Meteen naar de content

Hoe begin je een vegan skincare routine?


Het is World Vegan Day! Wil je graag starten met een vegan skincare routine, maar weet je niet waar je moet beginnen?

Omdat steeds meer mensen besluiten plantaardig te leven, zijn vegan schoonheidsproducten enorm in opkomst. Bij Éminence Organics zijn we er trots op dat we een grote hoeveelheid vegan huidverzorgingsproducten kunnen aanbieden die biologisch en 100% dierproefvrij zijn. In deze blog gidsen we je door een vegan skincare routine. 

Wat maakt een product vegan?

Een vegan huid betekent dat er geen dierlijke (bij)producten aan te pas komt. Je skincare routine veranderen hoeft geen grote stap te zijn. Als je vegan bent, is dat maar één reden om je te interesseren in vegan huidverzorgingsproducten. Het kan ook zijn dat je de consumptie van dierlijke producten wil terugbrengen. Omdat iedereen vegan huidverzorgingsproducten kan gebruiken, hebben we bij Éminence een vegan optie voor elke stap in je skincare routine.

Éminence maakt niet alleen producten die vegan zijn, maar we streven er ook naar een 100% dierproefvrij merk te blijven. We zijn Cruelty Free-gecertificeerd door Beauty Without Bunnies. Dat wil zeggen dat we weigeren testen uit te voeren op dieren voor onze producten.

Voor de onderstaande skincare routine kun je er dus zeker van zijn dat elk product dierproefvrij is en is samengesteld zonder parabenen, dierlijke bijproducten, synthetische kleurstoffen of petrochemicaliën. 

Tips voor een vegan skincare routine

1. Cleanser

Begin met een schone lei. Was je gezicht in de ochtend en in de avond met een vegan cleanser, zelfs als je geen make-up draagt. Een grondige reiniging verwijdert niet alleen poriënverstoppende olie en onzuiverheden, maar bereidt je huid tegelijkertijd voor om de volgende huidverzorgingsproducten beter op te nemen. Breng voorzicht lauw water aan, want stevig wrijven kan zorgen voor irritatie. 

Onze aanbevelingen:

2. Toner

Ga door met een vegan toner. Toners voltooien het reinigingsproces door aanhoudende onzuiverheden te verwijderen en de huid aan te vullen met het nodige vocht. Zie het als de conditioner voor je reiniging. Het gebruik van een goede toner in je dagelijkse en nachtelijke skincare routine brengt je teint in evenwicht en bereid je huid voor op het vervolg van je routine.

Onze aanbevelingen:

3. Masker (optioneel)

Als je het fijn vindt, kun je één of twee keer per week een vegan gezichtsmasker aanbrengen. Gezichtsmaskers bevatten grote hoeveelheden vitamines en voedingsrijke ingrediënten die ervoor zorgen dat de huid er gezond en jeugdig uitziet. Masker kunnen naast het hydrateren van de huid worden gebruikt om huidproblemen zoals acné en zichtbare tekenen van veroudering tegen te gaan.

Onze aanbevelingen:

4. Serum, concentrate of gezichtsolie

Het is essentieel dat je skincare routine een serum, concentrate of gezichtsolie bevat. Deze hydraterende producten bevatten ingrediënten om specifieke huidproblemen aan te pakken. Ze helpen je ook bij het neutraliseren van de zichtbare effecten van uitdroging en omgevingsstressoren. Je kunt er eentje per keer gebruiken of meerdere producten aanbrengen in volgorde van textuur, van licht naar rijk. 

Onze aanbevelingen:

5. Moisturizer

Houd je huid soepel, zacht en beschermd met een vegan moisturizer. Deze stap in je skincare routine maakt de ruwe en droge huid niet alleen glad, maar ondersteunt ook de natuurlijk lipidenbarrière. Een gezonde vochtbarrière is essentieel voor alle huidtypes. Op die manier wordt de hydratatie vastgehouden en worden irriterende stoffen afgestoten. Je kunt ervoor kiezen om je dagelijkse moisturizer zowel in de ochtend als in de avond aan te brengen of in de avond te kiezen voor een rijkere nachtcrème.

Onze aanbevelingen: