Meteen naar de content

Wat betekent Biodynamisch voor jouw huid?


Je weet veel over het belang van biologisch, maar heb je al gehoord van de milieuvriendelijke voedingsvoordelen van biologisch-dynamisch? Biodynamische landbouwmethoden gaan een stap verder en verbeteren de kwaliteit van landbouwingrediënten en verminderen de impact op het milieu. Wat dat betekent voor jouw huidverzorging? Pure en krachtige ingrediënten die nog meer vitamines, voedingsstoffen en actieve stoffen bevatten. Met een volledige collectie gewijd aan gecertificeerde Biodynamische ingrediënten, loopt Eminence Organics ver vooruit op de trends. Lees om te ontdekken waarom deze ingrediënten de schoonheidswereld stormenderhand veroveren.

 
Biodynamische landbouwmethoden

Zowel biologische als Biodynamische landbouwmethoden benadrukken de gezondheid van de aardbodem en laten het gebruik van synthetische chemicaliën achterwege, maar Biodynamische landbouwmethoden gaan nog een stap verder. Dit type landbouw is een oude methode die gezondere, schonere en duurzamere gewassen oplevert dan traditionele biologische landbouw.  In tegenstelling tot biologische boerderijen, die geïmporteerde biologische materialen mogen gebruiken, moet de Biodynamische boerderij van binnenuit aan zijn behoeften voldoen. Biodynamische boeren gebruiken een verscheidenheid aan regeneratieve landbouwtechnieken, waaronder vruchtwisseling, compostering, tussenplanten en zaadbesparing om de gezondheid en levensduur van een boerderij te garanderen. Gewassen worden gekweekt in het ritme van de krachtige maanfasen en oceaangetijden en geoogst in hun meest krachtige staat. De boerderij wordt behandeld als een levend, ademend, zelfvoorzienend ecosysteem met speciale speciale ruimte voor dieren in het wild. Natuurlijke landbouwtechnieken worden gebruikt om een ​​gezonde, voedselrijke bodem te bouwen. Er worden geen agressieve chemische bestrijdingsmiddelen of meststoffen gebruikt.

 

De Biodynamische landbouwkalender

Biodynamische boeren volgen een unieke plantkalender die is gebaseerd op de positie van de maan, de planeten en sterrenbeelden. Na maancycli helpt deze biodynamische kalender boeren om de optimale tijden te bepalen om gewassen te plukken en te planten. Volgens de kalender is de beste tijd om te oogsten wanneer de maan opkomt en het sap van een plant stijgt; wanneer de maan daalt, zit de vitaliteit van een plant in de wortels en is het tijd om te planten en te zaaien.

Demeter Biodynamische certificering

Demeter, opgericht in 1928 en actief in meer dan vijftig landen, is de officiële certificeringsinstantie voor Biodynamische producten. Deze non-profitorganisatie heeft 's werelds oudste ecologische certificeringssysteem voor de landbouw, productie en etikettering van Biodynamische ingrediënten. Biodynamische producten zijn onderworpen aan zeer strenge certificeringsnormen. De boerderij die het ruwe product produceert, moet bijvoorbeeld gecertificeerd zijn door de Demeter Association en het product moet voldoen aan de vereiste percentages Demeter Certified Biodynamische ingrediënten. Bovendien moeten alle verpakkingen vrij zijn van fungiciden, conserveermiddelen, ontsmettingsmiddelen en insecticiden. Managing Director van Demeter USA Elizabeth Candelario zegt: "Demeter Biodynamische certificering voor huidverzorgingsproducten is de strengste norm ter wereld en daarom zijn er maar heel weinig huidverzorgingsbedrijven zoals Eminence Organic Skin Care die deze norm halen." In tegenstelling tot biologische certificering, die gericht is op gewassen, vereist Biodynamische certificering dat de hele boerderij is gecertificeerd.

Zijn Biodynamische ingrediënten beter voor uw huid?

Biodynamische landbouw levert pure en krachtige ingrediënten op die gunstig zijn voor de huid. Met de boerderij, planten en dieren die allemaal samenwerken als een zelfvoorzienende cyclus, produceert dit systeem de meest effectieve ingrediënten die mogelijk zijn. Wanneer zaden worden geplant en gewassen volgens de maancyclus worden geoogst, ontvangen planten het meeste vocht. Bovendien worden alleen natuurlijke geneeskrachtige kruiden en minerale compost gebruikt om de aardbodem te verbeteren en krachtige groei in de planten aan te wakkeren, waardoor de flora vrij is van alle chemische meststoffen en pesticiden. Deze landbouwbenadering verbouwt producten die ongewoon veel voedingsstoffen en actieve stoffen bevatten en die ook vrij zijn van chemicaliën.

Beyond Organic Collection

Éminence Organics heeft de kracht van deze pure en krachtige ingrediënten gebruikt in de luxueuze Beyond Organic Collection, die hypoallergeen is en geschikt is voor zelfs de meest gevoelige huid. Deze huidverzorgingscollectie omvat producten die zijn samengesteld met ingrediënten van Demeter International Certified Biodynamic®-boerderijen en producten die Biodynamic zijn gecertificeerd, zoals onze Facial Recovery Oil. Deze olie, vermengd met natuurlijke kruiden, zorgt voor diepe hydratatie en onthult een gezonde gloed. De Bearberry Eye Repair Cream maakt gebruik van actieve ingrediënten om de tere huid rond de ogen te hydrateren, waardoor fijne lijntjes en rimpels drastisch worden verminderd.  Zoek naar de Demeter-certificeringsbadges de volgende keer dat u een Eminence Organics Spa Partner bezoekt en ervaar het Biodynamische verschil. Studies hebben aangetoond dat Biodynamische ingrediënten gemiddeld bevatten:

  • 30% meer antioxidanten
  • 47% meer vitamine C
Heb je Biodynamische producten geprobeerd? We horen het graag als je denkt dat er een verschil is tussen conventionele, biologische en biologisch-dynamische ingrediënten! Deel jouw mening met ons in de reacties hieronder en neem deel aan het gesprek op sociale media.