Meteen naar de content

Deze 7 helende kruiden zorgen voor een gezonde huid


Al eeuwenlang worden kruiden gebruikt vanwege hun genezende, culinaire en aromatische eigenschappen. Kruiden voegen smaak toe aan je favorieten gerecht, garneren chique cocktails en zijn vaak essentiële ingrediënten in medicijnen.

Als het aan komt op skincare, zijn deze geneeskrachtige kruiden ook belangrijk. Ze voegen een geur, functie en genezende elementen toe aan de schoonheidsproducten die je dagelijks gebruikt. Omdat kruiden zo'n belangrijk onderdeel vormen van het dagelijkse leven, hebben we er een paar uitgekozen om uit te lichten.

Gele zoete klaver

Gele zoete klaver werd gebruikt door Koning Hendrik VIII van Engeland en wordt daarom koningsklaver genoemd. De boeren hadden een hekel aan dit kruid, omdat het weilanden tegenwerkte en gewassen verwoestte. Door de jaren heen is dit genezende kruid gebruikt voor ontstekingen, zweren, wonden en reuma. 

Gele zoete klaver is het belangrijkste ingrediënt in ons Yellow Sweet Clover Anti-Redness Masque. Net als stone crop gaat dit kruid een rode, droge huid tegen. Dankzij jojoba-olie en calendula vermindert dit masker ook de zichtbaarheid van fijne lijntjes.

Lavendel

Lavendel vind je niet voor niets terug in allerlei nachtverzorgingsproducten. Elisa Kosonen van Best Health Magazine: 'De olie in de mooie bloemen geeft het kruid een fijne geur die een kalmerend en rustgevend effect heeft'. Naast de ontspannende eigenschappen heeft lavendel ook antiseptische eigenschappen. Daarbij helpt lavendel bij het stimuleren van de bloedsomloop om de natuurlijk helende functies van je lichaam te ondersteunen.

Wil je onze producten met dit geurige kruid proberen, kies dan voor ons Lavender Age Corrective Concentrate en Lavender Night Eye Cream. In beide producten vult lavendel het vocht aan voor een stralende huid.

Kamille

Lavendel is niet het enige populaire kruid dat je helpt om je rust te vinden. Kamille is een andere go to als je op zoek bent naar ontspanning. Naast de kalmerende eigenschappen heeft kamille regeneratieve en herstellende eigenschappen die dit madeliefachtige kruid tot een uiterst effectief huidverzorgingsingrediënt maken.

Aanbevolen producten met kamille zijn onder meer onze Herbal Eye Make-Up Remover, Soothing Chamomile Tonique en onze Calm Skin-producten, die je vindt in de Calm Skin Starter Set.

Echinacea

Echinacea staat vooral bekend als oplossing tegen verkoudheid en griep, maar heeft nog veel meer genezende voordelen. Best Health schrijft: 'Veel studies erkennen echinacea als hulpmiddel om het immuunsysteem te verbeteren, ontstekingen te verminderen en antivirale voordelen te bieden. Het is ook bijzonder nuttig voor het verminderen van symptomen van infecties in de luchtwegen en keelpijn.

Dit genezende kruid heeft ook het vermogen om de natuurlijke immuniteit van de huid te verbeteren en beschermt tegen omgevingsstressoren. We raden de Echinacea Recovery Cream aan. Die helpt om het opdoemen van ontstekingen te voorkomen. Echinacea, duizendblad en teunisbloemolie helpen de zichtbare tekenen van veroudering tegen te gaan. Je kunt ook kiezen voor de Apricot Calendula Nourishing Cream met echinacea. Deze formule helpt de huid er zacht en soepel uit te zien.

Smeerwortel

De wortel en bladeren van de smeerwortel worden overal ter wereld gebruikt in de traditionele geneeskunde. In Japan wordt de plant al meer dan 2000 jaar geoogst en gebruikt als traditionele behandeling. Als je droge, beschadigde lippen hebt, kun je kiezen voor onze Rosehip & Lemongrass Lip Balm SPF 15. Die bevat smeerwortel en is uitgeroepen tot beste biologische lippenbalsem met SPF. Deze lippenbalsem is doordrenkt met biologische ingrediënten zoals rozenbottelolie, extra vierge olijfolie, lavendel en smeerwortel om droge lippen te hydrateren en te beschermen tegen koude klimaten. 

Tijm

Tijm is meer dan een smaakmaker voor je eten. Tijm heeft schimmelwerende, ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt in voedingsmiddelen, cosmetica en toiletartikelen. Zoals Healthline schrijft, bewijst Brits onderzoek dat tijm puistjes beter bestrijdt dan veel populaire anti-acnéproducten.

Pepermunt

Pepermunt is een antioxidant die lichaam, geest en huid laat ontspannen dankzij de verkoelende en verfrissende geur. Het muntkruid is een van de oudste genezende kruiden en wordt gebruikt in de Europese, Chinese en Japanse geneeskunde. Ben je op zoek naar een stressverlichtend en aromatisch product? De Vanilla Mint Hand Cream en Tea Tree & Mint Hand Cleanser bevatten allebei pepermunt en aloë om de huid te kalmeren. Dat zorgt ervoor dat je huid in balans blijft.

Rozemarijn

Last but not least. Rozemarijn is een onmisbaar kruid voor je gezondheid en welzijn, van het verlichten van spijsverteringsproblemen tot het verlagen van de bloeddruk. Dit brandnetelachtige kruid is een krachtige genezer en heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen. Die helpen het verouderingsproces van de huid te vertragen door vrije radicalen uit te schakelen.

Onze Calm Skin producten bevatten rozemarijn. Probeer eens de Calm Skin Starter Set, vier producten die worden geleverd is een fijn make-up tasje. Het bevat de Calm Skin Chamomile Cleanser, Calm Skin Chamomile Moisturizer, Calm Skin Carnica Masque en Calm Skin Arnica Booster-Serum.

Een gezonde huid is een weerspiegeling van wat je je lichaam van binnenuit voedt. Genezende kruiden zoals lavendel, kamille, echinacea en rozemarijn zijn maar een paar van de vele natuurlijke ingrediënten die je kunt gebruiken voor een gezond lichaam en een mooie huid.