Meteen naar de content

Winter huidverzorgingstips, met de beste serums, oliën en vochtinbrengende crèmes


We vallen van het ene extreme in het andere, en vandaag is onze wereld wit gekleurd. Een dikke pak sneeuw trekt ons naar buiten om te genieten, de wind en een ijzige kou voor lief nemend. We bedekken ons lichaam met dikke comfortabele kleding, maar het enige deel wat alles zonder bedekking moet trotseren is ons gezicht.   Binnen zetten we de verwarming een graadje hoger wat de huid ook al geen goed doet. Een dubbele aanval, dus geen wonder dat de huid in de winter meer te lijden heeft. Het vochtgehalte wordt uitgeput waardoor de huid dof, ruw en droog wordt. Anti-aging is niet wachten tot het leed geleden is, maar voorkomen dat er schade optreedt!       Het eindresultaat van winterse omstandigheden? Een doffe, droge huid. Zonder vocht kan je huid gevoeliger en reactiever reageren dan normaal. Zelfs vettere huidtypes ervaren een ongebruikelijke droogheid en schilfering.   Hoe je je huid tijdens de winter beschermt
 1. Gebruik een luchtbevochtiger
Hete luchtverwarmers blazen vocht weg tijdens de winter, verwijderen belangrijke vetten en leiden tot een jeukende huid. Probeer deze uitdrogende effecten tegen te gaan door in plaats daarvan een luchtbevochtiger met warme of koude mist te blazen. Door opnieuw vocht in de lucht te brengen, wordt de geïrriteerde huid verzacht en gekalmeerd.  
 1. Douche of badder niet te warm, en eindig koud
Hete baden en douches kunnen je opwarmen tijdens koude winterdagen, maar warm water - vooral op je gezicht - zal je huid alleen maar uitdrogen. Extreme temperaturen beschadigen de vochtbarrière van je huid, waardoor deze het vocht dat het nodig heeft om zacht en glad te blijven, niet vasthoudt. Sluit je douchebeurt af met koud water, het pept je op en je hebt het daarna echt minder koud.  
 1. Bestrijd de symptomen van een droge huid van binnenuit
Een droge huid pak je niet alleen van de buiten- maar ook van de binnenkant aan. Neem voeding dat rijk is aan gezonde vetten, jazeker, het verbetert het vochtgehalte van de huid! Vetzuren zoals omega 3 helpen de barrière van je huid aan te vullen en beschermen tegen vochtverlies. Avocado, noten, zalm en sardientjes zijn hier een welkome aanvulling.  
 1. Last but not least, bescherm, voed en hydrateer je huid met de volgende stappen:
 
 • Reinig met een op olie gebaseerde reiniger. De Stone Crop Cleansing Oil is voor alle huidtypes, inclusief de vette huid. Het verwijdert make-up en onzuiverheden. Tegelijk vult het de huid aan met vochtinbrengende ingrediënten zoals zonnebloemolie en jojoba olie.
 
 • Tonique; hydrateer je huid door het gebruik van onze speciale mists. Het is een conditioner voor je huid. Het voegt een basislaag hydratatie toe die de huid vochtrijk en zacht houdt. De Stone Crop Hydrating Mist bevat unieke eigenschappen om de droge huid te hydrateren, kalmeren en herstellen.
 
 • Birch Water Purifying Essence: een van de beste manieren om je droge winterhuid te voeden is door een essence toe te voegen. Deze vloeistof is een kruising tussen een tonique en een serum. Het hydrateert diep en zorgt dat overige producten beter geabsorbeerd worden. Het sealt het bovenste huidlaagje waardoor minder vocht verloren gaat.
 
 • Exfoliëren is de beste manier om een doffe winterhuid te doen herleven. De Calm Skin Chamomile Exfoliating Peel kalmeert en vernieuwt zelfs de meest gevoelige huid zonder irritatie of roodheid. Deze is drie maal per week te gebruiken. Het voorkomt schilfering en een doffe huid.
 
 • Een intense voeding en vocht geef je aan de huid door een special, dit kan een van de vele gezichtsmaskers zijn of de Rosehip Triple C + E Oil of de Facial Recovery Oil die verrijkt is met kostbare kruiden, olijfolie, salieblad extract en ylang-ylang. Het houdt de huid zacht en soepel. Geschikt voor alle huidtypes en in de ochtend of avond als extra te gebruiken.
   
 • Plaatselijke uitdroging behandel je met de Rosehip & Lemongrass Repair Balm. Een natuurlijk herstelcomplex van rozenbottel en Rozemarijn vult het vocht aan en beschermt tegen effecten van omgevingsstress. Voor knieën en ellebogen, of als een ultrarijke gezichtscrème. Verwarm tussen de handen voordat je het aanbrengt.
 • Het ideale en zeer nuttige product voor gezicht én lichaam ineen is de Rosehip & Lemongrass Soothing Hydrator, welke de droge winterhuid beschermt, vocht aanvult en herstelt. De verkoelende eigenschappen van kamfer en menthol zorgen voor een verfrissend gevoel om de huid te verjongen die is blootgesteld aan diverse omstandigheden. Handig, een product voor het totale lichaam inclusief gezicht, én daardoor extra voordelig!
Geniet en zorg goed voor jezelf!