Meteen naar de content

Skinimalism: jouw skincare routine van 5 minuten


Het liefst gaan we voor een dagelijkse skincare routine met meerdere stappen. Op drukke dagen ontbreekt het soms aan tijd en kan het fijn zijn om te kiezen voor de essentials. Maak kennis met 'skinimalism' (huid + minimalisme)! In deze blog lees je hoe je je skincare routine kunt terugbrengen tot de basis.

Wat is skinimalism?

Bij skinimalism draait alles om het terugbrengen van het aantal producten en het opbouwen van een routine om een gezonde, stralende huid te krijgen. Het concept richt zich op het gebruik van maar een paar multitaskende producten per dag. 'Je kunt veel bereiken door een minimale hoeveelheid producten te gebruiken om maximaal resultaat te halen' legt Éminence Organics Lead Skin Care Trainer Natalie Pergar uit. 'Drie of vier zorgvuldig gekozen producten vormen de basis.'

Je skinimalism routine samenstellen

Om aan jouw skinimalism routine te beginnen, moet je eerst weten wat je huidtype is. Vervolgens kijk je welke producten in elke uitgeklede routine zouden moeten zitten.

  • Een goede multifunctionele cleanser die exfolieert en reinigt.
  • Een oogproduct dat zich richt op de belangrijkste problemen, zoals wallen, donkerheid of fijne lijntjes. Pro-tip: als je huid aan de droge kant is, kies dan voor een oogproduct met een dikkere, verzachtende consistentie. Als je huid aan de vette kant is, zoek dan naar een lichtere consistentie in gelstijl.
  • Een moisturizer om overdag te gebruiken (het liefst gecombineerd met een SPF hoger dan 30) en 's nachts een dikkere moisturizer. Als alternatief kun je voor beide dezelfde moisturizer gebruiken en er gedurende de dag een SPF over aanbrengen.
  • Een SPF of huidverzorgingsproduct dat de huid beschermt tegen schade door de zon (als je dat nog niet hebt gecombineerd met de moisturizer). Natalie is dol op de Lilikoi Daily Defense Moisturizer SPF 40, die over de door jou gekozen dagcrème kan worden aangebracht. Pro-tip: deze SPF-moisturizer werkt voor alle huidtypes, waardoor het een perfecte laatste stap is voor elk van de onderstaande routines!

Skinimalism routine voor de normale huid

Is je huid niet droog of vet? Zijn je poriën niet grof en is je huid normaal gesproken niet overgevoelig? Dan zou je in de normale huidcategorie kunnen vallen.

Beste cleanser: Stone Crop Gel Wash

De Stone Crop Gel Wash is niet voor niets een van onze meest populaire producten. Deze op gel gebaseerde reiniger is lichtgewicht en gemakkelijk te gebruiken. Bovendien is het zacht genoeg voor bijna iedereen om het te proberen.

Beste oogproduct: Neroli Age Corrective Eye Serum 

Ons Neroli Age Corrective Eye Serum wordt gemakkelijk geabsorbeerd, is een lichtgewicht en is comfortabel genoeg om de hele dag of nacht te dragen.

Beste moisturizer: Arctic Berry Peptide Radiance Cream 

Een van onze favoriete moisturizers is de Arctic Berry Peptide Radiance Cream. Deze luxe crème verzacht fijne lijntjes en voegt tegelijkertijd een boost van hydratatie aan de huid toe.

Skinimalism routine voor de gecombineerde huid

Een duidelijk teken van een gecombineerde huid is vettigheid in de T-zone (over het voorhoofd en langs de neus en kin) en droogheid op de wangen. 

Beste cleanser: Mangosteen Daily Resurfacing Cleanser of Monoi Age Corrective Exfoliating Cleanser 

De Mangosteen Daily Resurfacing Cleanser maakt het huidoppervlak glad, terwijl de Monoi Age Corrective Exfoliating Cleanser perfect is voor mensen die het veroudering willen tegengaan. 

Beste oogproduct: Hibiscus Ultra Lift Eye Cream

Natalie's favoriete oogcrème dient twee doelen. Door de metalen balletjes voelt het aanbrengen koel en verfrissend aan, terwijl de formulering de zichtbaarheid van fijne lijntjes minimaliseert. 

Beste moisturizer: Mangosteen Gel Moisturizer 

Deze lichtgewicht moisturizer hydrateert terwijl de gelformule prachtig in de huid smelt, waardoor je teint er zacht en gehydrateerd uitziet.

Skinimalism routine voor de droge huid

Voelt je gezicht 's ochtends of nadat je uit de douche komt wel eens trekkend aan? Ziet je huid er soms droog schilferig of rood uit? Voor droge huidtypes stelt Natalie voor om te kiezen voor producten met romige texturen die voor een langdurige hydratatie zorgen.

Beste reiniger: Coconut Milk Cleanser

Deze op crème gebaseerde reiniger neemt je volgens Natalie mee op vakantie dankzij met natuurlijke tropische geur. De Coconut Milk Cleanser laat de droge huid gehydrateerd aanvoelen.

Beste oogproduct: Lavender Night Eye Cream

De Lavender Night Eye Cream is een prachtig naar lavendel geurende crème met een rijke, romige textuur die de droge huid rond de ogen verzacht. Dag en nacht!  

Beste moisturizer: Coconut Age Corrective Moisturizer

Deze rijke moisturizer, licht geparfumeerd met kokosnoot, belooft de huid dag en nacht aan te vullen en voelt heerlijk aan. 

Skinimalism routine voor de gevoelige huid

Vind je dat je huid bijzonder gevoelig is of reageert op nieuwe omgevingen of producten? Je zou een gevoelig huidtype kunnen hebben. Natalie raadt onze Beyond Organic-collectie aan om de gevoelige huid te ontspannen en te kalmeren. 

Beste cleanser: Citroengrasreiniger

De lichtgewicht Lemon Grass Cleanser heeft hydraterende eigenschappen die de gevoelige huid "zal bevredigen en kalmeren".

Beste oogproduct: Bearberry Eye Repair Cream

Met een textuur die tussen een serum en een crème in zit,  hydrateert en verzacht de Bearberry Eye Repair Cream  de huid rond de gevoelige oogzones.

Beste moisturizer: Stone Crop Whip Moisturizer

De Stone Crop Whip Moisturizer, aanbevolen voor mensen met een gevoelige of gecombineerde huid en gemaakt van waterrijk steengewas, verzacht zonder de huid te irriteren.

Skinimalism routine voor de vette huid

Last van grove poriën en een glanzende huid? Heb je regelmatig last van puistjes? Voor vette huidtypes stelt Natalie producten voor die helpen olie van de huid te verwijderen. 

Beste cleanser: Charcoal Exfoliating Gel Cleanser

De Charcoal Exfoliating Gel Cleanser is een verfrissende facewash op gelbasis die het gezicht reinigt zonder restjes achter te laten. 

Beste oogproduct: Neroli Age Corrective Eye Serum 

Dit lichtgewicht oogserum, een van onze populairste oogproducten, is een geweldig alternatief voor een rijkere oogcrème.

Beste moisturizer: Stone Crop Hydrating Gel

Licht en effectief. Voor degenen die glans willen verminderen, raadt Natalie de Stone Crop Hydrating Gel aan voor een hydratatieboost.

Geïnteresseerd in skinimalism? Als je meer wilt weten over de juiste skincare voor jouw huid, bekijk dan onze Spa Locator en neemt contact op met een specialist bij jou in de buurt.