Meteen naar de content

Dermaplaning gezichtsbehandeling, het geheim voor een zachte babyhuid


Van beroemdheden tot influencers, het lijkt erop dat steeds meer mensen zich tot deze trend wenden om een dieper niveau van exfoliatie te bereiken. Maar wat is dermaplaning eigenlijk? En is een dermaplane gezichtsbehandeling de juiste keuze voor iedereen? Lees verder over alles wat je wilde weten over deze behandeling en hoe de schoonheidsspecialisten een Éminence Organics dermaplane gezichtsbehandeling kunnen geven.  

Wat is dermaplaning?

Dermaplaning is een methode van fysieke exfoliatie, een soort van peeling die anders is dan je normaal gesproken gewend bent. Een chemische peeling maakt gebruik van natuurlijke zuren en enzymen om dode huidcellen te verwijderen. Een mechanische peeling maakt gebruik van korrels om dode huidcellen van de huid te scrubben. Dermaplaning is een methode van een mechanische peeling, maar in plaats van korrels wordt hier een chirurgisch mesje gebruikt om de dode cellletjes van de huid ‘af te scheren’, tegelijk met de fijne donshaartjes. Deze procedure maakt de huid nog zijdezachter dan andere peelingtechnieken.  

Wat zijn de voordelen van een Dermaplane gezichtsbehandeling?

Dermaplaning zorgt ervoor dat de huid de producten die daarna worden aangebracht veel beter worden opgenomen. De droge huid wordt super zacht, heelt sneller en de hydratatie verbetert.
De huid is super glad, krijgt een frisse glow en ziet er natuurlijk stralend uit!
 • Het is een veilige procedure voor het verwijderen van dode huidcellen
 • Verwijdert zachte gezichtshaartjes (dons) welke vuil en talg vasthouden
 • Maakt de huid superglad
 • Vermindert littekens die ontstaan zijn door acne
 • Vermindert fijne lijntjes
 • Inzetbaar bij nagenoeg alle huidtypes
 

Voor wie is een dermaplane treatment niet geschikt?

Een dermaplane gezichtsbehandeling is geschikt voor de meeste huidtypes, maar als je last hebt van acne of een gevoelige huid, kun je deze behandeling beter niet ondergaan. Bij een gevoelige huid worden 21 dagen lang dode huidcellen verwijderd, zodat de huid na de behandeling gevoeliger zal zijn. Aangezien voor deze behandeling een steriel chirurgisch mesje moet worden gebruikt, mag u het dermaplaning-proces niet thuis uitvoeren, aangezien u gemakkelijk microscheurtjes en infecties in uw huid kunt veroorzaken. Deze behandeling mag alleen worden uitgevoerd door een gediplomeerd schoonheidsspecialiste in een professionele omgeving.  

Wat gebruikt de schoonheidsspecialiste bij een dermaplane gezichtsbehandeling?

Opties voor een Éminence treatment in combinatie met dermaplaning:
 1. Stone Crop Cleansing Oil: Eerste stap om onzuiverheden te verwijderen. Brengt de talgproductie in balans. Verwijdert make-up, SPF, hardnekkig vuil. Je kunt ook perfect de ogen ermee reinigen, tevens ook waterproof mascara!
 2. Conditionerende reiniging – welke passend is bij de huid.
 3. Dermaplaning: Voor diepe mechanische exfoliatie en verwijderen van de donshaartjes
 4. Calm Skin Chamomile Exfoliating Peel: voor het oplossen van dode huidcellen en de huid in balans te brengen. Laten zitten! Indien jij er nog een andere peeling overheen wilt zetten is dat helemaal goed! Pas de treatment aan de behoefte van de huid.
 5. Yellow Sweet Clover Anti-Redness Masque: Dit masker kalmeert de huid. Het reduceert roodheid, verminderd het licht branderige gevoel in de huid. Masseer deze in. Je kunt ook de ijsroller inzetten voor extra verkoeling en om te kalmeren. De huid word direct zichtbaar rustig en voelt fantastisch aan.
 6. Stone Crop Serum of Strawberry Rhubarb Hyaluronic Serum: Een intensieve hydrator om fijne lijntjes te verminderen.
 7. Cucumber Eye Gel: Verminderd fijne lijntjes en wallen rondom de ogen.
 8. Sluit af met een Moisturizer met een SPF. Geef je een treatment in de avond kun je ook afsluiten met serum-masker(dunne laag!)-nachtcrème of met Rosehip Triple C & E Firming Oil of de Facial Recovery Oil.
 

Wat belangrijk is na de behandeling

Het belangrijkste om te onthouden na een dermaplane gezichtsbehandeling is dat je huid veel gevoeliger zal zijn voor de zon en andere omgevingsfactoren. Hoewel dit geldt voor elke gezichtsbehandeling, is dit vooral belangrijk na een dermaplane gezichtsbehandeling als een dieper niveau van exfoliatie heeft plaatsgevonden. Zorg ervoor dat je met behulp van SPF bescherming op je gezicht onmiddellijk na de procedure en opnieuw toe te passen vaak om je huid stralend en gezond te houden.