Meteen naar de content

Cleansers voor elk huidtype


Je huid reinigen is een belangrijke stap in je skincare routine, maar hoe kies je het product dat het beste bij je huid past? Om je op weg te helpen, delen we in deze blog de beste cleansers voor jouw huidtype. 

Waarom een cleanser gebruiken?

Cleansers helpen om vuil, olie, zweet en producten zoals make-up en zonnebrandcrème van je huid te verwijderen. Ook wordt je huid de hele dag door blootgesteld aan bacteriën en vervuiling. Reinigen is nodig om te zorgen dat je bijvoorbeeld geen puistjes krijgt. 

Cleansers voor de vette huid 

Heb je een vette huid? Als je huid normaal gesproken vettig is, grove poriën heeft en vatbaar is voor puistjes, dan heb je mogelijk een vette huid. Je doel is dan om de opeenhoping van olie of vuil onder controle te houden en puistjes te voorkomen. Als je het niet zeker weet, zijn hier een paar signalen dat je een vette huid hebt.

  • Zichtbare, grove poriën
  • Gevoelig voor puistjes 
  • Make-up wordt snel opgenomen, maar glijdt er ook gemakkelijk af 
  • Glanzend uitziend

Voor de vette huid raden we je aan de Stone Crop Cleansing Oil of de Charcoal Exfoliating Gel Cleanser te gebruiken. De Stone Crop Cleansing Oil reinigt zacht en verwijdert onzuiverheden. De formule bestaat uit de verhelderende stone crop, microgreens en hydraterende zonnebloem- en jojoba-olie. De Charcoal Exfoliatiang Gel Cleanser bevat houtskool, dat verstopte poriën helpt te voorkomen door vuil en olie naar buiten te trekken. Deze cleanser is geformuleerd met blauwe matcha, dat rijk is aan antioxidanten en de zichtbare tekenen van veroudering tegengaat (denk aan fijne lijntjes en rimpels).

Cleansers voor de gevoelige huid

Een gevoelige huid is vaak erfelijk bepaald en dat weet je als je dit huidtype hebt. Het uitproberen van nieuwe skincare producten kan moeilijk zijn, omdat je huid vaak geïrriteerd of rood raakt. Je kunt sterk reageren op specifieke ingrediënten, slechte voeding of hormonale onevenwichtigheden. 

Een gevoelige huid kan baat hebben bij zachte cleansers, waaronder schuimproducten. Daarbij kun je denken aan de Kombucha Microbiome Foaming Cleanser. Die bevat micellaire technologie en actieve stoffen, die helpen het microbioom van de huid in balans te brengen en de huidbarrière te beschermen. Dat is essentieel voor een gevoelige huid. De mix van pre-, pro- en postbiotica versterkt de huidbarrière, terwijl kombucha, jasmijn, witte thee en gember het microbioom in balans brengen.

Cleansers voor de droge huid

Als je huid grof of schilferig is en telkens vraagt om een moisturizer, dan heb je waarschijnlijk een droge huid. Als je huid aan de droge kant is, zijn cleansers een goede keuze. Dat komt omdat ze helpen vocht vast te houden en tegelijkertijd onzuiverheden verwijderen. Een van onze topkeuzes is de Lemon Grass Cleanser, die is geformuleerd met een melkzuur complex. Door voorzichtig dode huidcellen te verwijderen en de huid te polijsten voelt je huid weer als nieuw.

Gecombineerde huid

Een gecombineerde huid kenmerkt zich door de mix van een vette én een droge huid. Sommige delen van je gezicht voelen extra vettig aan, terwijl andere delen juist droog worden. Bij een gecombineerde huid is het van belang om zowel de vette als de droge zones te behandelen voor een heldere, evenwichtige teint. 
Een aanrader is de Mangosteen Daily Resurfacing Cleanser. Deze cleanser verwijdert voorzichtig dode huidcellen en laat je huid weer glad aanvoelen. Mangosteen, een bekend superfruit, beschermt je huid tegen vervuiling en andere omgevingsfactoren die de huid kunnen uitdrogen.

Cleansers voor de normale huid

Heb je een normaal huidtype? Dan is het simpelweg belangrijk om je huid in balans te houden. Je hebt geen last van droge of vette plekken en ook niet van roodheid of jeuk door het uitproberen van nieuwe producten. Je kunt af en toe last hebben van puistjes vanwege hormonale schommelingen of onregelmatige reiniging, maar normaal gesproken is je huid in balans.

Een normale huid heeft baat bij het gebruik van de Stone Crop Gel Wash. Deze gel cleanser heeft een mild schuimend effect en laat je huid fris en schoon aanvoelen. Stone crop hydrateert en voedt, terwijl kamille het uiterlijk van de huid kalmeert. 

Ben je niet geïnteresseerd in bovenstaande tips? De Stone Crop Cleansing Oil kan veilig worden gebruikt voor elk huidtype. Deze niet-vette cleansing olie reinigt en verwijdert onzuiverheden na elk gebruiken.

Heb je een cleanser gevonden die bij jouw huid past? Op deze pagina vind je alle cleansers van Éminence Organics.