Meteen naar de content

Alles wat je moet weten over botanisch ferulazuur


Antioxidanten klinken als iets dat je zou willen opnemen in je skincare routine. Maar er zijn altijd veel vragen over het gebruik ervan. Welk doel hebben ze? En wat is het verschil tussen de verschillende vitamines en ingrediënten, zoals botanisch ferulazuur of niacinamide?

Als je op zoek bent naar een krachtige antioxidant om de tekenen van veroudering tegen te gaan, dan is botanisch ferulazuur sterk aan te bevelen. Dit zuur bevat krachtige, beschermende eigenschappen. 

Wat is botanisch ferulazuur?

Antioxidanten is een populair woord in de wereld van de skincare. Ze worden geprezen vanwege de voordelen voor de algehele gezondheid van de huid en dat is niet zonder reden. Een andere term om te onthouden is 'vrije radicalen', die in essentie de lichaamscellen beschadigen en de veroudering versnellen. Dat proces heet oxidatie.  

Voor vrije radicalen zijn milieuvervuiling en blootstelling aan UV- of infraroodstraling twee van de belangrijkste manieren om gezonde cellen aan te vallen. Dat is het moment dat antioxidanten in beeld komen. Wat is botanisch ferulazuur precies? Dit krachtige ingrediënt is van natuurlijke oorsprong en wordt normaal gesproken gevonden in verschillende plantenbladeren en fruit, zoals appels en sinaasappels, maar ook in haver en bruine rijst. 

Antioxidanten fungeren als beschermers, bestrijden vrije radicalen en bieden een reeks huidverzorgende voordelen die langdurige schade van vrije radicalen tegengaan. Één antioxidant in het bijzonder, botanisch ferulazuur, is daar heel sterk in. Het is een effectief ingrediënt dat bij consequent gebruik een positieve invloed heeft op het uiterlijk, de gezondheid en de textuur van je huid. 

 

Wat zijn de voordelen van botanisch ferulazuur voor je huid?

Je wilt vast weten waarom antioxidanten, zoals botanisch ferulazuur, je kunnen helpen. De huid wordt dagelijks blootgesteld aan een aantal vrije radicalen die de veroudering versnellen. Blootstelling aan UV-straling of milieuvervuiling versnelt de afbraak van gezonde huidcellen, wat leidt tot algemene tekenen van veroudering. Denk aan fijne lijntjes en rimpels, hyperpigmentatie en verslapping.

Botanisch ferulazuur werkt als een beschermende antioxidant en beschermt de huid tegen vrije radicalen en schade door de zon. Als het gaat om het gebruik van antioxidanten, is het aan te raden om ze zo snel mogelijk in je skincare routine op te nemen. Dat bezorgt je voordelen op de lange termijn en bescherming tegen versnelde tekenen van veroudering. In het geval van botanisch ferulazuur herstelt het niet meteen de bestaande schade door vrije radicalen, maar vormt het juist een schild tegen de vorming van vrije radicalen in de loop van de tijd. Het is nooit te laat om te beginnen met antioxidanten!

Beschermt de huid tegen schade door oxidatie

Vooral botanisch ferulazuur beschermt tegen milieuvervuiling en UV-straling, waardoor zichtbare tekenen van veroudering actief worden verminderd. Meer voordelen van het toevoegen van botanisch ferulazuur vind je hieronder.

Houdt de huid soepel en stevig

Vrije radicalen zijn verantwoordelijk voor vel tekenen van veroudering en oxidatieve schade. Dat je huid minder soepel wordt, is daar een goed voorbeeld van! Als krachtig antioxidant-schild blokkeert botanisch ferulazuur de vrije radicalen, zodat je huid niet geen collageen en elastine verliest. 

Vermindering van puistjes en ontstekingen

Na verloop van tijd eist oxidatie zijn tol van de gezondheid van de huid. Dat leidt tot ontstekingen, die vervolgens verstopte poriën en puistjes veroorzaken. Een manier om het evenwicht in de huid te herstellen en ontstekingen te verminderen, is door botanisch ferulazuur op te nemen in de skincare routine. 

Minimaliseert schade door de zon

Door constante, onbeschermde blootstelling aan UV-straling en milieuvervuiling veroorzaken vrije radicalen veel schade aan de gezondheid van je huid. Na verloop van tijd wordt de schade zichtbaar in de vorm van donkere vlekken, hyperpigmentatie en melasma. Omdat botanisch ferulazuur werkt als beschermer tegen vrije radicalen, helpt het aanbrengen ervan op de huid om de pigmentatieontwikkeling te verminderen.

