Meteen naar de content

Vitamine C: Een krachtpatser voor de zomer


Waarom vitamine C juist in de zomer een krachtpatser is in huidverzorging

Het is geen geheim dat een goede huidverzorgingsroutine essentieel is voor het behouden van een gezonde en stralende huid. Het grote aanbod van huidverzorging kan echter ook dusdanig overweldigend zijn dat je niet meer weet wat nu te kiezen. Vitamine C in huidverzorging heeft zoveel voordelen voor de huid, dat deze eigenlijk niet in je skincare routine mag ontbreken. In deze blog lees je waarom én waar je op moet letten.

De wetenschappelijk onderbouwde werking van vitamine C

Vitamine C is een krachtige antioxidant die de huid beschermt tegen schade van vrije radicalen. Vrije radicalen zijn moleculen die ontstaan door blootstelling aan de zon, vervuiling en andere omgevingsfactoren die de huid kunnen beschadigen en vroegtijdige veroudering veroorzaken.

Vitamine C is niet zomaar een trend, het is wetenschappelijk bewezen werkzaam. Studies hebben aangetoond dat het kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpeltjes, het verbeteren van de huidtextuur en het verminderen van hyperpigmentatie zoals donkere vlekken en ouderdomsvlekken. Bovendien stimuleert het ook nog eens de productie van collageen, wat essentieel is voor een stevig en jeugdig uitziende huid.

Wist je trouwens dat ons lichaam geen vitamine C kan aanmaken? We zijn dus aangewezen op het innemen van veel groenten en fruit, suppletie én verzorging aan de buitenkant.

Vitamine C en de zomerzon, een perfecte match

Vitamine C is een superproduct om in de zomer te gebruiken, maar wel met de juiste bescherming van een SPF. Samen met een SPF werk je zowel beschermend als op het tegengaan van vroegtijdige veroudering en huidproblemen met pigment.

Kies voor een stabiele vorm van vitamine C

Er zijn vele vormen van vitamine C op de markt. De stabiele vorm is belangrijk vanwege de verminderde gevoeligheid voor oxidatie waardoor het haar effectiviteit behoudt, zelfs onder invloed van licht en lucht. Daarnaast zijn het percentage vitamine C en de toegevoegde ingrediënten bepalend voor de mate van werkzaamheid.

Citrus & Kale Potent C+E Serum

Dit krachtige serum van Éminence Organics bevat behalve 16% gestabiliseerde vitamine C nog een aantal waardevolle ingrediënten die de opname bevorderen en de werking van vitamine C nog eens extra bevorderen, de huid ondersteunen en verbeterend werken! Het reduceert 47% van de vrije radicalen binnen 3 uur! en ware krachtpatser dus.

Hoe pas je dit toe in je skincare routine?

Breng 1- of 2maal daags 3 tot 4 druppels aan op een gereinigde huid, laat het even intrekken en breng daaroverheen je SPF van minimaal factor 30 aan. Een biologische factor, zoals onze Lilikoi Daily Defense Moisturizer SPF40,  beschermt je huid het best, omdat deze werkt als een parasol op je huid en bovendien geen verstorende ingrediënten bevat voor je lichaam.

P.S. Wist je dat de vitamine C er ook in een olie variant is voor degenen die meer hydratatie willen? Klik hier voor de Rosehip Triple C+E Firming Oil

Aanbrengen overdag heeft de voorkeur omdat het meteen de vrije radicalen van de zon neutraliseert, dus voordat het schade kan aanrichten.

Conclusie

Vitamine C is een waardevolle toevoeging in je skincare routine om collageen aanmaak te stimuleren, pigmentvorming, lijntjes en rimpels tegen te gaan, de textuur te verbeteren én een stralende teint te krijgen of behouden.

Met mate van die heerlijke zon genieten terwijl je weet dat je huid verwend wordt met deze krachtpatser, maar vergeet echt je SPF niet!