Meteen naar de content

Gua sha voor het gezicht en de hals


Heb jij al gehoord van de gua sha? Het lijkt erop dat dit oude gebruik een blijvertje is. Zoek naar gua sha op social media en je wordt overspoeld met indrukwekkende before-and-after-video's die de transformerende resultaten van deze kleine tool laten zien. Er wordt gezegd dat een gua sha routine de verschijning van fijne lijntjes en rimpels minimaliseert, ontstekingen vermindert en het gezicht vormgeeft (hallo, jukbeenderen!). Het kan ook helpen bij het verlichten van spanning en stijfheid die is ontstaan door langdurig gebruik van technologie (ook wel 'tech neck' genoemd). Lees verder om onze gua sha-handleiding voor het gezicht en de hals te ontdekken.

Wat is gua sha?

Gua sha levert indrukwekkende resultaten op het gebied tegen een betaalbare prijs. Hoewel het voor velen van ons misschien nieuw lijkt, gaat gua sha terug tot het paleolithicum en wordt het al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. Inmiddles algemeen erkend vanwege de schoonheidsvoordelen, begon het gebruik van gua sha als een behandeling voor het hele lichaam tegen ziekte, aandoeningen en acupunctuur, waarbij een platte steen (of een andere tool zoals een munt of een lepel) over de huid werd geschraapt om pijn en ontsteking te verlichten door de bloedcirculatie naar het gebied te bevorderen.

Traditioneel was de gua sha gemaakt van jade of bian-steen, maar gezien de immense populariteit van de tool zijn er nu varianten van rozenkwarts tot roestvrij staal. Het is belangrijk om goed na te denken over de vorm van de gua sha, omdat deze comfortabel in de hand moet liggen en de natuurlijke contouren van het gezicht moet aanvullen. Zoek naar een tool met meerdere hoeken en kuiltjes om soepel over de hals, kaaklijn, jukbeenderen en onder de ogen te kunnen glijden.

Werkt gua sha eigenlijk?

De gua sha is populairder dan ooit, maar voldoet de tool aan de hype? Wij denken van wel. Naast de voordelen voor de huid, wordt het geprezen als een holistische praktijk die ontspanning bevordert, stress vermindert en spanning in het lichaam losmaakt. Zoals bij de meeste skin care routines is consistentie de sleutel tot het behalen van de beste resultaten. Experts raden aan om je gua sha routine te starten met twee tot drie dagen per week en uiteindelijk over te gaan naar dagelijks gebruik.

Een studie gepubliceerd in het Journal of Science and Healing suggereert dat gua sha de microcirculatie in de huid met wel 400% kan verhogen, wat resulteert in een gezonde, jeugdig ogende glow. Een andere studie, gepubliceerd door PubMed, toonde positieve resultaten bij het combineren van gezichtsmassage en anti-aging crème. In deze studie brachten 22 vrouwen eerst een commerciële anti-aging crème aan, gevolgd door dagelijks gebruik van een massage-tool. Aan het einde van de acht weken leken rimpels aanzienlijk gladder en werden de gunstige effecten van de crème versterkt.

Voordelen van gua sha voor het gezicht en de hals

Wat zijn de voordelen van gua sha? Volgens Sandra Lanshin Chiu, een acupuncturist en eigenaar van Lanshin, een holistische genezingsstudio in New York, is gua sha effectief voor alle huidtypes en zorgen, inclusief acné. "Verstopte huid is gestagneerd, wat betekent dat de circulatie van vloeistof en bloed traag is, waardoor de huid gevoeliger is voor zwelling en ontsteking. De gua sha helpt niet alleen bij de lymfatische circulatie (en dus drainage), het verbetert ook de kwaliteit van de bloedcirculatie en energie-circulatie."

Andere voordelen van gua sha zijn onder andere:

 • De contouren van het gezicht uitlichten
 • Het verbeteren van de opname van producten
 • Het ontspannen van spieren en het verlichten van spanning
 • Het verbeteren van de bloedsomloop
 • Het verminderen van zwelling

Volgens het team van experts van Lanshin is het focussen op de hals essentieel voor elke gua sha-routine, omdat het fungeert als 'een pad dat vitale voedingsstoffen naar boven transporteert om je hoofd en gezicht te voeden en tegelijkertijd afvalstoffen circuleert naar beneden en naar buiten'. De uren die we elke dag aan onze telefoons en computers besteden, kunnen bijdragen aan spanning die van invloed is op hoe de nek functioneert. "Gua sha helpt bij het verlichten van spier- en weefselspanning, waardoor ons lichaam kan terugkeren naar optimale functie. Verhoogde bloedsomloop van bloed, vitale vloeistoffen en levenskrachtenergie kunnen dan terugkeren naar je huid en weefsels. Wanneer dit op de juiste manier en regelmatig wordt gedaan, kan dit het uiterlijk van de tekenen van veroudering verminderen waar velen tegenop zien."

