Meteen naar de content

Hoe werkt salicylzuur bij het bestrijden van acne?


Wanneer je aan acnebehandelingen denkt, is de kans groot dat salicylzuur in je opkomt. Dit beta-hydroxyzuur heeft een lange geschiedenis van het effectief, efficiënt en zacht behandelen van acne. Door de huid te exfoliëren, de poriën diep te reinigen en toekomstige puistjes te voorkomen, doet dit wondermiddel voor de huidverzorging wonderen voor degenen die last hebben van acne. Salicylzuur helpt acne te bestrijden en toekomstige uitbraken te voorkomen zonder irritatie. Lees verder om te ontdekken hoe.

BHA

In tegenstelling tot AHA’s, die in water oplosbaar zijn en voornamelijk op het huidoppervlak werken, zijn BHA’s zoals salicylzuur in olie oplosbaar. Deze eigenschap stelt ze in staat om onder het huidoppervlak door te dringen en diep in je poriën te werken. Volgens ELLE "exfoliëren ze niet alleen de bovenste huidlaag, maar kunnen ze ook verstopte poriën binnendringen door zich een weg te banen naar de talgklieren en het pasta-achtige mengsel van talg en dode huidcellen op te lossen dat tot puistjes kan leiden." Door dieper in de poriën door te dringen, kunnen BHA's blokkades opheffen en acne-veroorzakende bacteriën binnen de poriën vernietigen.

Exfolieert de huid

Een kenmerk van acnegevoelige huid is dat deze zichzelf niet efficiënt exfolieert. Volgens Women's Health "klonteren dode huidcellen samen in plaats van los te laten, wat leidt tot meer puistjes en mee-eters." Salicylzuur bestrijdt dit door de "lijm" die dode huidcellen bij elkaar houdt op te lossen. Door de bindingen tussen huidcellen te verwijderen en te versoepelen, helpt salicylzuur de huid om de buitenste laag af te werpen en de poriën te ontdoen van verstopte resten.

Reinigt de poriën diep

Naast het exfoliëren van het huidoppervlak, doordringt salicylzuur de poriewand en werkt het om de opeenhoping van dode huidcellen die verstopping veroorzaken, te verwijderen. Volgens Marie Claire: "De reden dat salicylzuur zo grondig kan reinigen, is omdat het diep in de poriewand kan doordringen... Het kan daarom zowel binnenin de porie als op het huidoppervlak exfoliëren, wat helpt bij het reinigen van verstopte huid."

Anti-irriterend

Whitney Bowe, MD vertelt aan Teen Vogue over salicylzuur: "Dit ingrediënt is uniek omdat het zeer effectief is in het bestrijden van acne, maar tegelijkertijd een kalmerend effect heeft op de huid. De ontstekingsremmende eigenschappen van dit ingrediënt zijn niet verrassend, gezien de nauwe chemische relatie met een van de bekendste ontstekingsremmende medicijnen, acetylsalicylzuur (ook bekend als aspirine)." Als een anti-irriterend middel kan salicylzuur de huid exfoliëren en diep reinigen, terwijl het ook roodheid vermindert en de geïrriteerde huid kalmeert — twee veelvoorkomende problemen gerelateerd aan acne.

 

 

Als je gevoelig bent voor irritatie, zoek dan naar salicylzuur met een systeem voor langzame afgifte in capsules. De encapsulatie helpt het salicylzuur gelijkmatig af te geven en de huid geleidelijk te exfoliëren, wat helpt om de huid kalm te houden. Het resultaat: de huid wordt snel en effectief gereinigd, zonder irritatie die geassocieerd wordt met andere acne-bestrijdende ingrediënten.

Voorkomt toekomstige uitbraken

Salicylzuur bestrijdt niet alleen bestaande uitbraken, het voorkomt ook dat nieuwe optreden. Volgens Vogue: "Omdat het in olie oplosbaar is, is BHA uitstekend in het reinigen van poriën van talg en vuil zonder mechanische exfoliatie. Naast het behandelen van bestaande onzuiverheden helpt het ook om toekomstige uitbraken te voorkomen door bacteriën binnenin de poriën te neutraliseren voordat deze de kans krijgen om uit te groeien tot puistjes." Met regelmatig gebruik helpt salicylzuur toegevoegd aan je huidverzorgingsroutine je huid helder te maken en langer vrij te houden van uitbraken.

De beste producten met salicylzuur 

 1. Clear Skin Probiotic Cleanser
  Onze Clear Skin Probiotic Cleanser is samengesteld met yoghurt, komkommer en tea tree olie om de vette huid te reguleren en de teint te matteren. Dit gebeurt zonder de huid van vocht te ontdoen. Deze reiniger bevat ook Biocomplex2™, een mix van antioxidanten die de vitaliteit en uitstraling van de huid verbetert.
 2. Acne Advanced Clarifying Hydrator
  De Acne Advanced Clarifying Hydrator is een ultralichte matterende lotion met salicylzuur om onzuiverheden en uitbraken te verminderen. Deze hydrator zorgt voor een egalere teint en verbetert het uiterlijk van acne-gerelateerde littekens. Je kunt deze hydrator ook vinden als onderdeel van ons Acne Advanced 3-Step Treatment System, dat acne behandelt in 28 dagen*.
 3. Clear Skin Willow Bark Exfoliating Peel
  De Clear Skin Willow Bark Exfoliating Peel helpt bij het behandelen van een problematische huid met uitbraken en onzuiverheden. Zacht salicylzuur verwijdert oppervlakteverontreinigingen en vuil, wat helpt bij het zuiveren van je huid. Deze peeling bevat ook wilgenschors die de de huid kalmeert, en sering en azelaïnezuur die de verschijning van roodheid verminderen.
 4. Clear Skin Probiotic Masque
  Het Clear Skin Probiotic Masque helpt bij een problematische huid dankzij komkommer, verfijnende yoghurt en salicylzuur. Dit rijke masker laat de huid ook zacht en merkbaar gladder aanvoelen terwijl het de zichtbaarheid van poriën vermindert.

Ervaar de voordelen van salicylzuur met bovenstaande producten, of tijdens een professionele acne-gezichtsbehandeling bij jouw favoriete Eminence Organics Partner.

*In vivo klinische studieresultaten, gebaseerd op het gebruik van het volledige systeem gedurende 28 dagen.