Meteen naar de content

Wat is een fruitzuurpeeling?


Een fruitzuurpeeling is een vorm van chemische exfoliatie. Dit betekent dat zonder schuren van een scrub (fysieke exfoliatie) de dode huidcellen worden verwijderd door een zuur. Deze maakt de verbinding tussen de cellen los en ruimt vuil op. De ingrediënten zakken in de huid en richten zich op diepere lagen dan een normale scrub kan bereiken. Toch wordt een fruitzuurpeeling vaak als zachter beschouwd dan een scrub, maar onderschat de werking niet! Er zijn enorm veel verschillen in de werking van een peeling, voor elk huidtype is er wel een geschikte variant. Zelfs een gevoelig huidtype kan de behoefte hebben om de teint op te frissen. Sommige peelings veroorzaken schilfering en anderen helemaal niet.

Welke zuren zitten er in een fruitzuurpeeling?
Voor natuurlijke peelings zoals onze VitaSkin™ exfoliërende peelings gebruiken we Alpha Hydroxy Acids (AHA) en Beta Hydroxy Acids (BHA) afkomstig van fruit en planten.

Alpha Hydroxy Acids  
AHA's zijn doorgaans milder en omvatten glycol-, melkzuur- en amandelzuur. Een goede keuze voor droge of gevoelige huidtypen. AHA's exfoliëren het huidoppervlak en verbeteren de hydratatie, waardoor de huid babyzacht en gloeiend wordt.        

Beta Hydroxy Acids  
BHA's zijn meestal sterker dan AHA's en zinken dieper in de huid om porie wanden te exfoliëren en vuil op te ruimen. BHA's, zoals salicylzuur, zijn een beste vriend voor vette of probleemhuidtypen, omdat ze de huidige puistjes bestrijden, toekomstige puistjes voorkomen en niet-irriterend zijn.

Wat zijn de voordelen van een fruitzuurpeeling?
Met zuren die hard werken om je mooiste huid tot nu toe te onthullen, zijn er een aantal voordelen die gepaard gaan met een gezichtspeeling.

 • Verzacht de huid
Het meest voor de hand liggende voordeel van een gezichtspeeling is natuurlijk een gladdere huid. Het verwijderen van de doffe, buitenste laag dode huidcellen met een gelaatsverzorging geeft de huid een ongelooflijk zacht gevoel. Om gladheid te behouden, moet je ervoor zorgen dat je huid diep gehydrateerd en beschermd wordt na de peeling. We raden aan een herstellende olie te gebruiken (zoals onze gezichtsherstelolie) en natuurlijk je favoriete SPF-hydraterende crème te gebruiken.
 • Egale huidtint
Omdat zuren dieper doordringen dan een scrub, zal een chemische peeling waarschijnlijk resulteren in een meer glanzende en gelijkmatige teint dan je zult ervaren met een fysieke exfoliant. Bij langdurig gebruik zullen verkleuringen van de zon en ouderdomsvlekken minder worden, waardoor je huid helder wordt en jeugdigheid uitstraalt.
 •  Voorbereiding
Omdat een peeling nieuwe huidcellen tevoorschijn tovert en de teint glad maakt, vormt de huid tot een perfect canvas om verdere ingrediënten diep te absorberen. Een peeling kan de perfecte stap zijn om de huid voor te bereiden op de voordelen van gezichtsmaskers of andere intensieve producten, of om het verwijderen van ontstekingen en mee-eters gemakkelijk te laten verwijderen.
 • Minimaliseert fijne lijntjes
Het gebruik van een peeling met AHA's zal de strijd aanbinden met fijne lijntjes, omdat het een zachte en hydraterende vorm van afschilfering is waardoor de opperhuid vernieuwt terwijl dode huidcellen worden verwijderd. Bovendien kunnen AHA's de productie van collageen en elastine stimuleren, wat verklaart waarom zoveel mensen vinden dat hun huid er vol en stevig uitziet na een AHA-peeling.
 • Verfijnt poriën
Bij regelmatig gebruik zullen peelings met AHA's en BHA's de poriën kleiner en schoner maken dan voorheen. De dode huidcellen, overtollig talg en bacteriën die zich aan elkaar vastklampen in een porie hebben de neiging zich op te hopen, waardoor de poriën zich vullen en uitzetten. Omdat deze zuren de bindingen afbreken die dit vuil bij elkaar houden, zullen de  poriën verfijnen.
 • Oplossing verstoppingen

Zoals zij poriën verkleinen, zijn de peelings een fantastische manier om om elke verstopping in de huid op te ruimen. Kleine whiteheads, mee-eters en gerstekorrels zijn veelvoorkomende symptomen van een verstopte huid en de zuren in een gezichtspeeling werken om dat wat verstopte poriën veroorzaakt, voorzichtig te verbreken.