Gua sha-technieken voor het gezicht en de hals

Voor een tutorial van de gua sha-technieken, bekijk je deze In The Mix-video met Natalie Purgar:

 

Natalie deelt een stapsgewijze handleiding over hoe je je gezicht en hals het beste kunt gua sha'en:

 • Breng 4-10 druppels van je favoriete gezichtsolie aan
 • Begin aan de basis van je hals en glijd voorzichtig omhoog naar de kaaklijn aan beide zijden
 • Veeg vervolgens naar buiten vanaf het midden van je kin naar het oor
 • Daarna veeg je over de wangen en eindig je bij de haargrens
 • Veeg over je wenkbrauw en omhoog naar je haargrens
 • Veeg van tussen de wenkbrauwen omhoog naar de haargrens
 • Veeg tot slot omhoog vanuit het midden van je voorhoofd naar de haargrens
 • Herhaal aan de andere kant van je gezicht
 • Veeg elk gebied tussen de 3-10 keer voordat je naar het volgende deel van het gezicht gaat
 • Veeg tot slot de tool vanaf de bovenkant van je kaak (onder je oor) aan elke kant naar beneden naar het sleutelbeen. Hierdoor kan de lymfatische vloeistof weglopen

Producten die je kunt gebruiken voor het gebruik van gua sha

Bereid de huid voor met een serum, olie of moisturizer die ervoor zorgt dat de gua sha gemakkelijk over de huid te glijdt. Je wilt vermijden aan de huid te trekken, omdat dit ongewenste roodheid en irritatie kan veroorzaken. Als dat gebeurt, voeg dan een paar extra druppels van je gewenste product toe. We raden onze geliefde Rosehip Triple C+E Firming Oil en de Monoi Age Corrective Night Cream For Face & Neck aan voor je gua sha-routine.

Rosehip Triple C+E Firming Oil

De Rosehip Triple C+E Firming Oil is onze ultrahydraterende gezichtsolie die de huid beschermt tegen uitdrogende milieuvervuilers, de elasticiteit verbetert en de uitstraling van fijne lijntjes en rimpels verzacht. Dit bekroonde product bevat  ingrediënten zoals duindoornolie, rozenbottelolie en jojoba-olie om de droogheid aan te pakken en een glanzende, jeugdig ogende uitstraling te onthullen. Als je merkt dat het product te snel absorbeert, spray dan een van onze mists om de huid opnieuw te hydrateren.

Rosehip Oil & Gua Sha Gift Set

Verras een geliefde (of verwen jezelf) deze feestdagen met de gelimiteerde Rosehip Oil & Gua Sha Gift Set, inclusief de Rosehip Triple C+E Firming Oil en een gua sha tool. Elke Éminence Organics gua sha-tool, gemaakt van natuurlijke aventurijn, heeft zijn eigen unieke teint, vormen en schoonheid. Dit duo is ontworpen om een ontspannende gezichtsmassage thuis te geven die de huid zacht, vol en opgefrist achterlaat.

Monoi Age Corrective Night Cream for Face & Neck

De Monoi Age Corrective Night Cream for Face & Neck is een van onze rijkste moisturizers. Deze formule is heel geschikt voor droge huidtypes vanwege diep hydraterende ingrediënten als teunisbloemolie, sheaboter en ons arganstamcelcomplex. Je kunt de moisturizer ook combineren met een van onze toners. Daarme zorg je voor extra hydratatie en glans bij het gebruik van je gua sha. 

Wij raden de Neroli Age Corrective Hydrating Mist aan, een huidverstevigende toner die is geformuleerd met een natuurlijk retinolalternatief, groene appel en kokoswater. Perfect geschikt voor alle huidtypes! Als je je gua sha-tool gebruikt na het aanbrengen van de crème en de toner, dan kunnen de actieve ingrediënten van de producten dieper in de huid doordringen en zorgen voor optimale resultaten.