Meteen naar de content

Wat is een Essence?


De super huidverzorgingsstap waarvan je niet wist dat die bestond

Als je een liefhebber van huidverzorging bent, ben je misschien al bekend met gezichtsessences.

Deze lichtgewicht elixers vormen de ruggengraat van elke volgende stap in je huidverzorgingsroutine - en niet zonder reden.

Ze maken het verschil  voor elke huid.

Wat is een essence en wat doet het?

De eenvoudigste manier om een ​​essence uit te leggen: het is een soort primer die al je overige producten beter laat werken.

Essences worden vaak beschreven als een kruising tussen een tonique en serum.

Deze snel absorberende vloeistoffen hebben iets meer viscositeit dan een tonique en bevatten een hoge concentratie actieve stoffen zoals een serum.

In een huidverzorgingsroutine helpen essences de hydratatie te maximaliseren en de absorptie van volgende huidverzorgingsproducten te verbeteren.

Bovendien zitten ze boordevol nuttige ingrediënten die de huid volume geven en beschermen tegen de uitdrogende effecten van omgevingsstressoren.

Hydratatie en vocht

De sleutel tot een gezonde huid is een sterke huidbarrière.

Wanneer de vochtbarrière van de huid wordt beschermd en optimaal functioneert, houdt deze de hydratatie in stand en houdt ze schadelijke irriterende stoffen in de omgeving buiten die uitdroging en vroegtijdige veroudering veroorzaken.

Essences ondersteunen een gezonde barrièrefunctie door het vochtgehalte van de huid te verbeteren en langdurige hydratatie te bieden.

De huid werkt als een soort spons. Als deze vochtig is, absorbeert het stoffen en  wanneer de huid droog is dan is die gebarsten en broos en niet in staat om vocht vast te houden. Wanneer je huid goed gehydrateerd is, is deze gezonder, sterker en functioneert beter. Essences helpen je sponsachtige huid te vullen met het nodige vocht voor een betere huidgezondheid.

Volume

Met de leeftijd begint de huid volume en veerkracht te verliezen. Naarmate de voorraad collageen, elastine en hyaluronzuur afneemt (tot 50 procent op de leeftijd van 40), kan de huid die eenmaal mollig was, volume verliezen en gaan zakken.

Wanneer de huid gehydrateerd is, is deze sterker, soepeler en heeft en meer elasticiteit.

Essences bevatten bevochtigers en verzachtende middelen die water aantrekken, vocht aanvullen en op hun beurt de huid een volle en jeugdige geven verschijning.

Bescherming

Essences bevatten ook antioxidantrijke ingrediënten die vrije radicalen bestrijden en de huid beschermen tegen de schadelijke effecten van het milieu. Blootstelling aan vervuiling, blauw licht en UV-stralen kan schade aan huidcellen veroorzaken die zich voordoen als droogheid, ontsteking en zichtbare tekenen van veroudering. Ingrediënten met een hoge concentratie antioxidanten kunnen schade voorkomen door vrije radicalen te neutraliseren en hun negatieve effecten te minimaliseren.

Preppen

Door het verbeteren van de gezondheid en hydratatie van de huid, zetten essences de huid aan om opvolgende huidverzorgingsproducten beter te absorberen. Wanneer je huid gehydrateerd is, kan het gemakkelijker de actieve ingrediënten in je serums, oliën en concentraten opnemen.

Het water stuurt in feite stoffen zoals glycerine en hyaluronzuur (bevochtigingsmiddelen) of Sheabutter en Squalaanolie (verzachtende middelen) naar de binnenste laag van de lederhuid. Dan verdampt het en laat het e goede ingrediënten achter om hun werk te doen.

https://youtu.be/7bahdiNgUKk

Vervangt een Essence een  Tonique?

Nee, het is echt een extra stap en je huid zal profiteren van zowel een tonique als een essence. Een tonique biedt een basislaag van hydratatie die je huid verfrist en in balans brengt, terwijl het aanbrengen van een essence extra vocht levert en je huid voorbereidt op de stappen van de huidverzorging die volgen.

Een gezichtsessence voelt doorgaans robuuster aan dan een tonique en bevat actieve ingrediënten die de huid beschermen en de zichtbare tekenen van veroudering minimaliseren.

Heb ik nog steeds een serum nodig?

Nogmaals, het antwoord is: niet helemaal. Een essence fungeert als een afgiftemechanisme voor geconcentreerde serums, oliën en concentraten. Met zijn lichtgewicht textuur kan een essence diep in de huid doordringen en nuttige ingrediënten leveren waar ze het meest nodig zijn. Bovendien worden serums, oliën en concentraten doorgaans ontwikkeld om specifieke problemen aan te pakken en verdienen daarom hun eigen speciale plaats in een huidverzorgingsroutine.

Wanneer en hoe gebruik je een Essence?

Over het algemeen adviseren wij om uw huidverzorgingsproducten in volgorde van gewicht aan te brengen, beginnend met de lichtste (de tonique) en eindigend met de rijkste ( serum, olie of concentraat).

Essences passen direct in het midden: ze moeten worden aangebracht na de Tonique en vóór uw gezichtsserums, hydraterende crème en SPF.

Toepassing

Gebruik na het reinigen en tonifiëren van uw huid.

Schud een paar druppels essence in je handpalm.

Verwarm het product tussen uw handen.

Druk de essence zachtjes in je huid (dit minimaliseert wrijving en helpt de absorptie).

Volg de resterende stappen van je huidverzorgingsroutine

Berk Water Purifying Essence

Deze lichtgewicht essentie bevat zuiverend berkenwater, botanisch collageen, sneeuwpaddestoel en reishi-paddenstoel om het vochtgehalte te herstellen, de elasticiteit te verhogen en de barrièrefunctie te verbeteren. De huid wordt aangevuld, verjongd en voorbereid om de voordelen van de huidverzorgingsbehandelingen die volgen te absorberen.

Ideaal voor de wintermaanden om de huidbarrière te herstellen en intact te houden.

Ervaar de essence in een van de Éminence Beauty Salons in Nederland of België en voel en zie meteen de gladheid van je huid. Om  hebberig van te worden.