Vermindert roodheid en ongelijkmatige teint

Wanneer de huid wordt blootgesteld aan UV-straling en milieuvervuiling, zorgt dat ervoor dat de bloedvaten onder de huid prominenter worden. Dat leidt tot een ongelijkmatige teint en roodheid in gebieden zoals de wangen en neus. Botanisch ferulazuur helpt beschermen tegen boodsdoeners die het opdoemen van bloedvaten verergeren.

In onderstaande In The Mix-video kun je meer leren over de soorten antioxidanten die in superfoods voorkomen.

 

Wat werkt goed met botanisch ferulazuur?

Botanisch ferulazuur werkt samen met andere antioxidanten om voordelen te bieden bij de bescherming van de huid tegen versnelde tegen van veroudering veroorzaakt door vrije radicalen. Andere populaire antixoidanten voor de huid - Vitamine C en E - beschermen de buitenste en binnenste lagen van de huid tegen schadelijke UV-straling en oxidatieve stress. Die breken de collageenproductie af en leiden tot een droge, gerimpelde en ontstoken huid.

Kun je botanisch ferulazuur alleen gebruiken?

Dat zou kunnen, maar het zou je huid slechts gedeeltelijk beschermen tegen vrije radicalen. Uit onderzoek is gebleken dat in combinatie met Vitamine C of E de bescherming van de huid wordt verdubbeld.

Het meeste voordeel behalen? Dan is dit wat je wilt combineren met botanisch ferulazuur.

Vitamine C + E

Vitamine C en E bieden van zichzelf huidverzorgende voordelen, maar bij gebruik in combinatie met botanisch ferulazuur wordt de bescherming tegen vrije radicalen verbeterd! Botanisch ferulazuur verhoogt ook de werkzaamheid en activiteit van Vitamine C (en E) aanzienlijk, waardoor antioxidanten nog beter kunnen werken om de gewenste resultaten te verkrijgen. 

Niacinamide

Een andere krachtige eigenschap die de gezondheid van de huid verbetert, is niacinamide. Dat staat ook bekend als Vitamine B3. Deze vitamine zorgt ervoor dat de hydratatie wordt vastgehouden en stimuleert celopbouwende eiwitten in de huid, die oxidatieve schade opgelopen door vrije radicalen helpen te bestrijden.

Een aantal manieren waarop niacinamide de gezondheid van de huid ten goede komt, zijn onder meer het minimaliseren van roodheid en een ongelijkmatige teint, het versterken van de lipidenbarrière (die cellen helpt vocht vast te houden), het verkleinen van de poriegrootte en het reguleren van de olieproductie. Tot slot helpt het de huid beschermen tegen schade door de zon en oxidatieve stress.

De combinatie van niacinamide en botanisch ferulazuur biedt veel voordelen, zoals het verhelderen van het uiterlijk van de huid en het egaliseren van de huidtextuur.

Hoe botanisch ferulazuur te gebruiken

Omdat het doel van krachtige antioxidanten, zoals botanisch ferulazuur, het aanpakken van zichtbare tekenen van veroudering is, wordt het opnemen van een serum in een ochtendroutine aanbevolen. Op die manier heeft het serum de kans om de huid te beschermen tegen dagelijkse milieuvervuiling.

Je kunt botanisch ferulazuur ook in je skincare routine in de avond opnemen. Druk het serum met dit ingrediënt zachtjes in de huid na het reinigen en doe dat voordat je een moisturizer aanbrengt om de voedende eigenschappen vast te houden. Als je kiest voor de avond, dan worden ook de botanische voordelen van ferulazuur voor de huid vergroot. Het heeft 's nachts de kans om in de huid door te dringen, zodat je skincare routine in de ochtend nog effectiever is. 

Het is belangirjk om de huid te voorzien van beschermende, antioxidantrijke producten om fijne lijntjes, rimpels en donkere vlekken te minimaliseren. Het snel absorberende Citrus & Kale Potent C + E Serum combineert botanisch ferulazuur met andere krachtige antioxidanten, zoals Vitamine C en E om het uiterlijk van hydratatie en elasticiteit te versterken. Dit maakt het een perfect serum om de zichtbare tekenen van blootstelling aan de zon te minimaliseren. Het Citrus & Kale Potent C + E Masque bevat bovendien en krachtige combinatie van botanisch ferulazuur met vitamines en natuurlijke extracten.