinazie en broccolispruiten) zorgt voor een formule die rijk is aan antioxidanten voor een jonger uitziende huid.

Professionele behandelingen

Soms is het gebruik van de juiste ingrediënten voor je thuisverzorgingsroutine niet voldoende als je last hebt van aanhoudende donkere vlekken. Een professionele behandeling bij je dermatoloog, spa of medi spa kan ook essentieel zijn voor het egaliseren van de huidskleur en het verwijderen van donkere vlekken op het gezicht. Hier zijn enkele van de meest populaire behandelingen voor het aanpakken van hardnekkige donkere vlekken:

Chemische peelings

Een behandeling waarbij zuur wordt gebruikt om de bovenste huidlagen te verwijderen, een chemische peeling kan effectief zijn bij het behandelen van een ongelijkmatige teint. De behandeling kan verschillende zuren gebruiken, waaronder melkzuur en salicylzuur.

Laserschillen of laserresurfacing

Laserpeelings zijn gerichte lichtstralen die worden gebruikt om donkere vlekken te verminderen. Er zijn twee soorten laserbehandelingen: ablatief en niet-ablatief. Ablatieve laserbehandelingen verwijderen dunne huidlagen, terwijl niet-ablatieve laserbehandelingen voornamelijk werken om nieuw collageen te stimuleren, wat weer helpt om een ​​deel van het pigment dat wordt veroorzaakt door schade door de zon te elimineren en de productie van eiwitbouwstenen aan te moedigen.

Intense Pulse Lichttherapie

Bij dit type niet-ablatieve laserbehandeling dringt lichtenergie de huid binnen tot waar de melanine ligt. De warmte breekt het pigment af, dat als korstjes naar het huidoppervlak stijgt of via het lymfestelsel wordt afgevoerd.

Microdermabrasie

Tijdens microdermabrasie richt een stroom schurende substantie zich op het huidoppervlak en blaast dode huidcellen weg. Omdat de oppervlaktelagen van de huid worden verwijderd, zullen donkere vlekken lichter lijken. Andere voordelen zijn onder meer een snellere celvernieuwing en een verhoogde collageenproductie, wat ook helpt om het uiterlijk van een gezonde, egale huid te stimuleren. Dankzij deze behandelingsopties en een huidverzorgingsroutines weet je nu hoe je donkere vlekken op je gezicht kunt verwijderen en ben je klaar om het probleem aan te pakken!