Meteen naar de content

Hoe prep je je huid voor de zomer?


Het hele jaar wachten we op de warme zomermaanden. Lange avonden bij het kampvuur, dagen aan het strand, weekendjes weg, wandelen, fietsen, barbecueën. Om deze tijd van het jaar zo goed mogelijk te benutten, ben je vaak van huis. 

Bij Éminence willen we niets liever dan dat je daarvan geniet, maar ook dat je je huid beschermt met een goede skincare routine. Daarom hebben we onze experts gevraagd om een aantal huidverzorgingsproducten voor de zomer uit te kiezen. 

Zomerse skincare voor overdag

Exfoliëren om ingroeiende haartjes te voorkomen

Een van de belangrijkste dingen op weg naar de zomer is ontharing. En dan met name ingegroeide haartjes. Die kunnen ontstaan na het scheren of harsen, wanneer het haar teruggroeit in de huid in plaats van naar voren. Ze doemen meestal op als kleine bultjes en kunnen als pijnlijk worden ervaren.

Omdat de celvernieuwing op je benen en onder je oksels veel langzamer is, kunnen dode huidcellen zich snel ophopen. Dat zorgt voor ingegroeide haartjes, een verstopt scheermesje en irritatie bij het scheren. Door je huid te exfoliëren, zorg je dat al het haar onder de dode huid wordt gelift en gemakkelijk kan worden verwijderd. Dat doe je bijvoorbeeld met de Coconut Sugar Scrub. Ook de Bright Skin Licorice Root Exfoliating Peel is een goede optie. 

Bescherm de huid met een SPF die is ontworpen voor beweging

Een zomerse teint klinkt misschien als een mooi doel, maar een goede bescherming tegen de zon hoort in elke skincare routine een vast onderdeel te zijn. Volgens de Skin Cancer Foundation krijgen in de Verenigde Staten jaarlijks meer mensen de diagnose huidkanker dan alle andere vormen van kanker bij elkaar. 

En als we het daar dan toch over hebben: wist je dat het risico op een melanoom verdubbelt als je meer dan vijf keer in je leven verbrand bent? Als je van plan bent veel tijd in de zon door te brengen, moet het beschermen van je huid tegen schade door de zon de hoogste prioriteit hebben.

Bescherm je huid met bijvoorbeeld de Lilikoi Mineral Defense Sport Sunscreen SPF 30, die is geformuleerd met zinkoxide. Of je buiten sport of in het water zwemt, deze zweet- en waterbestendige zonnebrandcrème biedt een brede bescherming tijdens de warme dagen. Deze sportieve zonnebescherming is tot veertig minuten bestand tegen wateractiviteiten en transpiratie. Vergeet niet om het product minstens vijftien minuten voor je naar buiten gaat aan te brengen en dat vervolgens iedere twee uur te doen. 

Gebruik een aanvullend masker om de uitgedroogde huid te hydrateren

Chloor en zout water kunnen olie van de huid verwijderen, waardoor je zomerse teint uitdroogt. Probeer je huid te trakteren om een aanvullend masker om je teint te hydrateren. Heb je last van te veel zon en een droge huid, gebruik dan ons Strawberry Rhubarb Masque.

Voor een boost aan vitamines kun je denken aan Citrus & Kale Potent C+E Masque. Dat pakt niet alleen de droge, rode huid aan, maar zorgt er ook voor dat de huid er weer stralend uitziet. Rehydrateer je hele lichaam met veel water. Drink acht glazen per dag en houd je vochtgehalte op peil, van binnen en buiten.

Schakel over naar een moisturizer met SPF

Wie houdt er niet van het gemak van een moisturizer die je meteen beschermt tegen de zon? Onze Lilikoi Daily Defense Moisturizer SPF 40 is de multitasker die jij deze zomer nodig hebt. Deze moisturizer maakt gebruik van natuurlijke mineralen om UV-stralen tegen te houden. 

En aangezien we oprecht van SPF houden, kan het geen kwaad nog een SPF-moisturizer te noemen die speciaal is samengesteld voor het gezicht en de hals. De lichte vanille-geur van de Tropical Vanilla Day Cream SPF 40 laat je instant wegdromen.

Gebruik make-up die ook helpt tegen de zon

Als je op zoek bent naar een ander multifunctioneel product, dan kun je denken aan onze minerale poeders. Die hebben een dubbele functie. Voor een meer natuurlijke look deze zomer, vervang je je traditionele finishing poeder door onze Sun Defense Minerals. Vergeet niet je lippen te beschermen, want die zijn heel gevoelig voor zonnebrand. Rosehip & Lemongrass Lip Balm SPF 15 is daar perfect voor.

Zomerse skincare voor in de nacht

Nachtelijke skincare routine begint met reinigen

Zelfs de best beschermde huid kan 's nachts verzorging gebruiken. Of het nu gaat om chloor, zout water of iets te veel tijd zonder zonnebrandcrème, je huid kan altijd wat liefde gebruiken. Zorg ervoor dat je nooit naar bed gaat zonder je gezicht schoon te maken. Af en toe eens overslaan lijkt misschien niet erg, maar door het zweet, zand, de olie en SPF is dat geen overbodige luxe. Probeer de Mangosteen Daily Resurfacing Cleanser om met een fris gezicht naar bed te gaan.

De schadelijke invloed van de zon op het lichaam stopt niet als je eenmaal in de schaduw zit. Het kan twee tot vier uur duren voordat de effecten van blootstelling aan UV opgemerkt worden. Daarom is het altijd slim om de die die je spendeert in de zon te laten opvolgen door een Éminence After-Sun Essential. 

Hydrateren

Als je huid is aangetast door de zon, kun je je droge huid het best voorzichtig hydrateren met onze Mangosteen Body Lotion. De Yuzu Solid Body Oil is geschikt voor de doffe, jeukende huid. Deze transformerende olie laat je huid weer stralen. Bovendien beschikt deze lichaamsolie over een lichte, onweerstaanbare citrusgeur.