Meteen naar de content

Summer Skincare: zo bereid je jouw huid voor op de zomer


Een zongebruinde gloed staat misschien hoog op de lijst van schoonheidsidealen in de zomer, maar een goede bescherming tegen de zon is een absolute vereiste. Volgens de Skin Care Foundation wordt in de VS elk jaar bij meer mensen huidkanker vastgesteld dan bij alle andere vormen van kanker samen. Bij Éminence Organics willen we dat je er op je best uitziet én beschermd blijft. Hier zijn een paar van onze favoriete zomerse huidverzorgingsproducten, uitgekozen door onze esthetische experts, die perfect zijn om je huid voor te bereiden en ook na de zomermaanden te laten stralen.

Summer Skincare voor overdag

 

Exfoliëren om ingegroeide haren te voorkomen

Omdat de celvernieuwing op je benen veel langzamer verloopt, kunnen dode huidcellen zich snel ophopen, waardoor hardnekkige ingegroeide haartjes verstopt raken, je scheermes verstopt raakt en je last krijgt van onaangename scheerirritaties. Door je huid te scrubben kun je haartjes die onder de dode huid zitten optillen en makkelijker verwijderen. Gebruik voor het scheren je favoriete Éminence Organics bodyscrub om dode huidcellen te verwijderen en een scheermesklare huid te onthullen.  

Scheer je benen met een hydraterende olie

Hoewel het handig is, is de beste tijd om te scheren niet tijdens je ochtenddouche. Volgens Allure ''zwellen je benen tijdens je slaap een beetje op, waardoor een deel van de haartjes verborgen kan blijven.'' Voor een gladder effect kun je het beste pas in de avond je scheermes tevoorschijn halen zodat je ook de haartjes aan kunt pakken die anders verborgen zouden blijven. Tip van de experts: scheer tegen het einde van je douchebeurt, wanneer je haarzakjes het zachtst zijn. Breng voor het scheren een ultra-hydraterende olie aan, zoals de Apricot Body Oil. Deze olie vult het vochtgehalte van je huid aan tijdens het scheren en maakt je benen zacht en zijdeachtig.  

Bescherm je huid met een zonnebescherming voor tijdens het sporten

Wist je dat het risico op melanoom verdubbelt als je in je leven meer dan vijf keer verbrand bent geweest? Als je van plan bent tijd in de zon door te brengen, moet bescherming van je huid tegen schade door de zon prioriteit nummer één zijn. Bescherm je huid tegen de schadelijke stralen van de zon met de Lilikoi Mineral Defense Sport Sunscreen SPF30, geformuleerd met zinkoxide. Of je nu gaat zwemmen of buitensporten beoefent, deze waterbestendige zonnebescherming beschermt je de hele zomer lang tegen breedspectrum UV-stralen. Tot 40 minuten bestand tegen wateractiviteiten en transpiratie. Deze sportformule houdt je van top tot teen beschermd.   [products title="Product Picks" view="grid" ids="407,1058"]  

Gebruik een herstellend masker om de uitgedroogde huid te hydrateren

Chloor en zout water onttrekt olie aan je huid, waardoor je zomerse teint uitgedroogd wordt. Overweeg je huid te behandelen met een herstellend masker om je teint te hydrateren. Als je last hebt van te veel zon en een droge huid adviseren we onze Strawberry Rhubarb Masque. Dit masker bevat sheaboter en voorziet je huid van het nodige vocht voor een voller en frisser uiterlijk. Een Éminence Organics recensent, Lynne G., genoot niet alleen van de resultaten, ze vestigde ook de aandacht op de natuurlijke geur van het masker. ''Ik hou van die geur. Ik vind het heerlijk hoe glad en schoon mijn gezicht aanvoelt na gebruik van dit masker. De geur is geweldig. Ik raad het ten zeerste aan.'' Na het masker om je huid te verjongen, moet je je hele lichaam hydrateren met veel water. Drink acht glazen per dag en houd je vochtgehalte op peil, van binnen en buiten.  

Schakel over op een moisturizer met SPF

Op zoek naar een moisturizer die ook bescherming biedt tegen de zon? Onze Lilikoi Daily Defense Moisturizer SPF40 kan de hele zomer door voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Deze moisturizer is geformuleerd met zinkoxide en titaniumdioxide en gebruikt deze natuurlijke mineralen om UV-stralen te blokkeren. Lilikoi-zaadolie helpt tegen de zichtbare tekenen van veroudering, dus de Lilikoi Mineral Defense Moisturizer beschermt niet alleen tegen de weerselementen, maar hydrateert ook en laat je er fris en fruitig uitzien. We hebben ook nog drie andere moisturizers met SPF die volledig uit mineralen bestaan, siliconenvrij zijn en speciaal voor het gezicht en de hals zijn samengesteld. De Lilikoi Daily Defense Moisturizer SPF40 beschermt tegen blauw licht en milieuvervuiling. Tropical Vanilla Day Cream SPF40 bevat sheaboter en een lichte vanillegeur - je waant je in een tropische oase. Onze Bright Skin Moisturizer SPF40 gaat pigmentvlekken tegen, terwijl de Red Currant Protective Moisturizer SPF40 beschermt tegen de tekenen van veroudering en goed werkt bij een vette huid.  

Gebruik ook overige producten met een SPF

Vergeet niet je lippen te beschermen; omdat ze geen melanine bevatten, zijn ze erg gevoelig voor zonneschade. Rosehip & Lemongrass Lip Balm SPF15 is verrijkt met rozenbottelolie, lavendel en zinkoxide om je lippen perfect gehydrateerd en beschermt te houden.  

Nachtverzorging: Herstel je huid voor een blijvende glans

Je hebt je huid voorbereid op de zomer, maar 's nachts kun je je magie laten werken om ervoor te zorgen dat je teint en je lichaam worden hersteld van schade door de zon. De schadelijke invloed van de zon houdt niet op zodra je de schaduw hebt opgezocht; het kan twee tot vier uur duren voordat de effecten van blootstelling aan UV-straling, zoals een droge of jeukende huid, zich volledig hebben ontwikkeld. Hydrateer je huid met deze Éminence Organics after sun essentials.  

Hydrateer met een herstellende balsem

Heeft je huid te lijden onder blootstelling aan de zon? Herstel de droge huid en verminder roodheid als gevolg van uitdroging met onze Rosehip & Lemongrass Repair Balm. Deze ultra-rijke balsem, verrijkt met rozenbottelolie, zonnebloemolie en een natural repair complex, vult het vochtgehalte aan en beschermt de huid tegen de uitdrogende effecten van blootstelling aan de zon.  

Breng een hydraterende moisturizer aan om droogheid tegen te gaan

Geef de droge, jeukende huid van je hele lichaam wat verlichting met Éminence Organics Rosehip & Lemongrass Soothing Hydrator. De verkoelende eigenschappen van kamfer en menthol verfrissen de huid, terwijl aloë en een natural repair complex helpen bij een droge huid. Probeer deze lichtgewicht moisturizer onder de rijkere Rosehip & Lemongrass Repair Balm om de vochtbalans te behouden. Hoe bescherm je je huid tegen de zon? Zoek een Éminence Partner bij jou in de buurt en vraag om aanbevelingen. [products title="Product Picks" view="grid" ids="302,405"]