26-02-2019

Drie krachtige eigenschappen van Monoi

De overheerlijk geurende Gardenia bloesem (Monoi) doet je denken aan de zomer, aan sensualiteit en verleiding.

In Tahiti, een paradijselijk eiland in de stille Zuidzee en behorend tot Frans Polynesië is Monoi al een eeuwenoud schoonheidsproduct voor huid en haar. De heerlijk geurende Monoi is afkomstig uit de Tahitiaanse gardenia’s (Tiare bloemen)welke ook gebruikt werden en worden voor religieuze rituelen en ter verwelkoming van toeristen in de vorm van een krans aangeboden.

De amberkleurige vloeistof Monoi staat al van oudsher bekend om haar helende en genezende eigenschappen van veel voorkomende kwalen.

De typisch geurende Monoi olie wordt gemaakt door de bloemblaadjes van de Tiare bloem te weken in kokosolie.

Het wordt geproduceerd volgens zeer specifieke normen die door genezers  generatie op generatie worden doorgegeven.

Kokosnoten van de Cocos Nutifera moeten op koraalgrond worden gekweekt en in een volwassen stadium worden geoogst. Tiare bloemen worden met de hand geplukt als knoppen en moeten binnen 24 uur na de oogst worden verwerkt. Volgens de locale traditie een liter geraffineerde olie minimaal tien Tiare bloemen bevatten.

Wat maakt dit ingrediënt zo uniek?

1 Het hydrateert en beschermt de huid.

De verachtende en beschermende olie hydrateert de huid diep zonder de natuurlijke vetlaag van de huid te verwijderen. Tahitianen  gebruiken crème op Monoi basis voor het hele lichaam, om de huid te beschermen tegen de schadelijke harde wind, de intense tropische zon en de uitgedroogde huid door het zoute water.

Door de hydraterende en beschermende eigenschappen is Monoi een gewilde grondstof voor de cosmetica en huidverzorgingsindustrie.

  1. Vertraagt ​​tekenen van veroudering

Er is een reden dat Zuid-Pacifische culturen hun monoi schoonheidsgeheimen van generatie op generatie hebben doorgegeven. Monoi’s basis is kokosolie, een ongelooflijk superfood boordevol beschermende antioxidanten zoals vitamine E en ferulazuur. Deze ingrediënten neutraliseren de vrije radicalen die fijne lijntjes en rimpels veroorzaken en vertragen de zichtbare tekenen van veroudering.

  1. Genezende en ontstekingsremmende eigenschappen

De voordelen van monoi gaan veel verder dan een schoonheidsboost. Deze veelzijdige olie wordt van oudsher gebruikt in de Polynesische geneeskunde om verschillende kwalen aan te pakken. Volgens het Institut de Monoi: “De tiare-bloesems worden gebruikt om oorpijn, bepaalde vormen van eczeem te genezen of gebruikt om insectenbeten te voorkomen.” De bloemen bevatten een hoog gehalte aan methylsalicylaat en laurinezuur, ingrediënten die bekend staan ​​om hun kalmerende en ontstekingsremmende  eigenschappen.

Welke producten zijn op basis van Monoi?  

Bij Eminence Organics gebruiken we monoi om de huid diep te hydrateren, het uiterlijk van de stevigheid te verbeteren en de zichtbare tekenen van veroudering te vertragen. Hier zijn een paar producten die dit luxe ingrediënt bevatten:

  • Monoi Age Corrective Exfoliating Cleanser – Zachte, multifunctionele exfoliërende cleanser die onzuiverheden wegspoelt, vuil verwijdert en de huid glad maakt.
  • Monoi Age Corrective Night Cream voor gezicht en hals. Deze Ultra-rijke nachtcrème vult het tekort aan vocht aan en geeft de huid een gladde, jeugdige uitstraling. Het exclusieve anti-aging stamcelcomplex geeft de crème extra kracht en de heerlijke geur bereidt je voor op een ontspannen nachtrust.
  • Monoi Age Corrective Night Body Cream – Hydraterende bodycrème die ervoor zorgt dat de huid er ’s ochtends gevoed, steviger en glad uitziet.

 

Welke producten voor jou geschikt zijn?

Laat ons je adviseren!

Neem contact op