Meteen naar de content

Waarom je NEP Skin Care beter kunt vermijden


Wat echt is en wat is nep is aan de buitenkant soms moeilijk vast te stellen als je een leek bent. Zelfs Prins Charles werd bedonderd met nep kunst die hij voor echt aanzag en over miljoenen gaat. De buitenkant of de verpakking en reclame uitingen kunnen je soms behoorlijk om de tuin leiden.

Namaak Beauty ?

Met online winkelen (en koopjesjagers) in de lift, komt het steeds vaker voor dat nep-schoonheidsproducten en huidverzorgingsproducten worden gevonden. En telkens weer trappen we er massaal in.

Hoe moeten we zoeken naar het echte werk?

De namaak schoonheidsindustrie

De verspreiding van namaak schoonheid is zo problematisch geworden dat het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid een divisie heeft gelanceerd genaamd 'Operation Plastic Beauty', speciaal ontworpen om verdere uitbreiding te voorkomen.

Uit de resultaten van één onderzoek bleek dat 20 van 47 producten die bij externe verkopers waren gekocht, namaak waren.

Waarom vervalste huidverzorging vermijden

Wanneer klanten niet kopen waarvoor ze denken dat ze hebben betaald, kunnen de resultaten problematisch zijn. Hier zijn de risico's die je neemt wanneer je nagemaakte huidverzorgingsproducten koopt nader bekeken.

Ineffectieve ingrediënten

De kans is groot dat ze niet effectief zullen zijn.

In sommige gevallen hebt je ‘authentieke’ producten gekocht die hun werkzame periode zijn gepasseerd (en hun kracht dus hebben verloren).

In andere zijn het goedkope imitaties die zich voordoen als het echte werk.

Deze bevatten meestal vulstof ingrediënten met een lager percentage actieve stoffen en zijn chemisch gebaseerd in plaats van natuurlijk en organisch.

Potentiële gezondheidsrisico's

Behalve dat vervalste kunst om miljoenen kan gaan, waar je spontaan een beroerte van zou krijgen, schaadt het het lichaam niet. Wat wel het geval kan zijn bij de minder kostbare Skin Care.

Nagemaakte producten zijn niet gereguleerd en houden zich niet aan de richtlijnen voor veiligheid en hygiëne.

Dit betekent dat er geen manier is om te weten wat ze bevatten, waar hun ingrediënten vandaan komen of hoe ze worden vervaardigd.

Volgens de Amerikaanse Kamer van Koophandel vormt dit "een veiligheidsrisico voor consumenten, omdat gevaarlijke of verboden alternatieve ingrediënten in formuleringen worden opgenomen".

Studies van in beslag genomen cosmetica hebben aangetoond dat sommige een hoog gehalte aan bacteriën bevatten, evenals toxische ingrediënten zoals lood, arseen en kwik.

Als het gaat om gemoedsrust, is die er simpelweg niet.

Fabrikanten kunnen alleen achter hun producten staan ​​wanneer ze zijn gekocht bij geautoriseerde wederverkopers.

Nagemaakte cosmetica heeft geen bewakingsketen die bepaalt wanneer het product is gemaakt, waar het is bewaard en hoe het is opgeslagen.

Candice Li, vicepresident van Global Public Affairs en lidmaatschap van de International AntiCounterfeiting Coalition vertelt “Vervalsingen zijn gevaarlijk omdat de mensen die de producten maken korte termijndoelen hebben in de manier waarop ze zijn gemaakt

 Uiteindelijk zijn alle vervalsers echt alleen maar geïnteresseerd in jouw geld. Het maakt ze niet uit of ze consumenten een slecht product geven, of helemaal geen product.

Hoe je ervoor kunt zorgen dat je authentieke producten koopt

Als nagemaakte cosmetica zo'n probleem is, hoe weet je het verschil?

Als algemene regel geldt dat als het product niet rechtstreeks van de fabrikant of zijn geautoriseerde verkopers komt (zelfs als het van een gigantische online retailer is), is de kans groot is dat het nep is. Hier zijn enkele richtlijnen waarmee je rekening moet houden wanneer je online winkelt.

Controleer het etiket

Vervalsers slaan vaak belangrijke details over. Business Insider adviseert om het label te onderzoeken en deze algemene trucs in de gaten te houden:

“Tags, typefouten, spelfouten en slechte afdrukken moeten allemaal op je radar staan. De verpakking moet alle retailverpakkingen voor nieuwe producten bevatten, zoals handleidingen of gedrukte materialen, en UPC-barcodes. ”Zorg ervoor dat je het product vergelijkt met dat op de officiële website van het merk om ervoor te zorgen dat alles overeenkomt".

Gebruik je gezonde verstand

Als een aanbieding van een winkel te mooi lijkt om waar te zijn, is dat waarschijnlijk ook het geval. Let goed op de prijzen, verpakking en kwaliteit van het product. Als de prijs te mooi is om waar te zijn, als de verpakking verkleurd is of een streepjescode ontbreekt, of als de consistentie of textuur van het product anders lijkt dan het origineel, kijk je waarschijnlijk naar een namaakproduct. Als het verdacht lijkt goedkoop of wordt verkocht in bulk, dan is het waarschijnlijk een verlopen product.

Vragen stellen

Als iets niet goed voelt, vraag het dan aan de specialist. Of eem contact op met het merk zelf om te controleren of je bij een erkende winkel koopt of om hen te waarschuwen dat er iets mis lijkt te zijn.

Bij Éminence Organics helpen we je graag bij het nemen van je aankoopbeslissingen en verwijzen we je naar een echte specialist bij je in de buurt.

De beste plaats om onze bekroonde huidverzorging aan te schaffen is bij een salon van Éminence Organics. Wanneer je een geautoriseerde salon bezoekt, ontvang je niet alleen verse en authentieke producten, maar wordt je ook geadviseerd door een getrainde professional die de beste producten voor je huidtype en problemen kan aanbevelen.