Meteen naar de content

De ideale huidverzorging voor je Tiener


Als ouder zie je je kind veranderingen ondergaan naarmate ze de puberleeftijd naderen. Wanneer dit begint is zeer verschillend, maar bij sommigen starten de veranderingen al heel jong.

Je wilt je kind op alle fronten begeleiden om hem of haar letterlijk en figuurlijk zo goed mogelijk in zijn of haar vel te laten zitten.  

Voor de meeste kinderen begint de puberteit ergens tussen de leeftijd van acht tot dertien jaar voor meisjes en van negen tot vijftien jaar voor jongens. Dit is het moment waarop fysieke veranderingen optreden.

Gedurende deze tijd beginnen de hormonen het uiterlijk en het gevoel te beïnvloeden. De talgproductie neemt toe en de eerste puistjes kunnen verschijnen.

Er komt een toename van testosteron en andere androgene hormonen, zowel bij meisjes als bij jongens. Dit veroorzaakt de toename van de talgproductie.

Deze talg is een belangrijk onderdeel van een gezonde huid, het helpt hydrateren en beschermen tegen het milieu.

Talg is echter ook het favoriete voedsel van bacteriën, met name de acné bacterie, waardoor er een overgroei kan ontstaan die leidt tot puistjes.

Tieners produceren ook meer keratine, een beschermend eiwit dat de huid, het haar en de nagels versterkt. Het resultaat van een toename van keratine is - letterlijk - een dikkere huid. Dit draagt ​​bij tot geblokkeerde poriën en verstopping, die de kans op puistjes eveneens vergroten.

Het goede nieuws is dat de meeste tieners deze veranderingen kunnen beheren met passende hygiëne en huidverzorging.

Wanneer moet je een huidverzorgingsroutine starten?

De meeste experts raden aan om in de eerste jaren een heel eenvoudige huidverzorgingsroutine te starten. Dit bouwt goede huidverzorgingsgewoonten op en voorkomt problemen, en indien de hormonen nog meer gaan sputteren, blijft de basis van een goede verzorging een belangrijk uitgangspunt.

De thuisverzorging eenvoudig én leuk maken, zorgt ervoor dat het een gewoonte wordt.

Regel nummer 1

Houdt het eenvoudig, waardoor het gemakkelijk vol te houden is en de huid geen overload krijgt.

Reinigen en hydrateren, dag en nacht

Na het tandenpoetsen en flossen de huid reinigen en een moisturizer gebruiken. Zo wordt het een gewoonte en is de kans groot dat ze het blijven doen.

Stap 1: Reinigen

Kies voor een zachte formule die onzuiverheden verwijdert en de huid niet uitdroogt. De Stone Crop gel wash is hier heel geschikt. Het frisse en licht schuimende product bevat nuttige ingrediënten zoals Stone Crop, Kamille en Sheabutter.

Het belangrijkste is dat het, net als alle andere Eminence Organics-producten, is samengesteld zonder schadelijke chemicaliën die de huid kunnen irriteren.

Stap 2: Hydrateren

Om de huid te hydrateren, kun je het best kiezen voor een Moisturizer die meteen een SPF bevat tegen schadelijke UV stralen. De Red Current Protective Moisturizer is hier heel geschikt. Het houdt niet alleen de talgproductie in balans, maar bevat ook tea tree olie met langdurige afgifte die helpt tegen puistjes.

Hoe make-up te verwijderen

Als de tiener al met make-up experimenteert, is dit een belangrijke reden om de make-up grondig te verwijderen. Hiervoor is de Stone Crop Cleansing Oil zeer geschikt als eerste stap reiniger, die zelfs de hardnekkigste waterproof make-up verwijdert. Of kies voor de Eye make-up remover.

Waarschuw de jongeren voor de zogenaamde reinigingsdoekjes, ze maken de huid er niet gezonder op.

Een dubbele reiniging is de beste manier om make-up optimaal te verwijderen en de huid intens schoon te maken. Olie trekt olie aan, en wassen met een olie-reinigingsmiddel zorgt er eerst voor dat de op olie gebaseerde make-up van het huidoppervlak wordt verwijderd.

Vervolg met de dagelijkse reiniger om achtergebleven talg en onzuiverheden te verwijderen.

Onze Herbal Eye Make-Up Remover is doordrenkt met zachte, natuurlijke ingrediënten zoals komkommer, lavendel, calendula en kamille. Leer je tiener een wattenschijfje met remover te verzadigen en het gedurende tien seconden over elk oog te houden. Dit geeft het product voldoende tijd om de oogmake-up te verweken en op te lossen voordat het voorzichtig wordt weggeveegd.

Indien ze bovenstaande verzorging gewend zijn, dan kun je eventueel uitbreiden:

Scrub de huid

De celdeling is het meest actief tijdens de tienerjaren. Door de toename van talg en keratine blijven de cellen die naar de oppervlakte komen, moeilijker los en verstoppen de talgklieren eerder.

De algehele huid kan worden verbeterd met een regelmatige peeling.

De sleutel hier is om zacht te werken - een jonge huid is vaak gevoeliger.

Voor een vette en/of probleemhuid is een zachte exfoliant zoals de Clear Skin Willow Bark Exfoliating Peel een goede keuze. Breng deze vloeistof eenvoudig met een wattenschijfje aan voor een heldere en frisse teint en sluit af met een hydraterende crème.

Acné

80% van de personen tussen de elf en dertig jaar krijgt met acné te maken, waarvan het merendeel in de puberteit. Over het algemeen zullen jongens meer acne ervaren dan meisjes vanwege een toename van testosteron die de talgproductie stimuleert. Meisjes en vrouwen daarentegen hebben meer kans om op volwassen leeftijd hormonale acne te ontwikkelen die wordt veroorzaakt door hun maandelijkse cycli, zwangerschap en menopauze.

Als acne komt opzetten is het raadzaam om een ​​salicylzuur Peeling Treatment te ondergaan bij de Huidspecialist. Voor kleine puistjes raden we de Clear Skin producten aan, die tea tree olie, salicylzuur en buchu-bladextract bevatten om verstopping tegen te gaan, het uiterlijk van puistjes te minimaliseren en grove poriën te verfijnen. Bij meer intense, chronische puistjes, raden we aan om een ​schoonheidsspecialiste te bezoeken voor deskundig advies over hoe ze hun acne kunnen behandelen.

Wees voorbereid op gesprekken met je tiener over hun huid en begrijp hoe acné hun zelfvertrouwen kan beïnvloeden.

Goede gewoonten voor huidverzorging

Naast een normale routine voor huidverzorging, zijn er verschillende dingen die tieners kunnen doen om de gezondheid van hun huid te behouden en te verbeteren. Hier zijn een paar eenvoudige gewoonten om in gedachten te houden en vroeg mee te beginnen:

  • Was kussenslopen regelmatig
  • Houd telefoons schoon
  • Probeer niet steeds met de handen aan het gezicht te voelen
  • Verwijder make-up voor het slapengaan
  • Drink veel water
  • Pulk niet aan de puistjes
  • Gebruik dagelijks een SPF