Meteen naar de content

Éminence Organics Beyond Organic Biodynamic Collection


Organische Skin Care is trend, Biodynamisch gaat nog een stapje verder

Wat betekent biodynamisch voor jou huid?

Biodynamische methoden verbeteren zowel de kwaliteit van ingrediënten als de impact op het milieu.

Pure en krachtige ingrediënten die nog meer vitamines, voedingsstoffen en actieve stoffen bevatten.

Met een volledige lijn gewijd aan gecertificeerde Biodynamic®-ingrediënten loopt Eminence Organics vooruit op de trend en verovert de schoonheidsbranche stormenderhand.

Biodynamische landbouwmethoden

Zowel organische als biodynamische methoden benadrukken de gezondheid van de bodem en verbieden het gebruik van synthetische chemicaliën - maar biodynamisch gaat nog een stap verder. Biodynamische boeren beschouwen de boerderij als een levend organisme dat zelfstandig en zelfvoorzienend is: het is een gesloten kringloop die weinig afhankelijk is van menselijke tussenkomst. In tegenstelling tot biologische boerderijen, die het gebruik van geïmporteerde organische materialen mogen toestaan, moet de biodynamische boerderij van binnenuit aan zijn behoeften voldoen. Biodynamische boeren gebruiken verschillende regeneratieve technieken, waaronder vruchtwisseling, compostering, interplantatie en zaadbesparing om de gezondheid en de levensduur van een boerderij te waarborgen.

De biodynamische kalender

Biodynamische boeren volgen een unieke plantkalender die is gebaseerd op de positie van de maan, planeten en sterrenbeelden. Na maancycli helpt de biodynamische kalender boeren de optimale tijdstippen te bepalen om gewassen te plukken en te planten. Volgens de kalender is de beste tijd om te oogsten wanneer de maan stijgt en het sap van een plant stijgt; wanneer de maan daalt, zit de vitaliteit van een plant in zijn wortels en is het tijd om te planten en te zaaien.

Demeter Biodynamic®-certificering

Biodynamische producten zijn onderworpen aan extreem strikte certificeringsnormen. Opgericht in 1928 en actief in meer dan 50 landen, is Demeter de officiële certificerende instantie voor Biodynamic®-producten. Deze organisatie zonder winstoogmerk beschikt over 's werelds oudste ecologische certificeringssysteem voor de landbouw, productie en etikettering van Biodynamic®-ingrediënten.

Demeter Biodynamic®-certificering voor huidverzorgingsproducten is de strengste standaard ter wereld, daarom zijn er maar heel weinig huidverzorgingsbedrijven zoals Éminence Organic Skin Care die dit bereiken. In tegenstelling tot organische certificering, die gericht is op gewassen, vereist Biodynamic® de volledige certificering. Boerderijen moeten worden gecertificeerd. Tot op heden zijn er slechts 300 gecertificeerde Biodynamic® landbouwbedrijven in de Verenigde Staten.

Zijn biodynamische ingrediënten beter voor je huid?

Vanwege de harmonieuze manier waarop biodynamische gewassen met het land worden geteeld, bleken ze tot 13% meer kalium, 20% meer natrium, 34% meer ijzer en 47% meer vitamine C te bevatten dan conventionele producten. Biodynamische landbouw levert pure en krachtige ingrediënten die zeer gunstig zijn voor de huid. Beyond Organic Collection

Eminence Organics heeft de kracht van deze pure en krachtige ingrediënten in de luxueuze Beyond Organic-collectie gebruikt. Deze collectie omvat bekroonde producten die zijn samengesteld met ingrediënten van Demeter International Certified Biodynamic®-boerderijen en gecertificeerde Biodynamic®-producten zoals onze Facial Recovery Oil.

Bekijk onze nieuwste In The Mix-video om te ontdekken hoe onze gecertificeerde Biodynamic®-ingrediënten de gezondheid van uw huid en de planeet verbeteren:

https://youtu.be/PZ3SoSHfS2I