Meteen naar de content

Ontdek de kracht van yoga voor een gezonde ‘skin glow’.


Yoga staat bekend om haar stressverlagende en opbouwende kwaliteiten, maar wist je dat je er ook een gezondere huid van krijgt? Het voorkomt en minimaliseert tekenen van veroudering, dehydratatie en elasticiteitsverlies Deze zogenaamde ‘yoga glow’ is een gegeven als je met regelmaat een sessie doet. Bewegen is je medicijn. Het zorgt voor een natuurlijke detox van alle organen, het verbetert de ademhaling en smeert de gewrichten. Yoga versterkt bovendien de spieren en zorgt voor een betere hormoonbalans door de juiste ademhaling en bewegingen. Zelfs de darmwerking wordt geoptimaliseerd. De vaten verwijden en de doorbloeding verbetert Dit alles leidt tot een mooiere, gezonde huid. Vaatverwijding en een betere doorbloeding betekenen meer zuurstof en voedingsstoffen voor de huid die verantwoordelijk zijn voor die prachtige glow. Vijf yoga poses voor een gezonde huid                                                                      1 Tadasana ( mountainpose) Meer zuurstof door een gecontroleerde ademhaling.
 • Het helpt het lichaam afvalstoffen afvoeren en houdt zo de huid gezond en glanzend
 • De lymfe wordt aan het werk gezet, en heeft zo een direct verlichtend effect op gezwollen oogleden
                                                                   2 Uttanasana (voorovergebogen)

 • Een van de beste manieren om doorbloeding in het gezicht te krijgen en de cellen van zuurstof te voorzien
 • 5 minuten naar voorovergebogen hangen is anti aging pur sang en geeft een gezonde glow
                                                                    3 Parivrtta trikonasana (gedraaide houding)
 • Een gezonde darm is essentieel voor een gezonde huid. Toxines die niet afgevoerd kunnen worden, gaan het viea de huid proberen. Versnelde veroudering, acné en een onrustige huid zijn het gevolg.
 • Het zorgt voor circulatie en energie in de darmen, en ondersteunt tevens de maag en lever
                                                                   4 Matsyasana  (vis houding)
 • De keelspieren en gezichtsspieren worden gestretcht en reduceren een dubbele kin
 • Het zorgt voor de schildklier en de bijschildklieren, welke verantwoordelijk zijn voor de hormoonhuishouding
 • Anti aging
                                                                                                                                           5 Bhujangasana  (cobra)
 • Stress is een van de belangrijkste verouderingsfactoren, ook van de huid
 • Emotionele stress ruïneert de huid en hormonen
 • Leef in harmonie met dierbaren om je heen , het zal je huid goed doen
 • De cobra vermindert spanning, stress en vermoeidheid door het openen van de longen voor nieuwe energie
 • Het vermindert oxidatieve stress.
Verleng de voordelen van Yoga door bovenstaande principes in het dagelijks leven uit te voeren. Niyama Dit verwijst naar hoe je in het dagelijks leven voor je lichaam zorgt. Neem leefstijlgewoonten aan die de gezondheid van je lichaam ondersteunen. We hebben lagen van de opperhuid in de darmen én in de huid, dus wat er in de darmen gebeurt zal op de huid reflecteren. Een voedingspatroon dat overwegend plantaardig is en vol antioxidanten zit kan helpen om slijtage te minimaliseren. Vergeet de verzorging aan de buitenkant niet Ook onze huid heeft producten nodig die vol zitten met voedingsstoffen die gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten, zoals planten. Onze huid herkent elementen uit de natuur, geen synthetische stoffen. Op deze manier behandel je je huid effectief, ook van buiten naar binnen. Natuurlijke en biologische producten zitten boordevol vitamines, mineralen en antioxidantrijke ingrediënten die uiterst nuttig zijn voor een gezonde, jeugdig ogende teint. Weet je niet waar je moet beginnen? Deskundigen van Yoga Journal noemen Rosehip & Lemongrass lipbalm, Firm Skin acai Exfoliating peel en Facial Recovery Oil als hun favorieten om hun gezicht jeugdig en fris te houden, met uiteraard die prachtige gezonde glow!