Peelings door de Éminence huidspecialist
Professionele peelings zoals onze Mangosteen Lactic Pro Peel 10%, Pro Salicylic Acid Peel 15% en Blueberry Detox Firming Peel werken extra hard om porie verstopping op te ruimen en de huid er gezuiverd en stralend uit te laten zien. De Yam & Pumpkin peel in de Beautysalon pakt alle problemen tegelijk aan, omdat deze een combinatie bevatten van alle zuren. Voor thuis is de Yam & Pumkin er in een lichtere variant.

Voorkomt uitbraken van puistjes
Peels met BHA's zijn een fantastische optie om puistjes effectief te bestrijden. Terwijl een thuisbehandeling met salicylzuur cruciaal is voor het beheersen van vette huidtypen en acne, werkt een peeling dieper om de puistjes drastisch te verbeteren, de textuur glad te maken en donkere vlekken en pigmentvlekken te verminderen. Aangezien salicylzuur anti-inflammatoir (anti ontsteking) is, doet een BHA-peeling dit allemaal zonder verdere irritatie te veroorzaken.

Wat zijn de verschillen in de diepte van de peelings?
Wanneer je probeert te bepalen welk peeling niveau je nodig hebt, moet je er rekening mee houden dat er drie hoofdtypen zijn die sterk van elkaar verschillen.

 1. Diepe peelings
Een diepe peeling is de sterkste type chemische peeling, met behulp van zuren zoals fenol of trichloorazijnzuur (TCA) in een pijnlijk proces dat diep doordringt in de middelste laag van de huid (de onderste reticulaire dermis) en als het ware een tweede graad brandwond op het gezicht veroorzaakt. Bijwerkingen van diepe chemische peelings omvatten meerdere weken van herstel terwijl de nieuwe huid zich ontwikkelt, nadat de roodheid of brandwonden geheeld zijn en de huid letterlijk afgebladderd is.
 1. Medium Peels

Meer mild dan een diepe peeling, zijn de  TCA peelings,  die met gemiddelde sterkte nog steeds resulteren in roodheid maar met een herstelperiode van vijf tot zeven dagen aanzienlijk sneller herstellen.  Deze peelings worden vaak gebruikt om littekens en een beschadigde huid te behandelen. Het is vermeldenswaard dat terwijl deze peelings milder zijn en minder risico's met zich meebrengen dan diepe peelings, er nog steeds een kans is op het ontwikkelen van littekens en blaarvorming van een gemiddeld-sterke peeling. Het is cruciaal dat middelgrote en / of diepe peelings alleen worden uitgevoerd door een getrainde professional en nooit thuis.

Lichte peelings De zachtste soort gezichtspeeling is effectief zonder enige downtime.
Lichte peelings, zoals Eminence Organics VitaSkin ™ exfoliërende peelings, vereisen geen herstel omdat ze niet exfoliëren onder de epidermis. Beschikbaar voor vier huidverzorgingsdoelen zijn de volgende peelings

 • Firm Skin Acai Exfoliating Peel (met melkzuur en glycolzuur)
 • Bright Skin Licorice Root Exfoliating Peel (met melkzuur en amandelzuur)
 • Calm Skin Chamomile Exfoliating Peel (met melkzuur en amandelzuur)
 • Clear Skin Willow Bark Exfoliating Peel (met melkzuur en salicylzuur)
VitaSkin ™ exfoliërende peelings zijn geweldig voor thuiszorg omdat ze geen neutralisatie nodig hebben - . Maar vergeet niet dat, zelfs bij zachte peelings, je huid gevoeliger is voor de zon - gebruik zonnebrandcrème. Bekijk Eminence Organics Lead Skin Care Trainer Natalie Pergar laat zien hoe je deze peelings kunt gebruiken in de onderstaande video. https://youtu.be/RtvB5BN59OY