04-10-2018

De voordelen van Salicyzuur in het algemeen en van Éminence Organics in het bijzonder

 

Wat is salicylzuur?

Salicylzuur is een BHA ( Bèta Hydroxyzuur) voorkomend in wilgenbast, bepaalde soorten fruit en sommige cactussen. Het vervult in de planten een belangrijke rol in de afweer, doordat het een antioxidant is. Het werd honderden jaren geleden al ingezet bij behandeling van ontstekingen, koorts en pijn. Tegenwoordig wordt het vooral synthetisch nagemaakt.

In de cosmetica wereld wordt Salicylzuur gebruikt als dieptepeeling bij diverse huidproblemen of verbetering van huidconditie, tevens kan het fungeren is het een conserveringsmiddel in cosmetica.

Het natuurlijke salicyzuur komt van Wilgenbast heeft een nauwe chemische relatie met acetylsalicylzuur, ook wel bekend als de  ontstekingsremmende aspirine. In aspirine zit echter alleen salicylzuur en in wilgenbast zitten nog een aantal andere Bio-actieve stoffen die niet alleen zorgen dat de pijn vermindert maar dat de ontstekingen daadwerkelijk geremd worden.

Éminence Organics maakt uiteraard gebruik van de natuurlijke versie, verwerkt in een bijzondere formule!

Ingekapseld Salicylzuur van Éminence Organics 15%  wordt uitsluitend professioneel door een huidspecialist ingezet. Voor thuisgebruik zit er in de Acné Advanced system ook salicylzuur verwerkt.  De hoogte van de PH ligt tussen de 3 en 3,5 wat betekent dat het werkzaam is zonder de huid te irriteren.

Om een maximale werking te garanderen, zijn de producten geformuleerd met een farmaceutische vorm van Salicylzuur, ingekapseld in een laag van plantaardige lipiden (uit kokosnoot) en gevuld met het krachtige extract Wilgenbast, een natuurlijke bron van Salicylzuur.

Wat deze versie van Salicylzuur bijzonder effectief maakt, is de time-release werking van het ingekapselde afleversysteem – de inkapseling helpt dat het Salicylzuur gelijkmatig wordt afgegeven in de huid. Doordat het Salicylzuur de huid langzaam exfolieërt wordt de irritatie tot een minimum beperkt, waardoor deze krachtige producten ideaal zijn voor alle huidtypes.

Wat is de werking van salicylzuur?

BHA Salicylzuur heeft een exfoliërende werking, welke een stuk zachter is dan de mechanische korrelscrub die we allemaal wel kennen. Zowel het percentage als de PH zijn bepalend voor de sterkte van werking. In producten voor thuisgebruik zit meestal een maximum van 2%, terwijl professionele producten in instituten percentagegewijs kunnen oplopen. De PH is de zuurgraad. Een PH tussen de 3 en 5 is veilig werkzaam. Onder de 3 tast de huidlaag aan, boven de 5 is het weinig of niet meer werkzaam.

In tegenstelling tot AHA’s (Alphahydroxyzuren), die in water oplosbaar zijn en voornamelijk op het huidoppervlak werken, zijn BHA’s oplosbaar in olie waardoor ze dieper werken.

Omdat de BHA in olie oplosbaar is, verwijdert het talg en vuil uit de poriën zonder bijkomstigheid van handmatige exfoliatie. Het vermindert vlekjes en voorkomt nieuwe uitbarstingen, omdat het ook de dode huidcellen verwijdert.

Salicylzuur en Acné

 Bij acné denken we meteen aan salicylzuur. De BHA (Bètahydrozyzuur) heeft een lange geschiedenis en is effectief gebleken in het effectief en veilig behandelen van acné, verstopte poriën, littekentjes, talgophopingen, comedonen en ontstekingen, waardoor de acnéhuid meteen verbetert.

Door de exfoliërende werking en het diepreinigende effect van de poriën werkt het ook preventief tegen toekomstige puistjes. Een kenmerk van een acne-gevoelige huid is dat de dode huidcellen vaak te lang op het huidoppervlak achterblijven. Hierdoor raken de poriën nog meer verstopt, bovendien is de talg is vaak stroperiger. Salicylzuur lost de lijm op tussen de huidcellen waardoor deze loskomen.

Een krachtig beta-hydroxyzuur ofwel BHA, Salicylzuur is één van de meest effectieve ingrediënten voor de behandeling en preventie van acne. Naast het verwijderen van dode huidcellen van het huidoppervlak, dringt olie-oplosbare (lipophilic) Salicylzuur diep in de poriën om overtollig vuil en dode huidcellen op te lossen, comedonen te verwijderen en verstoppingen te voorkomen. Bij regelmatig gebruik van dit ingrediënt blijft de huid schoon en vrij van onzuiverheden/ontstekingen. Doordat BHA diep in de poriën doordringt, is het in staat om verstoppingen op te lossen en de acné veroorzakende bacterie (Propioni acnes) die in de porie achterblijft, te vernietigen.

Om deze reden is de ontwikkeling van het Acné Advanced Treatment system van Éminence Organic Skin Care tot stand gekomen. Het ingekapselde salicylzuur in deze klinisch geteste drie stappen oplossing helpt gematigde tot zelfs ernstige acné onder controle te krijgen en werkt preventief zonder irritatie!

Waarvoor wordt Salicylzuur van Éminence Organics nog meer ingezet?

Salicylzuur kan worden ingezet voor alle huidtypen, ook voor onzuivere, verdikte huiden, zonbeschadigde, en verouderde huiden en grove poriën. De peeling van Éminence Organics maakt gebruik van een combinatie natuurlijke ingrediënten die specifiek zijn gekozen om te exfoliëren, verfijnen en te verjongen, wat resulteert in een direct zichtbaar verbeterde huid.

Dit niet irriterende salicylzuur kalmeert ook nog eens de gevoelige huid, die bij acné vaak voorkomt.  Het geeft bijna iedere huid een ontzettende oppepper, en zorgt voor een frisse, egale uitstraling.

Salicylzuur is echter ook zeer geschikt voor rosacea, vanwege de kalmerende en ontstekingsremmende werking en vermindering van pigmentvlekken en keratosis pilaris

Extra beschermen tegen de zon
Salicylzuur kan ervoor zorgen dat de huid gevoeliger wordt voor de zon. Bescherm je gezicht daarom goed met een zonnebrandcrème. Maar dat is eigenlijk altijd belangrijk, ook zonder het gebruik van een exfoliant.

Kijk naar een salon in de buurt voor meer informatie of een professionele behandeling.